Şahin KAPLAN


ERDOĞAN VE TWITTRUMP GÖRÜŞMESİ

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


Beklenen buluşma sonunda gerçekleşiyor. Bu davet Suriye´nin kuzeyine yaptığımız harekât ile aynı zamana denk gelmiş ve hemen arkasından da Rusya cephesinden Soçi daveti gelmişti. Bir nevi Rusya buluşması sonradan araya girdi. İlk andan itibaren çok büyük bir olay olmazsa Cumhurbaşkanı tarafından bu davete icabet edileceğini düşünüyorduk.

Gitmemek demek bizim sizinle görüşecek konumuz kalmadı demekti. Bildiğimiz kadarıyla Amerika ile görüşülecek çok konu var.

1. YPG/PKK nın mutabakata göre terk etmesi gereken bölgeyi terk etmemesi neticesi oluşan durum görüşülecek.

2.Edepsiz mektup konusu görüşülecek.

3.Fetö başı sümüklü ajanın iadesi görüşülecek.

4.F-35 projesindeki durumumuz görüşülecek.

5. Sabah akşam dile gelen ekonomik yaptırımlar görüşülecek.

6.Rafta duran Halk Bankası yaptırımı görüşülecek.

7.Her yıl tartışılmasına alıştığımız sözde Ermeni soykırımının  tanınması meselesi görüşülecek.

8.DEAŞ militanlarından AB vatandaşı olanların iadesi durumları görüşülecek.

9.Kıbrıs açıklarında doğalgaz ve petrol arama faaliyetleri görüşülecek.

Bu görüşmeler bizim çıplak gözle görebildiğimiz konular. Zannetmeyiniz ki bu meseleler liderler bir araya gelince görüşülecek. Alt kadrolar konuyu görüşmüş ve belli noktalarda mutabakat sağlanmıştır. Belli hususlarda da anlaşılamamıştır. Görüşme sonunda üstüne basa basa açıklanan mutabakat ifadelerinin dışında kalan ve değinilmeyen hususlarda da anlaşma sağlanmamış olacaktır. Belki bazı hususlarda yuvarlak ifadelerle yine göz boyama taktiği uygulanabilir.

Bizim bilmediğimiz  konu başlıkları olması da mutlaktır.

Bütün bu görüşmelerden ne bekliyoruz? Şahsen ümitsiz olduğum konuları sıralayayım.

YPG/PKK teröristleri konusu yine kem küm edilerek utanmadan, onların müttefik olduğu söylenecek.

Fetö iadesi konusunda araştırmalar ve delillerin bağımsız mahkemelerce incelenmesine devam edilecek.

F-35 Projesinde bir anlaşma olmayacak ve S-400 lerin kibarca depoya konması istenecek

Diğer hususlarda elde edeceğimiz bir gelişme olursa bilelim ki Cumhurbaşkanı bu hususlarla ilgili menfaatlerimiz için gidiyordur. Twittrump tarafından verilen söze ne kadar güvenebileceğimiz de orta dururken ne elde edeceğimizi de merak etmiyor değilim. Her ne kadar Rusya ile Suriye de anlaşmış olsalar da bizi doğrudan Rusya´nın yanına itecek hamlelerden de kaçınacaklardır.

Dâhili siyasetimiz için  en önemli başlık edepsiz mektup hususu gibi duruyor. Hassasiyetleri son derece yerinde. Şöyle yapın, böyle yapın diyenin haddi hesabı yok.

İş posta koymaksa en havalısını, racona neyin uygun olduğunu her halde en iyi Cumhurbaşkanı biliyordur. Yapmıyorsa yapılmaması gerekiyor demek ki. Bilmediğinden değil durumumuzun bu hareketlere müsait olmadığından dolayıdır herhalde.Hani derler ya bekara karı boşamak kolaydır diye.

Netice olarak, gidiliyorsa bir menfaatimiz olmalı bu gidişten. Bizi kandırıp rencide etmeye davet etmiş olamazlar. Hayırla neticelenir inşallah.

YAZARLAR