Abdulkadir AY


EĞİTİMDE BÖLGEDE DEVAM EDEN BAŞARI VAR, AKSARAY’DA YOK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Evet sıkıntı var hemde çaresizlik boyutunda, sıkıntıya değinen yok ancak sıkıntıyı aşmak için yalvaran çok, sıkıntıyı bilen var ancak Kol kırılır yen içinde kalır misali hiç kimse konuşmuyor , hatta duyamıyoruz karnından konuşanda yok neden tartışmıyoruz konuyu anlamak zor sıralamadan utanç duyduğumuz açık ama neden diye sorgulayamıyoruz. Hacı Ömer Kartal aynı cumhurbaşkanının yalnız olduğu gibi yapayalnız gerçekten çırpındığını gören yok, kendisine sorun varmı diyen yok. Varmı bizden İsteğin diyen yok önümüzdeki hafta başında ilköğretim haftası başlıyor  hemen hepsi Valisi’de,  Vekili de dahil YENİ EĞİTİM YILININ BAŞLAMASINI  KUTLAYACAKLAR,  ancak eminim derdin var mıdır diye sormayacaklardır bu güne kadar olduğu gibi çünki o kadar vali okadar vekiller geldi geçti ki hep aynısı olmuştu.

Evet Allah var fiziki anlamda  destek çok birkaç tane okul yaptıran Ömer  Usluer gibi hayırsever, Yürekleri Eğitim için çarpan Vali başkanlığındaki İl genel meclisi  üyeleri ve il özel idaresi genel sekreterliği el ele vermiş hem yeni okul yaptırıyorlar, hem’de  tadilat ediyorlar Belediye Başkanlarıda Okul Bahçelerinde asfalt çalışmaları yapıyorlar dediimya Allah var  hiç esirgemiyorlar.

Buraya kadar sorun yok ihtiyaç fazlası bile var sayılır ama diğerlerini sormuyorum bile  en başarılı ilçelerimizden biri olan Ortaköy'de  bugün için acaba taşımalı eğitim diye sokuşturduğumuz çocuklarımızın durumunu  dert edinen varmıdır.. ? ve Aksaray eğitiminde başarı ortalamasını etkileyecek olan  çocukların yemek ihalesi ve Taşıma servis ihalesi yapıldı mı.?  Tabi ki yoktur.  Peki, Aksaray Merkez yaptı mı sanmıyorum en az 2 aydan önce yapılması büyük başarı olur deniliyor. Bunları çözecek Milli Eğitim Dışında Risk alan üst yönetim aranıyor o yüzden Allah bilir kaç hafta sonra başlayacak o çocuklar eğitimlerine , o yüzden biz sıralamada neredeyiz diye sormaya bile gerek duymuyorum çünkü sıralama bazen önemsiz kalıyor.

 Zira yıllardır hiçbir şeyi değiştiremedik başarı  sıralamasını kendi ekseninde zirveye taşıyan öğretmenlerimizin de  Taktir göremediği bir ilde yaşıyoruz.  Burası Aksaray İlçelikten henüz  kurtulamadığımız söylenir. Bazı hikayeler öne çıkabiliyor.

YAZARLAR