Ali GENÇ


DOKUNULAN HER MESELE’YE ÇARE BULAN AYDOĞDU BASININ KÖRERTİLMEMESİNİNDE ÖNÜNÜ AÇTI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


İleride ömrümüz olur ve Mevla’mızın izni ile 45 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğümüz mesleğimize devam edersek ve o zamana kadar Rabbim görünür görünmez kaza ve belalardan korusun bir kem gözlünün nazarına uğramaz ise kendisiyle ilgili içimizden gelerek kalbimizden parmaklarımıza dökülecek kelimelerle okuyucuya ulaşacak olumlu manada çokça yazılar yazacağım kanaatindeyim. 

   Bu nedenle bu günkü yazımızın başlığında belirtilenleri yazmadan geçmişe gitmek ve oradan günümüze bir ayna tutulmasıyla kıyas sağlama imkanı oluşacağından yazılacakların daha iyi anlaşılacağını umuyorum. 

“32 YILDA GÖREV YAPAN VALİLER KAYMAKAM YÜKSEL ÖZDEN ETMEDİ “ SÖZÜME ÇIKIPTA ”YAHU KARDEŞİM  BUNCA ZAMAN İÇİNDE GÖREV YAPAN VALİLER NASIL ÖZDEN ETMEZ?!!!”DİYEMEDİLER!!! 

     1976 yılında Aksaray ilçe  muhabirliğine,1977’den itibaren  ise Uluırmak gazetesi ile başlayıp  Günaydın gazetesi ve gurubunun diğer yayınlarının Niğde il temsilcisi olarak mesleğimi sürdürürken 1989’da il olmamıza kadar birlikte çalıştığım Niğde ilinin 7 Valisi  ve Doksanlı yıllardan başlayarak, ardından ise 2000’li yollara ve o yıllardan günümüze kadar  Aksaray’da görev yapan  Valilerle ilgili ve o tarihten Hamza Aydoğdu Bey’in Aksaray Valiliğine atanmasına ve  atanmasından sonrada yakın zamana kadarki bir çok yazılarımda Valileri mihenge vurdum. 

  Vurduğum mihenk Kaymakam Yüksel Özdendi. 

   Yüksel Özden’in mihengine vurarak ilimizde şimdiye kadar görev yapan Valilerin istisna dışındakileri haricinde gerisinin bir  Kaymakam Yüksel Özden edemediklerini onlarca hatta yüzlerce defa  yazdım. 

  Bu kadar yazımda konuyu bu şekilde dile getirmeme rağmen Aksaray’da görev yapan  bir Valide çıkıp” Kardeşim bunca yıldır görev yapan Valiler nasıl olurda bir Kaymakam Yüksel Özden edemez?!!!” diye sormadılar.!!!  

   Soramazlar çünkü 1989 yılından günümüze kadar görev yapan Valiler belli oldukları gibi ömrüm olur ve Mevla’mızın da izni olursa nihai hedefi kitaplaştırmak olan ” Aksaray’ın Bakanları Milletvekilleri, Valileri ve Belediye Başkanlarıyla Efsane Siyasetçilerini” yazacağım. 

    Mutlaka kul hakkı gözeterek yazacağım bu seri yazıya ömrü olanlar okuduklarındaki görecekleri gibi  Valilerin bazıları rutin ile vasatın dışına çıkarak  makamlarının hakkını tam olarak veremediklerinden. 

   Buna cevap verecek kadar hizmetlerinin olmaması nedeniyle mahcubiyetlerinden sukutu tercih ettiler.  

   Kalanlar ise Aksaray kamuoyu tarafından çok iyi bilinen bir çok vesileyle taktirlerimi yazılarımda isimlerini ve başardıklarını da belirttiğim Valilerin ise siyasetçilerin hışmına uğramaları, idare mahkemesinin kararlarıyla ve Fetö/Pyd nin kalkışmalarının bertaraf edilebilmesi için kendilerine güvenildiği için kamu için daha önemli göreve atanmaları nedeniyle istedikleri hizmetleri gerçekleştirmeden ilimizden ayrıldılar. 

