Rasim GÜL


BAŞBAKAN SARACOĞLU VE TÜRKLÜK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


1942 yılında, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından başbakan olarak hükumeti kurmakla görevlendirilen Mehmet Şükrü Saracoğlu Mecliste 5 Ağustos 1942 de hükumet programını okurken güzel bir konuşma yapıyor. Bu konuşmanın mili birliğimizi ilgilendiren bir bölümü şöyle;

‘’… Biz Türk’üz, Türkçüyüz ve daima Türkçü kalacağız. Bizim için Türkçülük bir kan meselesi olduğu kadar bir vicdan ve kültür meselesidir. Biz azalan ve azaltan Türkçü değil, çoğalan Türkçüyüz. Ve her vakit bu istikamette çalışacağız…’’ diyor. Bu gün siyaset yapan tüm parti yetkililerine de bu paragrafı okumalarını yüksek müsaadeleriyle öneriyoruz. Özellikle mangalda kül bırakmayanlara.

 Azıcık vicdanı ve irfanı olan Türk Milleti’nin hakkını inkâr etmeyen her okuyucumuz kelimeler, cümleler ve paragraf üzerinde bir dakıka düşünerek günümüze kadar geçen yetmiş seneyi değerlendirerek gerçekleri görebilir.

1942 yılından bu yana Büyük Millet Meclisinde başbakan veya genel başkan olarak bu kadar net ve hakkı teslim eden konuşmayı, bizim tespitlerimize göre kimse yapmamıştır. 70 yıldır böyle bir konuşma yapacak kahraman bekleniyor.

Dünya ateş içinde yanarken Türk’ün hakkını, Türke vererek bu koşmayı yapan Saracoğlu kimdir. 1887 de Ödemişte doğan ve 1953 İstanbul’da vefat eden Saracoğlu, 1924- 1938 Milli Eğitim, Maliye ve Adalet Bakanlığı, 1938-1942 Dışişleri bakanlığı, 1942- 1946 başbakanlık, 1948-1950 iki yıl TBMM başkanlığı yapan mümtaz bir şahsiyettir

Aynı zamanda sporu da seven ve destekleyen Saracoğlu 1934 den 1950 yılına kadar Fenerbahçe Spor Kulübünün başkanlığını da yapmış, 1998 yılında Fenerbahçe Stadı’nın adı ‘’Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’’ olarak değiştirilmiştir.        

Bu gün milleti, milliyeti, Türkü, Türkçülüğü ve İnancı diline dolayanlar ne yazikki bunlara siyaset virüsü bulaştırarak asıl mecralarından çıkarmışlardır. Militan ruhlu kimselerin elinde de bu kelimeler esaret hayatı yaşamaktadır. Bu milletin evlatları ne zaman kendine gelerek esarete son verecek? 

Demek ki bu milletin anaları ne kahraman evlatlar doğuruyor, 750 yılından itibaren Ordusu Türk olan Abbasilerle başlayarak binyıl dan fazla Dünyaya yön veren Türk Milleti ne zaman, Arap, fars kültürü etkisi ile Amerika, Rusya sömürüsünden kurtularak; Türk Birliği kurma inancına kavuşacak?

Kurtuluş Harbi kazanılarak genç Türkiye Cumhuriyeti kuruldu ve hürriyetimizi elde ettik, elbet bir gün, Türkler’de, Türk Birliğini kuracak yiğitleri yetiştirecek.

Bize söylenenleri bizde, sizlere söyleyelim. Tüküm diyemeyen kişilerin ağzında olan tek kelime Osmanlı torunuyum güzelde Osmanlı kim? Türk olmayı her omuz, her baş, her yürek kaldırmaz. Ey büyük yüce Türk insanı; devşirme seni devşirmeden, sen aklını başına getir.

      Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola

YAZARLAR