Rasim GÜL


Cengiz Aydoğdu ve Ramazan Kaşlıdan Beklentilerimiz

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


Aydoğdu ve Kaşlıdan iktidar milletvekilleri olarak, Aksaray´da ?´ İZ ?´ bırakmalarını bekliyoruz.

          Sizlerden önce birçok hemşerimiz çeşitli partilerden milletvekilliği görevlerinde bulundular. İlimiz için bir şeyler yapmaya uğraştılar ve gittiler.

          Halka sorsak hangi hizmetler, hangi eserler, hangi milletvekili gayreti ile geldi veya yapıldı diye cevaplar ne olur, İsimler nasıl sıralanır, bilmek isteriz. Biz bilmiyoruz.

          Mustafa Vehbi Çorakçı Aksaray´ı vilayet yaptırmış yıl 1920. Merhum Çorakçı ?ya Allah rahmet eylesin.

          Aksaray 56 yıl çile çekmiş ve hamdolsun 56 yıl sonra;

          Mehmed Altınsoy Aksaray´ ı vilayet yaptırmış yıl 1989. Merhum Altınsoy´a Allah rahmet eylesin,  vilayetliğimizi daim eylesin, bir daha göstermesin.( Bu sıra üstü örnek olmayabilir)

          Vefa bakımından Çorakçı ve Altınsoy ilimizde yılda bir saat, yetkililer tarafından anılıyor mu?

          Hükûmetlerin programı çerçevesinde gelen yatırımlar, OSB nin kurulması ve OSB ye fabrikaların yapılması, Üniversitenin kurulması, Sultanhanı´nın ilçe, olması gibi icraatlar vekiller hanesine yazılmıyor.

           Yüzde sekseni bitmiş açılmaya az kalmış hava alanının açılamayıp yerlerinde yeller esmesi. Ha geldi ha geliyor denilen kara trenin bir türlü gelemeyişi vekiller hanesine yazılıyor.

          Aydoğdu ve Kaşlı dan normal vekillik istemiyoruz. Şimdi moda oldu bizde kullanıyoruz ÇILGIN vekillik istiyoruz. İkisinde de ayrı ayrı olmak üzere yeterinden fazla bilgi ve tecrübe mevcut. İkiside aynı kaynaktan su içmişler, aynı yollardan geçmişler.

           Okullarımızda çalışkan ve uslu öğrenciyi akıllı öğretmen asla başkan yapmaz, sınıfın en haşarı öğrencisini başkan yapar. Çünkü sınıfı haşarı başkan susturur. Vekillerimiz acaba hangisi olmak isterler? Bizce, çalışkan ve uysal olurlarsa, Ankara ne uygun görürse ilimizde onu görür.

          Aksaray´ lımız olağan milletvekillik hizmetiyle umduğu yere varamayacağını anladı. Umduğu yer mevcut kalkınmanın iki-üç katı. Ancak daha önemlisi fazilet, ahlak ve ruh açısından sıçramak istiyor.

           Aksaraylı, peşinden gidecek önder arıyor, güveneceği derdini dökeceği, konulara parti mülahazaları ile bakmayacak, derdine derman olacak, arkadaş, kardeş, ağabey arıyor.

            Bir Karadenizli, bir Urfalı, bir Gaziantepli vekil nasıl davranıyorsa öyle davranış arıyor. Bu illerin vekilleri,  gelen kişiye kimsin, necisin sorusu sormaz Karadenizli ve Urfalı, Gaziantepli olması yeterlidir.   

          Aksaraylı,   56 yıl ilçe yapılma cezasına çarptırılmanın kaybını telafi etmek için, kültürel, sosyal, sanayi ve ticaret konularında atılım yaparak, savaşmak istiyor. Ruhsuzluktan, kimsesizlikten, arkasız olmaktan kurtulmak istiyor. Bütün konularda Konya´ nın peşinden giderek ona yetişmek istiyor.

            Aksaraylı,  kalkınma ve büyüme yarışını kendi kendisiyle mi yapacak, yoksa kendine bir model seçip onunla mı yapacak? Bizce bu model Konya ve Kayseri olmalıdır.

           Aceba Konya ve Kayseri´de kaç Organize Sanayi Var?

          Aksaray´ın ne yazik ki hala bir Organize Sanayisi var. Bu OSB ye ilave demek doğrudur, 3 üncü ve 4 üncü OSB demek yanlıştır, ayıptır. Aksaray´lıya bu bir hakarettir.