 Yani kendileri Yüksel Özden samimiyetine ve onun çalışma azmine sahip olmalarına, nazar değmesin Vali Aydoğdu gibide “Önce, her zaman ve her şartta yaş ve cinsiyet ayırımı yapmadan önce insan” demelerine rağmen kendi iradeleri dışındaki gelişmeler nedeniyle maalesef istenen, beklenen hizmetleri zaman darlığı nedeniyle gerçekleştiremediler.!!! 

6 AYDIR”MİLLET’İ YAŞATKİ! DEVLET YAŞASIN!!!” DÜSTURUYLA 7/24 ESASINA GÖRE” HER KONUYA VE MUHATAPLARI OLAN İNSANLARA DOKUNAN AYDOĞDU YÜKSEL ÖZDEN’İN TAHTINA KUVVETLİ ADAY! 

   Bu konudaki son yazımı yani Kaymakam Yüksel Özden olabilme konusundaki taktirimi görev yaptığı dönemden bu yana yeri doldurulamayan o  nedenle de bir çok yazımda “Aksaray’ın Son Valisi” diye yazdığım Hüseyin Avni Coş la ilgili  olarak Yüksel Özden’le kıyas yaptığım yazımda” Yaptıklarıyla Yüksel Özden’e yaklaşıyor.” Diye belirtmiştim.!!! 

   Coş Vali hızlı şekilde çalışırken siyasetçi hışmına uğraması nedeniyle Yüksel Özden’in tahtına oturamadan bizim için gerçekleştireceği hizmetleri tamamlayamadan ayrılarak bizim ilimizden sonra görev yaptığı 4 ilde gerçekleştirdi. 

   Vali Aydoğdu ise göreve başladığı günden şimdiye kadar ortaya koyduğu başarılı performansı ile Kaymakam merhum Yüksel Özden’in tahtına şimdiden en kuvvetli aday. 

VALİ AYDOĞDU ATANMA KARARINDAN SONRA İLİMİZE GELMEDEN HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLADI!!! 

 Vali Aydoğdu Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilimize atandıktan sonra daha Aksaray’a gelmeden merkezi hükümette bulunan ilimizle ilgili bilgileri alarak ve yüksek ihtimal ile kimlerle çalışabileceği istihbaratını da yaparak göreve resmen başlamadan fiilen Ankara’dayken çalışmaya başladı. 

   İlimiz Valiliğine başlar başlamaz da salgına rağmen olabildiğince bir taraftan ziyaretleri kabul edip iadeyi ziyaretleri gerçekleştirirken teknolojiyi de en iyi şekilde kullanarak ve kullanabilenlerin de içinde olduğu bir ekipte kurarak il birim amirlerini ise motive ederek alfabenin 29 harfinin tamamına göre akla gelebilecek her konuya dokunmaya başladı.! 

7/24 ESASINA GÖRE YÜRÜTTÜĞÜ GÖREVİNDE KAMU KAYNAKLARININ EN VERİMLİ ŞEKİLDE YERİ VE ZAMANINDA KULLANILMASI İÇİN YERİNDE TESPİT,YERİNDE ÇÖZÜMLE HER KONUYA DOKUNDU!!! 

    Vali Aydoğdu çalışmalarını 7/24 esasına göre yürütürken bir taraftan da kendisinden öncekilerin aksine medya veya başkaca akıl sahipleri ile kanaat önderleri tarafından dile getirilenlere de gereken ilgiyi göstererek gelen bilgilerle meselelerinde gereğini yapmak üzere dağarcığına kaydetti.  

  Tüm çalışmalarında vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden maksimum şekilde faydalanmaları, kamu imkanlarının en verimli şekilde kullanılabilmesi için öncelikle “Yerinde Tespit, Yerinde Çözüm” sloganıyla Kaymakam Yüksel Özden’in A. Takımını yanına aldığı gibi mesai arkadaşlarını yanına alarak ilçelerden başlanan gezilerinin, kamuoyuna akseden olumsuzlukların giderilmesi için bu olumsuzluk haberinin çıktığı yere giderek bunların yasal çerçevede ve inisiyatif kullanarak hal etmesinin yanında gidilen yerde dile getirilen veya görülen olumsuzlukları giderilmesi için hemen Ankara’daki ve Aksaray’daki ilgili bürokrat ve kişilerin aranmasıyla davam ettirilen çalışmayla yakın zamanda olmasa da orta vadede ilimiz genelindeki tüm yerleşim yerlerine gidilerek sıkıntıların yerinde tespitiyle çözümü de tespitler ardından kısa bir zamanda sağlanacağı kanaatindeyim. 

