Serdar Adem İşler


Enflasyon Düşme Eğiliminde Sevinin Çocuklar Sevinin Büyükler… / Diyalektik Bakış

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 

       Çok şükür son zamanlarda enflasyonun düşmesi noktasında bir umut ışığı yakaladık. Bugünleri de gördüm ya artık gam yemem… Zaman kaybetmeden bu müjdeyi sizinle paylaşmak istedim. Birtakım art niyetlilerin düştüğü hataya düşmeyip meselenin derununa bakmaya çalışırsanız, meselenin mahiyetine vakıf olacağınıza inanıyorum.

       Altın ve döviz fiyatlarındaki yükselişle beraber benzin ve motorine geçtiğimiz günlerde gelen müjde desenli okkalı ötv zammı bunun apaçık işaretlerinden sayılır. Dahası son zamanlarda aylık rutine bağlanan yine müjdeli doğal gaz zamları da bu konudaki öngörümüzde ne kadar haklı olduğumuzu kanıtlayan önemli delillerden olsa gerektir.

       Göreceksiniz ötv zammından sonraki ilk ay enflasyon düşüşe geçecek. Belki Karadeniz’deki petrol keşfinden sonra gelen petrol zamları gibi, tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte corona vakalarının hızla düşme eğilimine devam etmesi gibi biraz garip gelebilir ama bunun içindeki hikmeti herkes anlayamaz. Anlasa zaten hikmet olmaz.

       Hak Teala aslında bize her daim ne hikmetler gönderiyor da bizde bu hikmetleri anlayacak basiret nerede…

       Doğrusu benim içim rahat. Gelecek aylarda enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara indiğine hep beraber tanık olacağız. Her ay gelen doğal gaz zamlarına rağmen. Petrol ürünlerine gelen hatırı sayılır ötv zamlarına rağmen. Efendime söyleyeyim, döviz ve değerli maden piyasasındaki dalgalanmaya rağmen…

       Merak etmeyin. Şüpheye düşmeyin. İnanın yeter. TÜİK neleri başarmadı ki bunu başaramasın. İsterse enflasyonu negatif bile çıkarabilir. Aslında TÜİK’in işi o kadar zor değil. Bu kadar maneviyatına sahip bir toplum enflasyonun pençesine düşer mi? Mutlaka bir mucize gelecek birkaç aya kadar enflasyon tek haneli rakamlara düşecek.

       Bekleyin de görün.

…….

       İşte dediğim gibi çıktı. Çok beklemeden TÜİK mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Aylık enflasyon yüzde 0,89, yıllık enflasyon 16,59 olarak açıklandı. Gerçekten muhteşem bir durum... Adeta mucize. Ve bu mucizenin mimarı TÜİK.

       Emin olun eğer corona tablosunu baştan beri TÜİK hazırlamış olsaydı, 14 ay boyunca boş yere evlere kapanmazdık.

      

YAZARLAR