Abdulkadir AY


EĞİTİMDE BÖLGEDE DEVAM EDEN BAŞARI VAR, AKSARAY´DA YOK

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


ACI AMA GERÇEK BU; EĞİTİMDE BÖLGEDE DEVAM EDEN BAŞARI VAR,  AKSARAY´DA YOK

 

Evet sıkıntı var hemde çaresizlik boyutunda, sıkıntıya değinen yok ancak sıkıntıyı aşmak için yalvaran çok, sıkıntıyı bilen var ancak Kol kırılır yen içinde kalır misali hiç kimse konuşmuyor , hatta duyamıyoruz karnından konuşanda yok neden tartışmıyoruz konuyu anlamak zor sıralamadan utanç duyduğumuz açık ama neden diye sorgulayamıyoruz. Hacı Ömer Kartal aynı cumhurbaşkanının yalnız olduğu gibi yapayalnız gerçekten çırpındığını gören yok, kendisine sorun varmı diyen yok. Varmı bizden İsteğin diyen yok önümüzdeki hafta başında ilköğretim haftası başlıyor  hemen hepsi Valisi´de,  Vekili de dahil YENİ EĞİTİM YILININ BAŞLAMASINI  KUTLAYACAKLAR,  ancak eminim derdin var mıdır diye sormayacaklardır bu güne kadar olduğu gibi çünki o kadar vali okadar vekiller geldi geçti ki hep aynısı olmuştu.

Evet Allah var fiziki anlamda  destek çok birkaç tane okul yaptıran Ömer  Usluer gibi hayırsever, Yürekleri Eğitim için çarpan Vali başkanlığındaki İl genel meclisi  üyeleri ve il özel idaresi genel sekreterliği el ele vermiş hem yeni okul yaptırıyorlar, hem´de  tadilat ediyorlar Belediye Başkanlarıda Okul Bahçelerinde asfalt çalışmaları yapıyorlar dediimya Allah var  hiç esirgemiyorlar.

Buraya kadar sorun yok ihtiyaç fazlası bile var sayılır ama diğerlerini sormuyorum bile  en başarılı ilçelerimizden biri olan Ortaköy´de  bugün için acaba taşımalı eğitim diye sokuşturduğumuz çocuklarımızın durumunu  dert edinen varmıdır.. ? ve Aksaray eğitiminde başarı ortalamasını etkileyecek olan  çocukların yemek ihalesi ve Taşıma servis ihalesi yapıldı mı.?  Tabi ki yoktur.  Peki, Aksaray Merkez yaptı mı sanmıyorum en az 2 aydan önce yapılması büyük başarı olur deniliyor. Bunları çözecek Milli Eğitim Dışında Risk alan üst yönetim aranıyor o yüzden Allah bilir kaç hafta sonra başlayacak o çocuklar eğitimlerine , o yüzden biz sıralamada neredeyiz diye sormaya bile gerek duymuyorum çünkü sıralama bazen önemsiz kalıyor.

 Zira yıllardır hiçbir şeyi değiştiremedik başarı  sıralamasını kendi ekseninde zirveye taşıyan öğretmenlerimizin de  Taktir göremediği bir ilde yaşıyoruz.  Burası Aksaray İlçelikten henüz  kurtulamadığımız söylenir. Bazı hikayeler öne çıkabiliyor.

 "KAYMAKAM BEY ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI"
Sinandı Gökkaya Köyü Ortaokulu, Yıldız Kız Voleybol Takımı Öğrencileri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Sonkur, Okul Müdürü Rıza Şenbay ve Beden Eğitimi Öğretmeni Seyit Kutlu kaymakam tebrik ziyaretine katıldı haberini Ortaköy Haber Sitelerinden okumuştum sonra araştırdım

 Gökkaya Köyünde  bir öğretmenden bahsettiler sınıfın yarısı  Suriyeli göçmenden , birazı çevre köylerden  birazıda Kürt köyü olduğu için  Gökkaya´lı çocuklardan oluşturulmuş Onları bir potada eriterek yoğuran ve gerçekten eğiten başarılı  öğretmen varmış  onları sadece Eğitim ve öğretimde  değil sportif anlamda da birçok başarılar tattırmış  ancak bir Allah´ın kulu sen ne yapıyorsun da bu başarıyı yakaladın yada dur sana bir kağıttan teşekkür belgesi , hatta biraz cömert davranalım bir  TAKTİRNAME kağıdı  verelim bile dememiş maalesef.