YAŞLI,ÖZÜRLÜ  VE ŞEHİTLE GAZİ YAKINLARINA ANLIK TESPİT VE ANLIK HİZMETLE DOKUNULACAK!!! 

  Salı günü  Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısıyla startı verilen vatandaşın devletini her zaman yanında hissedeceği ”Anlık Tespit, Anlık Çözüm” sloganıyla başlatılan çalışmayla Valiliğin oluşturduğu ve oluşturacağı ekipler tarafından ihtiyaç sahibi olan yetimler, yaşlılar, engelliler ve çocuklar, şehit ve gazilerin yakınları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız ziyaret edilerek çayları içilip dert ve sıkıntıları öğrenilecek. 

 KURULAN EKİPLERİN ZİYARETİNDE İLETİLEN SIKINTILAR TAKİP EDİLEREK 5 GÜN İÇİNDE ÇÖZÜLECEK! 

  Ziyaretlerle veya kurulacak portal üstünden, Valiliğe telefon, internet veya başkaca yollarla ulaşılarak dile getirilen sıkıntılar Aksaray Portalı üzerinden ilgili birimlere yönlendirilerek merkezi  takip sistemiyle bunlar 5 gün içinde çözüme kavuşturulacak.!!! 

AYDOĞDU KOYUNLARI TELEF OLAN ŞERİFE TEYZE’NİN İMDADINA YÜKSEL ÖZDEN YÖNTEMİYLE YETİŞTİ!!!! 

 Karkın köyünde muhtemelen aldığı alkolün etkisinde olanlar tarafından sebep olunan trafik kazasında geçim kaynakları olan 27 koyununun telef olması karşısında üzülen Şerifi Keser’in bu üzüntüsünün medya organlarında yayınlanması üzerine Vali Hamza Aydoğdu tarafından telefonlar aranarak  kendisine ”Zararını karşılayacağız sen hiç üzülme” demesi  Kaymakam Yüksel Özden ile gittiğimiz Belde, Köy ve  Mezra gezilerinde dile getirilen sıkıntılara bulduğu çarelerle dile getirilenlerin  bertaraf etmesindeki başarılarını hatırladım. 

  Vali Beyin kuru demeçle yetinmeyerek olaydan 3 gün sonra “Çoban” lakaplı başkanı Mahmut Aktürk’ünde samimi çaba ve katkısıyla üreticilerden temin edilen koyunların Karkın köyüne götürülerek teslim edilmesiyle bu demecin laf olsun diye verilmemesi taktire şayandır.!!!  

BASIN MENSUPLARININ KÖRERTİLMEKTEN KURTARILMASI KONUSUNDAKİ DİLEĞİMİZİDE GEÇMİŞİN AKSİNE MERKEZ İLÇEYLE İLÇE GEZİLERİDE DAHİL KATILACAĞI ETKİNLİKLERE DAVETLE GERÇEKLEŞTİRDİ 

    Daha önceki Valiler tarafından merkez ilçemizin içinde ve bağlı beldelerle köylerimizle ilçelerimizle bağlı yerleşim yerlerine yapılan veya il birim amirleri ile merkezi hükümet tarafından yapılan etkinliklere tamamlanan hizmetlerin açılışlarıyla her hangi bir konudaki isteğin karşılanması veya olumsuzluğun giderilmesi için Vali’nin katılacağı etkinlikler istisna dışında  genel olarak Medya mensuplarına iletiliyor ve dileyenlerin ise bu programlara katılımı sağlanıyordu. 

   Bu katılımla da gidilen yerlerde dile getirilenlerin giderilip giderilmediği medya mensupları tarafından takip edile biliniyor,. 

