Ali GENÇ


DEMİRYOLU İÇİN DUBLE DESTEK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan bizim hemşerimiz. 

  Bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanı olmasına Karamanlı hemşerileri kadar Aksaraylılar ‘da sevindi. 

  Bu hemşeriliğin ne kadar köklü olduğunu bilmek için tarihe kısa bir yolculuk yapmak gerekiyor.!!! 

  Aksaray Anadolu Selçuklu Sultanı 4. Kılıçaslan döneminde Lütfi Beyin ilçesi olan Ermenek merkezli olarak kurulan Karaman Beyliğinde Selçuklu devletinin yıkılmasından itibaren bu devletin  toprakları içindeydi. 

  1932 yılına kadar adı Larende olan Karaman’ında içinde bulunduğu Beyliğin Yıldırım Beyazıt’ın 2. Anadolu seferi ile Osmanlı topraklarına katılan. 

  Yıldırım’ın Ankara savaşı yenilgisine kadar 10 ila 15 yıl Osmanlı devleti içinde kalmasından sonra Fatih Sultan Mehmet’in Vezir azam İshak Paşa tarafından bu beyliğin yıkılmasıyla Osmanlı topraklarına katılıncaya kadarda Karaman oğlu beyliği içinde yer alan Aksaray’dan günümüz Karamanı ile birlikte Osmanlı Devleti tarafından Eyalet sisteminin yerine günümüzde de devam eden Fransızlardan alınan il yönetimi idare sistemine geçilmesine kadar  Osmanlı idaresinde Karaman eyaleti içinde yer aldık. 

AKSARAY İLE KARAMAN’IN BİRİ FATİH, İKİNCİSİ ÖZAL DÖNEMİNDE KADERLERİ BİRLEŞTİ!!! 

  Ara üst başlıkta kısa bilgisini verdiğim tarihteki bu ortak geçmişin yanında ilki hem İstanbul’un Türkleştirilmesi ve Müslümanlaştırılması hem de Karaman beyliğinin yeniden kurulmasını engellemek için Aksaraylıların 1469-71 yılları arasında İstanbul’a sürülmeleri esnasında Karaman ve Konya’dan da hatırı sayılır nüfususun sürülmesi ile Karaman ve Aksaray’ın kaderleri birleşti. 

 Aksaray ve Karaman’ın kaderlerinin 2. birleşmesi ise 1989 yılının 15 Haziran’ında TBMM’sinde kabul edilen 3578 sayılı kanunla birlikte il olmamızdır. 

LÜTFİ ELVAN 22.,23. VE 24. DÖNEM AK PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ NATOPA TÜRKİYE BAŞKANI,SEÇİM HÜKÜMETİ ENERJİ BAKANI ALİ RIZA ALABAYON’UN YAKIN ARKADAŞI 

 Lütfi Bey’in bizim bölgemizden olması ile hemşerimiz olmasının yanında ara başlıkta tada belirtildiği gibi ilimizden Ak Parti milletvekili olarak seçildiği dönemlerini ve unvanlarını belirttiğim hemşerimiz Ali Rıza Alaboyun beyin meslektaşı olmasının yanında samimi arkadaşlar. 

  Bu arkadaşlığını kendisiyle 2014 yılında Ak Partinin O zaman 10 yıllık sözü olan ve 2013 yılında Çed projesi tamamlanan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın en azından ihalesine çıkılacağı konusunda Başbakan Erdoğan’dan söz verilmesinin sağlamasını istediğimde gerekirse samimi arkadaşı olan  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı Başbakandan önce Aksaray’a getirebilecek kadar semimi arkadaşlar. 

  7 Haziran 2015’de yapılan genel seçimde hiçbir partinin iktidar olacak sayıya ulaşmaması ve koalisyon hükümetinin kurulmasından da sonuç alınmaması üzerine kurulan seçim hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı olan Ali Rıza Bey aynı hükümette Reform ve Yatırımlardan sorumlu bakan olan Lütfi Bey ile aynı kabinede yer alması nedeniyle   ileri derecede samimiyetleri var. 

LÜTFİ BEYALİ RIZA ALABOYUN İLE BİRLİKTE RUHİ AÇIKGÖZ, NEVZAT PALTA VE AKSARAYIN DİĞER MİLLETVEKİLLERİYLEDE SAMİMİ ARKADAŞ  

  Hazine ve Maliye bakanı Lütfi Bey Ali Rıza Alaboyun’un yanında DPT’de 2002-2015 arası ilimiz milletvekili ve Ak Parti AB Temsilcisi Ruhi Açıkgöz ile DPT de  birlikte çalışmaları ve  Milletvekili olarak ta samimi arkadaşlar. 