Etrafında ki yatan ve yatalak olan meslektaşları doğal olarak ona keriz gözüyle bakmışlar. Her fedakârlık bir gün sona erebiliyor o öğretmen şimdi tayin istemiştir diyorlar. Eğitimin yükselişi başarılı  kişilerin sırtını sıvazlamaktan geçtiğini anlamamız lazım mümkünse  bundan sonra Liyakat sahibi olanları  baş köşelere koymamız lazım. Her ne hikmetse herkesi sebepsiz yere iftira ederek şikayet ede ede yol alanları ödüllendiriyoruz. Onları daha çok üst görevlere getirebiliyoruz onlarda şımarıp kaymakamlarla takışacak boyuta gelebiliiyorlar, Hatta  ilçelerin hepsini nifak sokarak dolaşan eğitim yöneticilerinden birisinin ancak  il dışına sürülmesiyle fitneden  kurtulduğumuzu biliyorum.

Eğitimin Sorunları anlat anlat bitmez her öğrenci seviyesi bir değil hiçbir öğretmen velileri çağırıp ta senin çocuğun kapasitesi LGS sınavına uygun değil  ne olur sınava girmesin bak Aksaray ortalamasını düşürüyor diyemiyor. Elin Suriyelisi geliyor bir şey varmış gibi oda bu sınavlara girebiliyor  sınavdan ?´0 ?´çekiyor al sana sıralamadan gelen kötü sonuç  gel de başarıyı yakala.  Aileleri rencide etmeden velisiyle istişare ederek bazı başarısız olacak kişileri sınavdan alı koymak gerekiyor.

Eğitim sendikalarının da son zamanlarda  konuşmalarından  anlaşılıyor ki Yardımcı kitapları yasaklamak çözüm  olamamış.  Geçen senelerde Basında da geniş yer alan yardımcı kitaplarının yasaklanması bile anlaşılıyor ki başarı grafiğini  olumsuz etkilemiş. Başlarda Ders dışında kalan öğretmenler hafta sonları bedava  kurs verecekti böylece dershanelerin açığı kapatılacaktı ancak öğretmene ödenek veren olmayınca o iş de  başlamadan bitti.  Sendikaların tepki gösterdiği bir başka konuda Eğitimde gereksiz yere bedava verilen okul kitapları  devlete kambur halbuki durumu iyi olanlar parasıyla alabilirdi diyorlar

Şimdi  eğimin düşük olması tamamıyla eğitim ordusuna  bağlanamaz, Aksaray´da öğrenci velileri son zamanlarda hiç eğitim kalitesini sorgulamıyorlar . Oysa Türkiye sıralamasında  2. Veya 4. lükten hiç düşmeyen KIRŞEHİR ilimizde başarının ana kaynağı eğitimi sorgulayan il kültürüne sahip velilerin hemen her konuda müdahil olmalarıdır.  Kırşehir halkı ihtiyaç halinde birleşip okullarının boyasını badanasını el birliğiyle  yapıyor lar , Aksaray´da ise ?´devlet kayıt parası ödemeyin´´  diyor bu ne parası diyerek karşı çıkarak  bedavaya yatıyorlar aradaki fark bu öyle olunca velilerdoğal olarak  eğitimin kalitesini  sorgulamaktan uzaklaşılıyor

. Acı ama gerçek Kırşehir Başarılı, Niğde başarılı ayıp olmayacaksa  buralara heyetler yollayalım  derim, şayet bu olmayacaksa Devletin başı da ,milletvekilleri de kusura bakmayacaklar eğitim için artık öne düşerek sorumluluk almalılar.  Onun adamı bunun adamı yönetici atamak yerine liyakati ön planda tutan Eğitimci olan Milli Eğitim Bakanının dediği gibi LİYAKKAT , LİYAKAT, LİYAKAT sizde  hak edenleri görevlendirin lütfen,  Eğitim ve öğretimde daha çok Fiziki  katkılara değil Moral desteğine ihtiyaç vardır. sadece  bunu görmeniz yeterlidir. MERAK ETMEYİN ÖĞRETMEN ŞIMARMAZ

Anlaşıldıysa Yeniden Eğitim ve Öğretim dönemi hayırlı olsun

YAZARLAR