    Bu konuda yapılan haberlerle köşe yazılarında bunların neticesi sorulabiliyordu. 

    Daha sonra bu ziyaretlere medyanın istisnanın dışında dahil edilmemesi uygulamasıyla gidilen yerde dile getirilenlerin giderilip giderilmediğinin takibi mümkün olmadığı gibi her kurum gibi Vilayet tarafından sıklıkla medya organlarına gönderilen görselliği yüksek basın bültenlerinin eskiden olduğu gibi okunarak haberleştirilmesinin aksine bunların kopyalanarak yapıştırılmasıyla medya mensupları köreltiliyordu. 

  Ana sermayesi bilgi olan basın mensuplarının bu köreltilmekten kurtarılmasının yanında gidilen yerlerde dile getirilenlerin takibinin de mümkün olmaması nedeniyle sıkıntıların giderilip giderilmediği de belli olmuyordu. 

   Bu sıkıntıların Vilayetin merkez ilçe ile ilçelerdeki tüm etkinliğinden basın mensuplarının haberdar edilmesi ve dileyenlerin buralara katılımıyla katılacaklara gereğinde araç tahsisi konusunu defalarca  Valilerle birebir  görüşmemde veya meslektaşlarımızın da bulundukları toplantılarda dile getirirdim. 

    Bu konuda 2019 yılının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı için Vali Ali Mantı’nın bizi Ağaçlı tesislerinde misafir etmesi esnasında da bizzat toplantıya katılan arkadaşlarımızın yanında ilettim. 

   “Tamam” denilmesine rağmen bu isteğimiz  döneminde maalesef pratikte karşılanmadı. 

    Gazeteciler Cemiyetlerimizle Vali Aydoğdu’yu göreve başladığında tebrik ziyaretine gittiğimizde ilimizin bazı meseleleriyle birlikte mesleğimizin köreltilmesinin ortadan kaldırılmasının yanında gidilen yerlerde dile getirilenlerinde yapılıp yapılmadığının takibi için etkinliklerden haberdar edilmemizi ve dileyenlerin buralara katılmasının sağlanması konusunu dile getirdim. 

   Bu dileğim üzerine Aydoğdu Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Ekecik Beye talimat verdi. 

   O günden şimdiye kadar Vali Beyini katıldığı merkez ilçe ile bağlı yerler ile ilçelerimizdeki toplantılar konusunda haberdar edilmemiz sağlandı. 

    Dileyen meslektaşlarımız bu etkinliklere katıldı. 

    Vali Aydoğdu Beye ilimize atanma kararının çıktığı andan başlayarak şimdiye kadarki genel olarak alt yapılarını oluşturduğu, bir kısmını ise teoriden pratiğe çıkarttığı çalışmaları ve devam eden, bitirildiklerinde bir çok sıkıntıları bertaraf edecek çalışmalarıyla birlikte meslektaşlarımızın köreltilmesinin ortadan kaldırılmasıyla birlikte yapılan etkinliklerde dile getirilen meselelerinde takibi imkanını verilmesini sağlamasından dolayı şahsim ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim. 

   Atanma kararnamesinin yayınlanmasıyla başladığı ve şimdiye kadar  devam eden çalışmalarının dileğim ilimizde en az 5 sene kalarak şimdiye kadar dile getirilenlerle Vilayet tarafından tespit edilenlerle bundan sonra dile getirilecek veya tespit edileceklerin tamamına yakının gereğini yaparak önce Kaymakam Yüksel Özden merhumum tahtına kalkmayacak şekilde oturması. 

   Ardından ise ömrümüz olursa bundan sonraki haber ve köşe yazılarımızda hitap edeceğimiz kendisinden sonra atanacak Valiler ile Siyasetçilerin başarısının mihengi olmasını diliyorum. 

   Tüm meslektaşlarımızın bu gün kutlayacağımız Çalışan Gazeteciler Gününü 45 yıldır aralıksız olarak çalışan bir medya emekçisi olarak ömrümün son anına kadar Hakkın rızası için devam ettirmem için bana dua etmeleri ve benim duamın da kendileri için aynı yönde olduğunu bilmeleri dileğiyle tebrik ediyorum. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

YAZARLAR