  2004-14 arası Aksaray Belediye başkanlığı 25. dönem ilimiz milletvekilliği yapan Ulaştırma bakanlığı kökenli Nevzat Palta ile birlikte ilimiz Milletvekilleri  uzun yıllar Ak Parti grup başkan vekilliği  ve partinin MYK üyeliği yapan İlknur İnceöz ve Milletvekili  Cengiz Aydoğdu ile de hatırı sayılır bir samimiyete sahipler. 

 Yazının girişinden itibaren belirttiğim ilimizle Karaman ilinin tarihteki ve günümüzdeki ortak yönlerimizin yaında ve Vekillerimizle de olan samimiyetiyle Lütfi Elvan Bey Karamanlılar gibi bizimde hemşerimiz. 

  Lütfi Elvan Beyin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapmasıyla da hemşeriliğin yanında demiryolu projemiz ve bu projenin ilimizle bölgemize olacak getirisi konusunda da bilgi sahibi. 

  Yazının girişinden itibaren belirtilen ortak yönlerimizi dile getiren bu nedenle kendisini hemşerimiz olduğunu belirten Aksaraylıların Bakan Elvan’dan duble istekleri var. 

 Bu isteklerinden ilki Ak Partinin 2004 mahalli seçimlerinden başlayarak geçen sene 26 Aralık gününe kadar başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eski Ulaştırma ,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan olmak üzere şimdiye kadar ihalesi konusunda defalarca sözü verilen.!!! 

  Geçen sene ise önce Ekim ayında kendisiyle bu konuda 1 saat özel olarak görüşen Milletvekili Cengiz Aydoğdu’ya, ardından ise 26 Aralık günü ise Ak Partinin genişletilmiş il başkanları toplantısında il başkanı Hüseyin Altınsoy tarafından konunun gündeme getirilmesi. 

  Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından o zamanki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ihalenin bu yıl içinde yapılması talimatını verdiği Aksaray-Ulukışla demir yolu için verilen bu sözün gerçekleşmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adilkarasimailoğlu. 

   7 Kasıma kadar Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe başkanı olan bu tarihte TCMB başkanlığına getirilen Naci Ağbal ’la, yerine atanan yardımcısı yeni Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel nezdinde girişimde bulunması. 

  Ardından ise ihalenin bu yıl içinde yapılabilmesi için bütçede yeterli kaynak yok ise başka kalemlerden buraya aktarma yapması,2021 yılı bütçesine ise gerekli yatırımı karşılayacak kadar kaynağı koydurmasıdır. 

 ESKİ VE YENİ MİLLETVEKİLLERİ,VALİ AYDOĞDU,AK PARTİ İL BAŞKANI ALTINSOY VE MESLEK ODALARI YETKİLLERİ TARAFINDAN BAKAN ELVAN’A TEBRİK ZİYARETİYLE KONUYU GÜNDEME GETİRSİNLER! 

Hemşerilerimiz ilimizin 2002-15 arası Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Ahmet Yaşar, Ramazan Toprak, 2004-14 arası Belediye başkanı ve 25. Dönem Milletvekili Nevzat Palta,2014-19 arası Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı,2015-18 arası Milletvekili Mustafa Serdengeçti ile mevcut Milletvekillerimiz İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Vali Hamza Aydoğdu, İGM başkanı Mehmet Tüzün,Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy’un yanında ilimizindeki Meslek Odaları yetkililerinden oluşan bir heyetin Bakan Elvan’ı ziyaret ederek tebrik etmelerini ve bu ziyarette mutlaka demir yolumuz için gereken kaynağı aktarmasını istemelerini bekliyorlar. 

AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLU İHALE SÖZÜ YIL İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEREK AK PARTİNİN SÖZÜNÜN HARMANIN TOZU OLMADIĞI KANITLANARAK HERKESİN KAZANÇLI ÇIKMASI SAĞLANMALI! 

  Aksaraylıların aynı toprakların insanı olması nedeniyle hemşerileri olarak gördükleri ve Selçukludan gönümüze kadar geçen tarih boyunca da aynı ortak kaderi bir çok defa birlikte yaşadığımız ve 1989 yılında birlikte il olduğumuz kardeş ilimiz Karamanlı Maliye Bakanı Lütfi Elvan beyi hemşerimiz olarak gördükleri için istedikleri duble desteği sağlamasıyla hem kendisi ve hükümet ve hem de bu hizmete kavuşturulacak olan Aksaray’da kazançlı çıkacak. 

  Sağlanacak destekle Aksaray-Ulukışla demir yolu ihalesinin yıl içinde yapılmasıyla Ak Partinin 16 yıl 7 aylık sözünün tutulmasıyla hem geçen sene 26 Aralık’a kadar  ve o tarihte dahil  o zamana kadar defalarca Aksaraylı seçmene verilen söz tutularak Ak Partinin sözünün harmanın tozu olmadığı kanıtlanacak.!!! 

