Abdulkadir AY


Dökme suyla bu kadar Turizm...

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Dökme suyla bu kadar Turizm...
Bir dönem hatırlarım Aksaray'ın içerisi Turist kaynıyordu ve o turistlerle ilgilenen birde birim vardı, bünyesinde İngilizce bilen personel olurdu İnformation bürosundan gerekli bilgiler alınırdı.Zaman geçti ne turist geldi ne de İnformation diye birim kaldı.

MALESEF turistler sadece kenarda bulunan Güzelyurt yada ıhlara gibi turizm beldeleri dolaşıp gidiyorlar Arasırada Sultanhanı ya varıyorlar.Dolaşıp gidiyorlar çünki yatak ihtiyacını Nevşehir'den gideriyorlar.
Anlayacağınız tur firmaları Nevşehir den alıyor günübirlik vadiler dolaşıp gidiyorlar belki sadece öğle yemeği yiyorlar.
Peki bazen Nevşehir'de Turizm konusunda aşık atıyoruz ya Kapadokya Alan Yönetiminede girmedik o yüzden ne oldu ortada kaldık

TURİZİM KONUSUNDA BİZ MECBURUZ Nevşehir'e DÜN de öyleydi BUGÜN de böyle HATTA gelecekte de öyle olacak.Neden mi Nevşehir'de bir ortamda bulunurken gerçeği gördüm masa kenarında bulunan hemde Aksaray'lı kızımız anlatıyordu bizim Rehber Derneğimiz var 600 üyemiz var ve Aksaray'lı sadece ben varım ama Ürgüp'de ikamet ediyorum dedi.Evet bu herşeyi özetliyor Turist Nevşehir'in izin verdiği ölçüde gelişebilir bunun farkına varıldığında Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde birlikte o kalkınacaklar.
Sakalı yerine koymak gerekir, Nevşehir kalkıp da biz organize sanayii de Aksaray ile yarışacağız derse ne kadar gerçekçi olur Nevşehir ilimizde OSB bünyesinde 3 BİN civarı çalışanı var, oysa Aksaray'ın 14 bin çalışanı var işte gerçeğimiz budur.Ne yapacağız bu durumda her ilimiz kendi üstünlüğüne odaklanarak diğer komşu illere destek verecek
kendi uzmanlık alanlarında tabiri caizse Abilik yapacak ortak kurullar oluşturularak bu konuda etkileşimlere geçilmesi lazım.4 vilayetin de kıymetli valileri var Üsttelik olağanüstü performansları var, tamam belki çabaları daha çok iyi bir ile tayin için olsa bile bulundukları her birsaniyelerini değerlendirmemiz gerekir.
Yunus Emre ile ilgili Nevşehir Yeşil Doğa Dernek Başkanı Bayram Ekici' nin organizesiyle sunum yapma imkanı buldum.
Aslında Hayal olarak başladığımız proje Rektör Yusuf Şahin'in orta vadede gerçekleşebilir yeterki
ORTAŞEHİR diye anılan bölgenin nasıl yönetileceği yasa ile belirlesin gerisi kolay cümleleriyle başlamıştı.
Nevşehir ve Aksaray valilerine hatta KOP idaresi başkanına da sunum yaptık,
Çok yol katettik öyleki 2 yılın sonunda Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu bey o bölgede Hava Limanı olabilir 4 vilayetin tam ortası demişti.

Şimdi bizim Orta Anadolu Bölgesinin komple kalkınması şart, önerimiz kabul görmeye başladı sunum da bu projeyi bize anlatma gereği duymamış diyen değerli Nevşehir Milletvekilimiz haklı olarak böyle bir düşünce varsa neden bilgi verilmedi demiştir.

Kendisinden özür dileyerek bundan sonra hem siyasilere hem bürokratlara sunum yapacağız, aslında biz bile ayakları yere basan bir proje olduğuna yeni yeni inanmaya başladık.

Hep birlikte yol almak lazım ama kararlı olacağız benim tavsiyem bunu yerel medya gücünü kullanarak yapmak lazım Ahiler Ajansı vasıtasıyla izin verilirse bölge illerdeki tüm yerel basını her ay bir ilimizde toplayarak hem eğlendirmek, hem mesleki eğitim,vermek lazım Gezilerde her ilimizin meziyetleri de sergilemek lazım.

Bazen ulusal basından yazarlar getirilir milyonlar heba edilir saman alevi gibi yanar geçer oysa sırasıyla 4 ilimizde yerel basın kampları oluşsa 3 gün sürse o ilin sanatçıları konser verse , Ticaret odaları, Borsaları kendisini ifade etseler ne kadar olumlu sonuçları olurdu

yerel basın mensupları Ke dizlerine değer verilirse konuları aldığı gibi kendisine dava kabul ederler, tur vesileyle komşu illerin yerel basını kardeşlik duygularını geliştirirler.

10 ocak idareciler gününü kutlarım .Bu gerçeklerin ışığında MALESEF övünülecek durumumuz yok

Orta Anadolu en fakir kalmış bölgedir acı ama gerçek bu , yakın zamana kadar AKÇAKENT KASABASINDA DAĞ EVLERİNDE hayvanıyla aynı odada yaşayan insanlar varken biz iyiyiz demek 4 Vilayetimiz içinde SHOW'dan başka birşey değildir.

Siz bize 10 ocak Çalışan Gazeteciler günü deyin, bizde idareciler günü diyelim ancak bu gün birbirimizi idare etmek yerine, birbirimizi anlarsak anlam kazanır

Lütfen Yerel basını idare etmeyin, iyilik yapacaksanız Destek verin matbaa işleriniz varsa o hakkı yerelde değerlendirin ve sırasıyla verin

ŞİMDİLİK KUTLU OLSUN, SİZEDE BİZEDE

600 tur rehberini Aksaray'da ağırlamaya sakın ihmal etmeyiniz

YAZARLAR