Cemalettin ÖZTÜRK


GARİBİN ÖYKÜSÜ

Köşe Yazısı


Bir varmış bir yokmuş şehrin birinde bir garip adam varmış. Siyaseti de merak edermiş.

2002 yılında R.Tayyip Erdoğan ve arkadaşları Ak Partiyi kurmuş. Ve demiş ki biz  kimsesizlerin kimsesi olacağız. Ve seçimler yapılmış. Ak Parti iktidar olmuş. Garip izlemiş ve görmüş ki Ak Parti kimsesizlerin kimsesi olmuş. Garipte o saatten sonra Tayyipçi olmuş. Garipte çalışmalarında garip grubaya yardımcı olurmuş. Ak Parti için de Ankara´lara özel arabasıyla partili taşırmış. Hem parti için, hem ekmek parası  için 24 saat çalışmış. 2014 seçimleri gelmiş, garip  de 10 aday içinde bende varım demiş, bekle ve çalış demişler. Aday olamayanlar kaçıp gitmiş. Garip çalışmış, çırpınıp durmuş seçimi kazanalım diye, ama nafile. Aday olamayanlar partiden ayrılmış. İl Gn. Meclis sıralaması yanlış yapılmış. 31 Köy Muhtarının yazılı onayını alan aday liste dışı kalmış. 3.Sıradaki aday küsmüş, partiyi  terk etmiş.

2014 seçimleri yönetim hataları ile kaybedilmiş. Garip 2-3 ay sonra istifa ettiği görevine dönmüş. Başlamış çalışmaya. Bu arada garibi görevden almışlar. Sen az okumuşsun. Çok okuyanlar bu görevi yapacak demişler. Ne yapsın garip? Olacak gibi değil, bu saatten sonra başlamış okumaya. 2-3 yıl hep okumuş fakülteyi de bitirmiş.  Bu arada Garip gurabaya yardımları da sürmüş. Ameliyat, Doğum, Sünnet, muayene ve cenaze kaldırma işleri de devam etmiş. Halende devam etmede...

Fakülteyi bitirmiş, büyüklerine varmış, ben çok okudum, eski görevime dönsem diye ricada bulunmuş, olmaz demişler. Garip çalışmaya devam ederken 2019 seçimleri gelmiş, bu sefer Belediye Başkanlığı değil de, ben İl Gn. Meclis Üyesi A. Adayı olacağım demiş. Hayır olmaz, bizim eski arkadaşlar olacak demişler. O arkadaşlar kim ki diye merak etmiş? Meğer önceki yönetimde çok çalışanlar mükafatlandırılacakmış.

Onları herkes iyi biliyor. İspatı var.

Partiyi satanlar, seçimin ortasında kaçanlar, rakip partiye çalışanlar

?Körler sağırlar birbirini ağırlar? misali.

Yazıktır, günahtır, yapmayın etmeyin. Recep Tayyip Erdoğan´ın mirasını çarçur etmeyin. Bu şehre yazıktır. Tayyip Tayyip diye çırpınan insanlara yazıktır, diye feryat figan eden garip, yine garip kalmış. Görevinin başına dönmüş. İnşallah bir dahaki seçimde aday olurum diye, kaldığı yerden başlamış çalışmalara.

Bir de türkü tutturmuş, başlamış söylemeye.

?Hem Okudum hem de yazdım.

Yalan Dünya senden  bezdim...?

YAZARLAR