Rasim GÜL


DEVLETİ KİM KORUR?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Devleti kim korur sorusuna verilecek cevap bir tanedir, Devleti hükümetler korur. Hükümetler Devletin eli, kolu, ayağı ve gözü, kulağıdır. Millet adına, anayasal çerçeve içerisinde yetkilerini kullanarak Devlete karşı işlenecek suçları önler. 
Bütün tedbirlere rağmen Devletin varlığına zarar verenleri affı mümkün olmayan şekilde cezalandırır. Devlet, milletin olduğuna göre, milletten izin almadan bu suçluları hiç kimse affedemez.
1920 den bu güne kadar geçen 100 senede kurulan 66 hükümet içinde bazileri Devlet’e karşı işlenen suçları büyük bir pişkinlikle affetme gafletinde bulunmuşlardır. Bu şekillerde aflar çıkarıldığında açıkça Devlet’e karşı suç işleme bir yerde teşvik ediliyor demektir. 
Gerçek manada devleti koruyan bir hükumet olmuş mu, hayır hiç olmamış. Fikir ve inanç bazında bütün hükumetler tam bir koalisyondan ibarettir. Fikir ayrılığı temelinde kurulan hükumetlerden, devleti dolaysıyla Milli Birliği, koruma, ne kadar beklenebilir?
Anayasaya, hükumetlerin Milli Birliği temin etme görevlerinin vaz geçilmez olduğunu bin defa yazsa ne olur. Zaten hükumetlerin ilk prensipleri ucundan kıyından anayasayı delme gerçeği ortada dururken, Devlet nasıl korunacak?
Her şeyden evvel, Devlet’in bölünmezliği ve kutsallığı için can verenler nesillere öğretilmezse, cehalet ve gaflet içerisinde olan nesiller Devlet’in korunmasını nasıl sağlayacak? Bugün büyük oranda milletimiz Devletle hükümeti karıştırıyor.
Şu basit gerçek bilinmiyor, hükümetler, belirli süreler için kiracıdırlar, süreleri bitince de çeker giderler. Devlet ise ‘’Ebet Müddettir’’ yani başlangıcı vardır ama sonu yoktur. 
Vatandaş olarak herhangi bir kişi, kamuya zarar vermeden KİŞİSEL menfaatlerini düşünüyorsa elbette düşünmesi çok yerinde ve faydalıdır. Şayet Kamuya veya diğer kişilere zarar vermeden kaçınmıyor da Devlet’te buna dur demiyorsa Devlet kendini korumuyor demektir.
    Hayrola, Muzaffer Ola, Muvaffak Ola.

YAZARLAR