  Hem de tutulacak sözle özelde Aksaray bu hizmete kavuşturulacak gibi görülse coğrafi konumumuz nedeniyle hizmet bölgeye geleceğinden herkes kazanacak.!!! 

  Söz verildiği gibi yıl içinde ihalenin bitim tarihide belli olacak şekilde yapılması için Hazine ve Maliye Bakanı hemşerimiz Lütfi Elvan ilimizin 2002’den bu yana seçilen ve halen görevde bulunan Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak, Ahmet Yaşar, Mustafa Serdengeçti, Nevzat Palta ,İlknur İnceöz Cengiz Aydoğdu, Belediye başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün ile Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy tarafından gerekenlerin yerinde ve zamanında yapılması. 

  Aksinden ise sebep olacağı iki taraflı olumsuzluk nedeniyle fersah, fersah kaçınılması  dileğiyle. 

VALİ AYDOĞDU SAMİMİ,İSTİKRARLI ÇALIŞMALARI,MESELELERE YERİ VE ZAMANINDA BULDUĞU ÇÖZÜMLERLE İLİMİZİN BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZİN PARLAYEN YILDIZI OLMASININ MİMARI OLACAK!!!  

  İlimiz Valisi Hamza Aydoğdu kelimenin tam anlamıyla ”Hayırlı niyetin akıbetinin de hayırlı olacağının ete kemiğe bürünmüş hali.!!! 

  İyi bir tedavi için öncelikle iyi bir teşhisin gerektiği yönündeki tespitin gereğini en iyi şekilde hem de yerinde  yapan ve bunun için öncelikle meseleleri belirleme konusundaki  çabalarıyla çalışma arkadaşlarıyla her yönden adeta fikir fırtınası gerçekleştiren Vali Aydoğdu’nun bir diğer özelliği kullandığı inisiyatifle  meseleleri yeri ve zamanında halletmesi ise meselelerin çözümünde ivme kazandırıyor. 

BİRİM AMİRLERİNİN MOTİVE EDİLEREK YERİNDE TESPİT, YERİNEDE ÇÖZÜMLE SIKINTILAR GİDERİLİYOR 

  Dün Sarıyahşi’ye yapılan “Yerinde Tespit ve Yerinde” çözüm bulunması ziyaretiyle meselelerin yerinde tespitinin yanında Vali Beyin il birim amirlerini başarı için motive etmesinin de sağlanmasıyla  köy muhtarları başta olmak üzer toplantıya katılanların dile getirdiklerinin bır kısmına hemen çözümler bulundu. 

 Hemen çözümle ilçeye Ziraat Odası açılması ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliğinin kurulması konusundaki istekleri için Aksaray Ziraat Odası  başkanı Emin Koçak ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları başkanı Doğan Ceylan ile görüşmesi. 

  Burada bu kurumların teşkilatlanması veya en azından birer temsilcilik açmalarıyla dile getirilen meselelerin giderilmesiyle muhtarların İl Özel İdaresi ve diğer kamu kurumlarından beklentilerinin de en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasının programa bağlanılması ve bunun için motive edilmesiyle  yıllardır  dile getirilenlerin çözümlenmemeleri nedeniyle düştüğüm vurdum duymazlıktan gelen karamsarlığımın yerini umut aldı.  

  Vali Beyin bu samimi çabalarının kendisinin Aksaray’da belirli bir süre kalmasıyla ilimizin bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı olmasını sağlayacağına kalıbımı basarım. 

EVREN BEY KÖY,BELDE VE İLÇE ZİYARETLERİYLE 40 SENE SONRA ŞEHRİN DEĞİL İLİN BAŞKANI OLDU!!! 

  1973-80 arası Aksaray Belediye başkanı M.Taki Tatlıpınar’ dan sonra seçilen 5 belediye başkanının  belediye mücavir alanları dışına çıkmamalarının aksine Evren Dinçer beyin  merkez ilçeye bağlı yerleşim yerleri ile birlikte ilçe ziyaretlerini yapması ve Valilik tarafından il genelinde yapılan toplantılara katılması yıllardır bu konuda  dile getirdiğimi karşılayan başkan oldu. 

   Vali Aydoğdu’yu, Belediye başkanı Evren Dinçer’i, bu ziyaret katılan tüm il birim amirlerini, ziyaretin ev sahibi Kaymakam Ömer Kıraç, Belediye Başkanı Fatih Ünsal  ile ilçe birim amirlerini ayrı ,ayrı vatandaşın sıkıntılarının giderilmesi konusundaki tutumlarından dolayı tebrik ediyor bu samimi çalışmalarının ilimizin tüm sıkıntılarının çözülmesine kadar aralıksız devam etmesini diliyorum. 

  Cuma’mız Mübarek olsun. 

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

   

YAZARLAR