Ali GENÇ


ATATÜRK “BAŞARILI OLMAK İÇİN AYDINLARLA HALKIN DÜŞÜNCELERİ BİR BİRİNE UYGUN OLMALI”

salihler şehri gazetesi,Aksaray Haber,Aksaray haberleri


Perşembe’den devam.

     Atatürk "Başarılı olmak için, aydınlarla halkın düşünce ve amacı arasında uygunluk olması gerekir. Aydınların halka telkin edeceği ülküler, halkın ruh ve vicdanından alınmış olmalı!!!"

     "Her şeyden önce, çok çalışmalıyız. Servet ve onun doğal sonucu olan refah ve saadet, yalnız çalışkanların hakkıdır!!!"

      "Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatçı olamazsınız"

     "Basın özgürlüğünden doğan sakıncaları giderecek olan araç, yine basın özgürlüğünün kendisidir"

“HÜKÜMETİN İKİ HEDEFİ VARDIR BİRİ MİLLETİN KORUNMASI DİĞERİ İSE REFAHINI SAĞLAMAKTIR“

   Atatürk “Hükümetin iki hedefi vardır: Biri milletin korunması, ikincisi milletin refahını sağlamak.

    Bu iki amacı gerçekleştiren hükümet iyidir, gerçekleştiremeyen kötüdür"

     "Cumhuriyet, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller istemektedir..."

     "Gençler, siz, almakta olduğunuz eğitim ve irfan ile, insanlık erdemlerinin, vatan sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız!"

      "...Osmanlı Devletinin temelleri çökmüş, ömrü tamam olmuştu. Osmanlı ülkeleri tümüyle parçalanmıştı. Ortada bir avuç Türk “ün barındığı bir ata yurdu kalmıştı.

    Bu durum karşısında bir, tek bir karar vardı. O da ulusal egemenliğe dayalı, kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak!"

     "İki Mustafa Kemal vardır.

    Biri ben, fani Mustafa Kemal. Diğeri, milletin içinde yaşattığı Mustafa Kemal’ler idealidir. Ben, onu temsil ediyorum. Feyiz milletindir, benim değildir.

       Önemli bir görevin yapılmasında benden önce harekete geçen, millet olmuştur. Biz, çalışmamızda halkımızın yüceliğine, halkımızın azim ve imanına dayanmaktayız" 

      "Türk ata yurduna ve Türkün bağımsızlığına saldıranlara kimler olursa olsun, onlara ulusça, silahlı olarak karşılık vermek, onlarla savaşmak gerekiyordu. Bağımsızlık amacı elde edilinceye kadar tamamıyla ulusla birlikte, fedakârca çalışacağıma, kutsal bildiğim değerler üzerine and içtim"

     "İçine düştüğümüz kanlı ve kara tehlikeleri görmeyecek hiçbir yurtsever düşünülemez.”(*) diyen Atatürk milletimizin maddi ve manevi kalkınmasını tamamlayarak hayali olan muasır milletlere ulaşmamız için nelerin yapılması gerektiğiyle devam ediyor.

SAHTE ATATÜRKÇÜLER KENDİ RANTLARI İÇİN TARİHİ GERÇEKLERİ BİLE TERS YÜZ ETTİLER

    Aslında Atatürkçü olmayıp tam aksine onun tüm fikirlerine toptan karşı olanlar buna rağmen kendilerinin ve yandaşlarının çıkarlarının devam etmesi için onu kendilerine maske eden sahte Atatürkçülerin bu sahtekârlıklarından biriside yakın tarihimizi ters yüz etmeleriydi.

     Bu sahtekârlıklarıyla Atatürk’ün Nutuk ta belirtmesinin yanında bu konuda Türk ve İngiliz, Alman, Fransız ile diğer ülkelerin askeri ve hariciye(Dış İşleri) arşivlerinde binlerce belge olmasına rağmen yazının girişinde de belirtildiği gibi Atatürk’ün fırtınalı bir havada gece pusulası bile olmayan Bandırma vapuruyla kaçması yalanıdır.

   TARİHÇİLER YALANCI TARİHLE GENÇLERİMİZE MASAL ANTALATANLARIN MASKELERİNİ DÜŞÜRDÜ

     2010’da 19 Mayıs kutlamalarından Üç gün önce yani 16 Mayıs 2009 Cumartesi akşamı Haber Türk kanalında yayınlanan “Tarih’in Arka Odası” proğramında 19 Mayıs ta Atatürk’ün yanındaki arkadaşlarıyla Samsun’a çıkmasıyla ilgili elindeki tarihi vesikalara dayanarak bilgi veren Tarihçi Murat Bardakçı sahtekarların maskelerini bir kez daha düşürdü.!!!

     Bardakçı’nın elindeki arşiv belgelerine dayanarak verdiği bilgiye göre Gazi Mustafa Kemal Paşayla hükümet arasında süren görüşmelerin neticesinde kendisinin 9. Ordu Müfettişi olarak görevlendirilmesiyle ilgili karar hükümet tarafından yazılarak 30 Nisan Günü Padişah Vahdettin in imzasına sunuluyor ve aynı gün imzalanıyor.” diye belirtildi.

    Milletimizin istikbali olan gençlerimizin gerçekten de irfanı ve vicdanı hür olarak yetiştirilmesi gerekenleri Mevla’mız izin verirse Pazartesi günü kaldığı yerden devam edeceğim.

    Maksada ulaşıma katkı için takip edilmesi ve ettirilmesi dileğiyle Perşembe günü 103. Yıl dönümü olan Atatürk’ün Samsuna çıkarak milli mücadeleyi buradan başlatması çalışmalarının yapıldığı ve Şanlı Milli Mücadelemizin ardından Türk gençlerine armağan edilen Perşembe günü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramının tekrar kutlu olsun.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TUNAHAN ERBAŞ’IN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN,BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!!

 Millet olarak vatan sınırları içinde  her türlü terörden korunarak emniyet içinde yaşamamız için  ülkemiz sınırları dışında vatan haini bölücülere karşı anları pahasına yaptıkları mücadeleyle ülkemiz kahraman Askeri, Polisi İstihbaratı ve Güvenlik korucuları tarafından aralıksız olarak sürdürülen mücadelede ilimize bir kez daha şehit acısı düştü.

  Irak’ın kuzeyinde sürdürülen operasyonlara katılan kahramanlarımızdan ilimiz Ağaçören ilçesi nüfusuna kayıtlı İs. Uzman Çavuş Tunahan Erbaşı bugün akşam saatlerinde Şehit oldu.

  .Şahadet haberi ulaşan Şehidimizin baba ocağı bayraklarla donatıldı.

  Yiğidimize Allah(c.c.) dan rahmet ailesi ve hemşerilerimizle milletimize ise Baş sağlığı diliyorum.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*)Kaynak: Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı Talat Sait Halman’ın ın 1992 yılında BM de yaptığı  Atatürk’ün konuşma ve söylevlerinden derlediği konuşmasını genişlettiği iş adamı Feyyaz  Berkerin katkılarıyla basılan” "Kendi Sözleriyle Yaşayan Atatürk kitabından İnternet Tüm gazeteler.

YAZARLAR