           Büyük bir umutla bekliyoruz; Ortaköy´e ve Eskil´e karma OSB, Sultanhanı bölgesine ise İhtisas Otomotiv OSB nin kurulmasını

           Bu, üç Organize Sanayiyi kurarlarsa bunlar, Aydoğdu ve Kaşlıya    ?´ İZ  ?´  bırakacak hizmetlerdir.

           Tuz gölünden etkilenen 60.000 dönüm tarlamız çoraklaşarak verimden düştü.  Aydoğdu ve Kaşlı bu tarlaları çoraklaşmadan kurtarırsa,  ?´  İZ  ?´  bırakan hizmet olur.

           Aksaray, Bilim adamlarının, yazarlarının, sanatkârlarının ve bütün meslek dallarında tebarüz etmişlerin korunmasını, kollanmasını, desteklenmesini yani sahip çıkılmasını istiyor, sahip çıkılırsa  ?´  İZ  ?´ bırakılır.

           Aksaraylı,  her dalda yetiştirmiş olduğu entelektüellerinin, bir araya geleceği, samimiyet, sevgi ve saygı içerisinde müzakere yapacağı mekânlar istiyor. Mekânlar yaptırılırsa  ?´ İZ ?´ bırakılır.

          Aksaray dışında yaşayan hemşerilerimizle,  kurdukları en başta İstanbul,  Ankara ve diğer yerlerde ki dernekleriyle yakından alakadar olunursa  ?´ İZ ?´ bırakılır.

          Aksaraylı başta valisi olmak üzere,  bütün kurumlarının samimi ve ayırımsız olarak, partilerden veya falandan filandan kart istenmeden, telefon beklenmeden kendine insan muamelesi yapılmasını istiyor. Sözde değil özede şeffaflık istiyor. Buyurun yapın veya yaptırın  ?´  İZ  ?´ bırakın.

          Aksaraylı, Aksaray´ı doğru okuyan, doğru yorumlayan, kim dürüst, kim değil, kim üretiyor kim çalıyor, kim dost kim düşman onu bilen dolaysıyla gelecek belaları önleyen liyakat sahibi siyasetçi ve bürokrat istiyor. Bunları sağlayın ?´ İZ  ?´ bırakın.

          Başkanlık sistemi, millet davası içinse kendi aşırı istek ve tutkularınızı değil, fazileti temsil edin ki Aksaraylı şaha kalksın.

            Hakkın, hukukun çiğnendiği yerde, hakkı-hukuku yerden kaldırın ki, insanımızın size güveni gelsin, sizin liderliğinizde kalkınma hamlelerini gerçekleştirsin. Ahlak ve vatanperverlik faziletini ortaya koyup şevkle işini yapsın ki ilimiz kalkınsın.

             Şekilcilikle halkımızı oyalamanın bir faydası yok. Milletin,  enerjisini şekilcilik sahalarında harcamasına tahammülü yok. Aksaray davası, hukuk, ahlak, fazilet ve üretim davası olmalı ki Aksaray büyüsün.   

            Hiçbir sistem kendi başına bir değer değildir. Sistemin değerini sistemi çalıştıranların LİYAKATI belirler. Ehil bir atanmışın vezir edebildiği halkı, işinin ehli olmayan bir seçilmişin rezil edebilidiğide sır değildir. Devletimiz genelde 200 yıldır, liyakate önem vermedi, başımıza gelmedik kalmadı.

             Elbette vekillik süreleriniz dolacak,  yerlerinize başkaları gelecek. Sizden öyle bir irfan ve fazilet yolu bekliyoruz ki sizden sonra gelenlerde bu yolun bayrağını taşısın. Bu ilin insanları kör ve sağır particiliğin kurbanı ve militanı olmaktan kurtulursa ?´ İZ ?´ bırakmış olursunuz

               Öyle bir yol çizin ki aziz Aksaraylı, bürokratın elinden, dilinden, havasından kurtularak, kendine gelsin iyi ki sizleri seçmişiz diyerek, sizlerle ve yaşadığı şehrinden gurur duysun. Kendine güveni gelsin ve bu güvenle çalışmasına heyecanla başlayarak üretimini artırsın.

                Öyle bir Aksaray olalalım ki insanlar mutlu, insanlar birbirini sevip sayıyor, iktidarı muhalifi yok. Çünkü her fert hakkını alıyor, hiçbir fert ayırımcılığa tabi tutulmuyor, hiç kimse yalana dolana sapamıyor.

                Hak ve adalet gelmiş, batıl zail olmuşsa, bu Aksaray´ı kim tutabilir?  İşte sizin eserinizde bunlar olur, onlarca yıl gider. Bırakılan ?´ İZİ ?´ kimse silemez.    

                                              HAYIR, OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.            

         

YAZARLAR