Abdulkadir AY


DAVA ŞEHİTLERİ PARTİ AYRILIKLARINA KURBAN EDİLİYOR

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


Aksaray yıllardır Milliyetçi ve Ülkücü camianın kalesi diye bilinir ve her seçimde kilit rol oynamaya devam etmektedir. Ülkücülük dava olarak kabul gördüğü için ocak görevini yapmaya devam etmektedir. 80´Lİ yıllarda Niğde yüksek okulunda okuyan bir çok Aksaraylı dönemin getirdiği zorluklarla okumaya çalışmış ancak Aksaray´dan sadece ülkücü çıkar öngörüsüyle saldırılara maruz kalırlardı  İŞTE ONLARDAN BİRİSİDE Eğitim fakültesi Öğrencisi Şevki Demir bir çatışma esnasında kahpe kurşun isabet ederek  Yaşar Ay´ın dizlerinin dibinde yere yığılan Şevki DEMİR olmuştur.

Bunca yıldır yayınlanan haberlerde

Ülkücü Şehit Şevki Demir

kabrinin başında anıldı

Aksaray Ülkü Ocakları teşkilatı tarafından ?Ülkücü Şehit Şevki Demir´i Anma Programı´ düzenlendi. Aksaray Ülkü Ocakları binası önünden başlayan ve Şevki Demir´in kabrinin ziyareti ile son bulan anma etkinliğine Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray İl Başkanı MHP Aksaray Merkez İlçe Başkanı Kılıçaslan Ekin ve çok sayıda ocak ve parti mensubu katıldı. MHP yöneticilerini, ocak ve parti mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür eden Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı; ?Dün onlar varlığımızı devam ettirmek için hayatlarının baharında hak bildikleri yolda canlarını verdiler. Bugün ise biz onların yolunda dimdik ilerleyecek yeri gelirse canımızı vermekte tereddüt dahi etmeyeceğiz. Şehidimizin Ruhu Şad, Mekanı Cennet olsun.?demişlerdi

 Görülen oki ülkü ocakları düzenli olarak şehit şevki demiri anıyor,

Dava şehidi Şevki Demir´in ölüm yıldönümüne 1.5 ay kaldı ailesi falanca partili yada görüş farklılığı var diye gerçeklerin üstünü örtemeyiz Dava varsa ortada ŞEVKİ DEMİR bu davanın Aksaraydaki ilk şehididir, O sadece öğretmen olma sevdasıyla gittiği üniversitede kandırılmış kişilerin kurşunlarıyla can verdi. Eğer yakınlarının fikirleri yada görüşleri üzerine politika yapacaklar varsa Rahmetli Şevki Demire can vererek yaşattıkları gün dava şehidi değildir diyebilirler. Her ülkücü geçmişinin izinden gider partileri parçalasalar bile Alparslan Türkeşin mezarı tüm ülkücüler tarafından ziyaret edilir sosyal medya üzerinden aynı duygular paylaşılır.

 Gerçekte ÜLKÜCÜLÜK DİYE BİR DAVA VARSA (ki inanıyorum var) Aksaray´ın ilk Ülkücü şehidi ŞEVKİ DEMİR´dir. Onun dışında Oluşan hadiseler  teferruattır.

 Partide görev alanlar bugün hiç biri anılmazken davadan geriye kalanlar daima şehit ve gaziler olmuştur. ÜLKÜ yolunda bazı ortak değerler olmasa bu ülke çoktan batardı, Eski,den Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Adalet ve kalkınma partisi gibi iktidara geçen tüm partilerin yönetim kadrolarında Ülkü Ocakları terbiyesi alan Milliyetçi Muhafazakar Ülkücü insanlar vardır. Partiler araçtır önemli olan davadır.

Bir zamanlar MHP adında parti yoktu MHP, 1969´larda Adana´da yapılan kongreyle Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi´nin adını değiştirerek, Milliyetçi Hareket Partisi yaptı. Büyük kongreden sonra partinin logosu üç hilal olarak değiştirildi. MHP´nin gençlik kolları olan ve şu an faaliyetlerine devam eden Ülkü Ocakları için Hilal içinde bozkurt amblemi üzerinde karar kılındı. Böylece, Milliyetçi Hareket Partisi´nin tarihi serüveni başlamış oldu.

 Ancak ondan öncede Ülkücülük vardı DAVA günümüzde çıkan bir kavram değildir çin seddini 40 arkadaşıyla basarak destan yazan Kürşat´ların davasıdır. Onun için Hakkari kırsalında şehit düşen ilk Özel Harekat Şube Müdürü Aksaray´ın yiğidi Şehidimiz Ali Er nasılsa, 15 temmuz

Darbe girişimi gecesi en yoğun saldırıların yaşandığı yerlerin başında gelen Gölbaşı özel harekat daire başkanlığında şehit düşen Aksaray´lı Önder Güzel nasıl şehitse   Aksaray´ın ilk şehidi Şevki Demir´de aynıdır. Bunun tek parti yada kuruma hatta aileye bırakılamayacak kadar önemli olduğunu unutmamak lazım. Çünki partiler bölünebilir ardından tekrar birleşebilir siyaset ve Şehitlik mertebesi karıştırılmadan 2020 Kardeşlik yılı olsun Şevki Demir Davanın şehidi olsun. Aksaray´lı şehitlerimizin hepsinin Ruhu Şad Olsun 

 

YAZARLAR