Ali GENÇ


BU YIL GEÇTİ ÖNCEKİ VALİLERİN GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİNİ AYDOĞDU SENEYE GERÇEKLEŞTİRSİN!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Kişinin mevkii ve makamı ne olursa olsun Cumhurbaşkanından, İGM üyesi ve il ile ilçe ile belde Belediye başkanları ile il ve ilçe belediye meclisi üyeleriyle belde belediye meclis üyesine kadar ister atanmış isterse seçilmiş olsun yaptığı görevi babasının hayrına meccanen yani bedava yapmıyor.!!! 

  İster atanmış, ister seçilmiş olsun herkes öncelikle bulunduğu makam için kanunlarda ön görülen maaşı alıyor, kanunlarda makam için belirlenen lojman, makam aracı ve korumanın yanında yurt içi veya dışına görevle gittiğinde ise bu sürekli gelirin yanında birde yolluk alıyor. 

  Kendisinin ve bakmakla yükümlü olduklarının tüm sağlık giderleri devlet tarafından karşılanırken ayrıca da yine kanunda belirlenen süre kadar çalıştığında emekli olabiliyor ve ömrünün sonuna kadar emekli maaşı almasının yanında sağlık imkanlarından da faydalanırken Mevla’mız iman nasip etsin vefatından sonra maaşı eşine ve var ise özürlü çocuğuyla yine var ise  evlenmeyen kızına maaş bağlanıyor. 

KAMUNUN AKLA GELEN TÜM İMKÂNLARINDAN FAYDALANAN ATINMIŞ VE SEÇİLMİŞLER AKŞAM YASTIĞA BAŞLARINI KOYDUKLARINDA O GÜN ALDIKLARINI HAK ETTİKLERİNE EMİN OLUYORLARMI? 

     Yazının girişinden bu ara başlığı kadar yazdığım imkanlardan faydalananlar uyumak için yastığa başlarını koyduklarında o gün yapıp yapmadıklarını bir, bir beyinlerinden geçirip gözlerinin önünden analog filim karesi gibi geçiriyorlar mı?!!! 

   Konumuzu genelden ilimiz mahallisine getirdiğimizde de aynı şeyi Aksaray ilimizin Mülkiyelisinden mahalli yöneticilerine, il ve ilçe birim amirlerine kadar tüm atanmış ve seçilmişlerine soruyorum.!!! 

   “ Başınızı yastığa koyduğunuzda mesaiyi bitirip evinize/lojmanınıza dönüp istirahate çekildiğinizde o gün boyunca yapıp yapmadıklarınızla sizlere kanunlar sağlanan yediğiniz ve içtiklerinizle  giydikleriniz başta olmak üzere kendinize ve  bakmakla yükümlü olduklarınızın hayatlarını idame ettirebilmeleri için kamu imkanlarıyla sağlanan kazancı hak edip etmediğinizi düşündünüz mü?!!” 

  En doğrusunu Cenab-ı Allah(c.c.) bilir fakat ben “Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz” sözünden yola çıkarak konuyu analiz ettiğimde istisnaya bile giremeyecek olanlar dışındaki genel ekseri sinin bunu yapmadıkları kanaatindeyim.!!! 

   Sebebine gelince gelin bu konudaki sayısını hatırlayamadığım analizimden birisini birlikte okuyalım; 

 Daha önce benzerini defalarca yazdığım bu konudaki yazılarımdan 04.04.2019 Perşembe günü “BU DEFA EN KIYMETLİ HAZİNEMİZ GURBETÇİLERİMİZ İÇİN 3 AY ÖNCEDEN TALEP DİLEKÇESİ!” başlığı altında; 

   Sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi misali genelde 1977 yılından itibaren özelde ise 1989-95 yılları arasında tarafımdan yayınlanan o zamanki Türkiye’den gurbetçiye özel yayın yapan tek özel kuruluş gazetesi olan ismini ise 10.000 gurbetçimiz arasında yaptırdığım anketle belirlenen “Vatandan Selam Gazetemizde” günümüzdeki gerçekleşen birçok talepte bulunduk. 

MAVİ KARTLA EMEKLİLİKLE MÜLKİYETE KADARGURBETÇİLERİMİZİN FAYDALANDIKLARI HAKLARI ELDE ETMELERİ BULUNDUKLARI YERLERDE VE GÜMRÜKLERDE OY KULLANMALARINI 1989 DA YAZDIK!!! 

   Bunlar şu anki gurbetçilere verilen gümrüklerde ve bulundukları yerde kavuştukları oy hakkından tutunda şu anda kendileriyle ilgili gerçekleşen birçok taleplerin ilk defa gündeme getirildiği yayın organı oldu. 

45YILDIR GURBETÇİLERİMİZE VERİLMESİ GEREKENLERİ YAZMAKLA YETİNMİYOR AYRICA HER VESİLEYLE GÖRÜŞTÜĞÜM İLGİLİ VE YETKİLİLERE BİRİNCİ AĞIZDAN BİZZAT FAYDASIYLA ANLATTIM!! 

