Abdulkadir AY


ETRAFI SARAN EKO MİNİ, (ALKOL HANELERİN) GÜNAHI KİMİN…?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray bir dönem Alkol satış yerlerini tamamen bitirmişti bir yada iki yer kalmış Rahmetli Ahmet ER bunlar sahipleri değişirse kesinlikle daha ruhsat vermeyeceksiniz demişti.

Kazanması için çok çabaladığım Osman Ertuğrul dönemi maalesef Eko Mini ile tanıştığımız döneme rastladı bir , iki üç derken 10 adet olunca Osman Ertuğrul bile frene bastı  her dönemin sona erdiği gibi Osman dönemi de yerini Nevzat Palta’ya bıraktı Aslında en sıkı duruşu Nevzat Palta sergiledi bir tane dahi Eko Mini Rakı satış bayi izni vermedi , ardından Haluk şahin yazgı zamanında buna fırsat verilmemişti  o dönem Ruhsat işleri takip altında tarımda sıkı kontrol vardı .

Eko mini işi yol oldu uygulama Zabıta’dan büfe ruhsatı alıyorsun ardından tarım il müdürlüğüne gidiyorsun açık alkol satış ruhsatı alıyorsun işlem tamam oluyor . ardından her köşe başı Eko Mini oluyor ardından hoteller ve kafeteryalarda aynı yolu izliyor topraktan biter gibi adım başı Eko Mini  açılıyor geçen haftada cumhuriyet bulvarıyla Atatürk bulvarı kesiştiği yerde manav kapanmış Eko Mini açılmış. Adeta zincir marketlerle yarışa girdiler hızla yayılıyorlar.

Eko mini masum olabilir hadi herkes içkisini yudumlasın ancak aynı yöntemle Tarım tarafından verilen ruhsatla açılan meyhanelerde locaların kullanılması 4 bin lira oluyor tabi damsız alınmıyor , damsız derken evli olup olmamaları mühim değil. Soruyorum o ruhsatın altına imza atan kişilerin evladı tanımadığı biriyle localarda içki yudumlarsa ne olacak…

Herkes belediyeye ateş püskürüyor her köşeye alkol satış büfeler açılıyor belediye neden ses çıkartmıyor diyorlardı  oysa Aksaray Belediyesi Zabıta müdürü net konuştu bende dinledim biz hiç içki ruhsatı vermiyoruz ancak tarımdan açık alkol satış ruhsatı  aldıklarını öğreniyoruz dedi , Devletin kurumlarında koordine yoksa yakında kaos başlayacaktır.

Üsttelik  daha bu günlerimiz iyi günler hapishane kampüsümüz tamamlanınca  onların yakınları efkarlandığında yandık , mafyacılık yankesicilik terör örgütleri derken ayyaşların yakınları memlekette stres yaşatacaktır.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ilmek ilmek memlekete hizmet döşerken , ismimiz hep iyi anılsın diye Somuncu Baba , Yunus Emre arasında  mekik dokurken Tarım ruhsat şubesi neyin peşinde şaşırdım , çok para alınıyor desem devletin haram paraya ihtiyacı yok ,bundan sonra açılacak her büfeyi takip edeceğim kimin günahı kimin sevabı varsa bilelim.

 

YAZARLAR