Rasim GÜL


DEVA’NIN, AKSARAY İLİ TEŞKİLAT KURUCULARI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Demokrasi ve Kalkınma Partisi (DEVA)nin kurucu başkanı Necati Coşkun ve kurucu üyesi, Çapan İnceöz ve partili arkadaşları, Aksaray Haberci Gazetesini ziyaret etmişlerdi. Mustafa Avcı ile birlikte 13. Ocak 2021 tarihinde bizde iadeyi ziyarette bulunarak, başarı dileyip çalışmaları hakkında bilgi aldık. 

Önce bizim düşüncelerimizi rica ettiler. Mustafa Avcı, Aksaray basını hakkında bilgiler verdi ve basınla mesafeli olmanın doğru olmadığın, basına bilgi verilmelidir diyerek nasıl çalışabileceklerini anlattı. Diğer partilere nasıl davranılıyorsa DEVA’ yâda aynı davranılacağını söyledi.

Bizde, İl başkanlarının ve teşkilatının derdinin Aksaray olmasını, daima Aksaray denmesinin daha doğru olacağını ifade ederek, başkanların Türkiye ve Dünya konularını fazla konuşuyorlar. Dolaysıyla Aksaray meselelerine sıra gelmiyor. İlde liderlerin taklitçiliğinin doğru olmadığını,

Aksaray siyasetinde gelenek halini almış, önce Dünyayı ve Müslümanları sonra da Türkiye’yi akıl kalırsa Aksaray’a hizmet etmeyi konuşmak. Sonuçta ne zaman kalıyor, nede akıl. Siyasetçinin her saniyesi Aksaray olmasını dile getirdik.

Kurucu başkan Necati Coşkun, Ülkenin ikiye bölünerek uçurumun kenarına getirildiğini, tek çarenin Ali Babacan yani Deva olduğunu anlattı. İlk meseleninde ekonomi olduğunu, halkımızın yüzde doksanının geçim sıkıntısı çektiğinin altını çizdi. Turgut Özal’ın yaptığı gibi halkımızın, bölünmüşlüğünü Babacan’ın gidereceğini iddia etti.

Değil Türkiye’de tüm Dünyada, ekonomi, Adalet, eşitlik, dürüstlük ve liyakat denilince, Ali Babacan’ın akla geldiğini söyleyerek, inanmayanların 2002- 2013 yılları arasındaki Türkiye’ye bakmalarının yeterli olduğunu ifade etti.

Türkiye’de olduğu gibi, Aksaray’da da iddialı olduklarını ve ilk seçimde milletvekili çıkaracaklarına inandıklarını, halkın ilgisinin bunu apaçık ortaya koyduğunu belirtti. Partilerle diyalog içerisinde olacaklarını ve kapılarının her Aksaray’lıya sonuna kadar açık olduğunu vurguladı.

Ak Partinin kuruluşundan bu yana, sahada olduğundan ciddi siyasi birikimi olan İL Kurucu Üyesi Çapan İnceöz ’ün ise her iki karşılaşmamızda son derece Aksaray siyasetine vakıf olduğunu gördüm. Mütevazılığından fazla konuşmuyor ama takımın kaptanı olduğu her halinden belli oluyor.  

Çapan İnceöz, Aksaray halkını, siyasetini, bürokrasisini ve Ankara’da işlerin nasıl takip edilerek müspet sonuçlandırılacağını çok iyi bildiğini anlatarak, yıllardır bunun başarılamadığını dolaysıyla Aksaray’ın beklediği hizmeti alamadığını seviyeli bir şekilde ortaya koydu.

Gördüğüm fotoğrafta Çapan İnceöz, Deva ’da yön ve hedef tayın eden kişiydi.  Toplantı masasında bulunan 8-10 genç partilide uyum sağlamış Deva için ellerinden geleni yapacak inançlı ve iddialı gençlerdi. 

Bizim dilek temenni ve beklentilerimiz bütün parti başkanlarının düzgün dil kullanmaları, aile mahremiyetlerine girmeden, haysiyete dokunmadan vede birbirinin rızkıyla, geleceği ile oynamadan siyaset yapmalarıdır.

Bunların işareti olarakta hiç zaman geçirmeden parti il başkanlarının televizyonda, seviyeli bir açık oturum veya basın toplantısı yaparak, esas meselenin beyefendilik ve halka hizmet olduğunu gösterebilmeleridir.

Parti başkanlarının tamamı ile açık oturum düzenlenemiyorsa, pek ala Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak sadece Aksaray’ı konuşmak üzere açık oturumlar veya basın toplantıları yapmaları, görüşlerini açıklayarak halkı bilgilendirmeleri ve iktidara yol göstermeleri son derece faydalı olur

     Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR