Rasim GÜL


‘’GELECEĞİN AKILLI ŞEHRİ’’NİN MİMARI PROF. DR. İMDAT AS, AKSARAY’DA

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in davetlisi olarak, İstanbul Esenler İlçesinde ‘’Geleceğin Akıllı Şehri’’ projesinin uygulamasından sorumlu hemşerimiz Prof. Dr. İmdat As 10 Mayıs’ta Aksaray’da.

Türkiye’de Akıllı Şehir deyim ve kavramı Prof.Dr. İmdat As’la literatüre girdi ve büyük ilgi çekiyor. İlk uygulama İstanbul Esenler Belediyesinde başlatıldı. İkinci uygulamanında Aksaray’da olmaması için hiçbir engel yok. Tabiki belediye başkanının önderliğinde, siyasi iradenin ve valinin de desteğinin mutlaka olması gerekmektedir.

‘’Geleceğin Akıllı Şehri’’ projesinin, Aksaray’da Küçük Sanayi Sitesinin yerine kurulması fevkalade isabetli olacaktır. Böyle bir proje başta belediye başkanının, siyasi iradenin ve valinin tarihi bir başarısı olacaktır.

Aksaray, Aksaray olduğundan bu yana şehir ve şehirciliğin ne olduğunu ne gördü nede yaşadı. Şayet Aksaray’a kurulursa halk hem görecek, hemde yaşayacak. Dolaysıyla Akıllı şehrin hızla devamı gelecek. Evren Başkan da Aksaray’ın mevcudunda ve gelecek 100 yılında eseriyle kendinden bahsettirecektir. Bu tarihi fırsatı Aksaray asla kaçırmamalıdır.

‘’Geleceğin Akıllı Şehri’’ nin konsepti 9 farklı alanın birleşmesinden meydana geliyor.

1-Akıllı Yönetim,

2-Akıllı İnsan,

3-Akıllı yapılar,

4-Afet ve Acil Durum Yönetimi,

5-Akıllı Güvenlik,

6-Akıllı Ekonomi,

7-Akıllı Sağlık,

8-Akıllı Enerji,

9-Akıllı Çevre. 9 farklı alanın neler olduğunu Prof.Dr. İmdat As, Aksaray Üniversitesinde ve Aksaray Belediyesine ait ‘’İlim Merkezi’’nde detaylı bir şekilde anlatacaktır. İşine meraklı ve üretmek isteyen bütün mimarlarımızın, inşaat mühendislerimizin, ‘’Geleceğin Akıllı Şehri’’de nedir diyenler ve mevcut İlçe, kasaba belediye başkanlarımız, kaymakamlarımızın ayaklarına gelmiş bir bileni dinlediğinde bakış açılarının değişeceğine inanıyorum.

HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

YAZARLAR