   Onlarca yıldır gurbetçilerimizle ilgili olarak sadece yayın yoluyla gündeme getirmesiyle de yetinmeyerek görüşülen, konuşulan tüm siyasetçi ve atanmış ile seçilmişlere de yüz yüze de anlatılan, mektuplarla da iletilen meselelerimiz samimi çabalarımızla sonuçlandırıldı/ sonuçlandırılması için çaba sarf edildi. 

    2007 yılından bu yana ise her yıl yayınlananların toplamı yüzlerce günü geçen köşe yazılarımda değer biçilemeyecek hazinelerimiz olan medarı iftarımız ve velinimetlerimiz olan ciğerleri vatan hasretiyle cayır, cayır yanan atmışlı yıllardan günümüze kadar kederde, kıvançta ve tasada daima ülkemizin yanında olan gurbetçilerimize mutlaka en iyi şekilde gereken değerin verilmesini diledim.!!! 

İLİMİZ ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİ TARAFINDAN ISRARLI YAZILARIMIZIN  VE KENDİLERİYLE BİRE,BİR YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE DİLE GETİRDİKLERİMİZİNDE MAALESEF GEREĞİ HAKKIYLA YAPILMADI!!! 

    Bu dileklerimin ülkemiz tarafından yukarıda belirttiğim gibi bir çokları karşılanırken ilimiz mahallinde ise bulunulan taleplerle kıyaslandığında olumlu manada çokta etkisi olmayanlar dışında yazıp görüşmelerimizde dile getirdiklerimizin gereği maalesef akıl almaz bir umursamazlıkla ilimiz mülki ve mahalli yönetenleri tarafından şimdiye kadar yerine getirilmedi.!!! 

VALİ ALİMOĞLU’NUN YERİNE GETİRMEDİĞİNİ,ATAKLI,PEKMEZ VE MANTI’DA GERÇEKLEŞTİRMEDİ!!! 

    Şimdiye Alimoğlu, Ataklı, Pekmez tarafından gereği yapılmayanların yapılmasını onlarca yazımla Vali mantıdan yerine getirilmesini diledim. 

 Yazılarımda özetle en az gelecek üç çeyrek asır boyunca ilimizle gurbetçilerimiz arasında sıkı bir bağın kurulmasını ve bunun getirisinden ilimiz ile gurbetçilerimiz kadar kendisinin de faydalanması dileğiyle 2017 yılının Aralık ayının 18’inde kendisinden önceki mevkidaşı olan şu anki Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ile makamında görüşerek bilgisini verdiğim. 

    Geçen sene Temmuz ayında ise verdiğim bilginin gereğini yaparak kıymet biçilmeyecek olan hazinemiz olan gurbetçilerimiz ile ilgili önce bilgisini, ardından ise yapılması gerekenleri  Vali Pekmez’e belirttiğim yazımın  ona ve ondan öncekilere nasip olmayanın adaşım Vali Ali Mantı’ya nasip olmasını. 

   Yapılacakların maddi ve manevi getirisinden gurbetçilerimiz ile ilimiz kadar kendisininde faydalanması dileğiyle diye devam eden yazımdaki ve davam eden yazılarımda  yapılmasının gerekliliğini somut bilgilerle desteklediğim yazımın gereği maalesef Vali Alimoğlu, Ataklı ve Pekmez’den sonra Vali Ali Mantı tarafından da akıl almaz şekilde ve hiçbir  makul savunma yapılmayacak umursamazlıkla yapılmadı.!!! 

BU YIL GEÇTİ ALİMOĞLU,PEKMEZ VE MANTI’NIN YAPMADIĞINI AYDOĞDU SENEYE GERÇEKLEŞTİRSİN! 

   Yapıldığında ilimizle birlikte gurbetçilerimiz inde” Kazan, kazan” prensibiyle karlı çıkacakları, hiç kimsenin zararlı çıkmayacağı gurbetçilerimizin hoş tutulması. 

   Kendilerine her yılın Haziran  başı ile Kasım sonu arasında ilimiz merkez belediyesi ile ilçe ve belde belediyeleri ile birlikte tüm resmi kurumlar ile resmi kurum olmasalar bile kamu hizmeti yapan alt yapı kuruluşları tarafından pozitif ayrımcılık sağlanması başta olmak üzere değer biçilmeyen kıymetimiz olan gurbetçilerimizin memnun olacak hizmetlerin yapılması için kendilerine tüm resmi kurumlar ile kamu görevi yapan alt yapı kurumlarında pozitif ayrımcılık sağlanmasını geçen seneden bu yana yazdığım yazılarımda Vali Hamza Aydoğdu’ya naip olmasını diledim.!!! 

    Başta kendilerine pozitif ayırımcılık olmak üzere gerekenler bu senede maalesef yerine getirilmedi. 

    Bu yıl geçti  göreve başladığı günden şu ana kadar ilimizin bir çok meselelerine parmak basan Vali Hamza Aydoğdu tarafından gelecek sene için yerine getirilmesi için gerekli hazırlıkların şimdiden yapılarak  gerçekleştirilmesi halinde ilimize sayısız faydalar sağlayacak olan bu dileklerimin kuvveden fiile geçirilmesinin kendisine nasip olması ve bunların maddi ile manevi getirisinden de kendisinin ve motive ettiği arkadaşları tarafından faydalanılması sağlanması dileğiyle.  

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

YAZARLAR