Serdar Adem İşler


Asansörlerimiz Problemli / Diyalektik Bakış

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de durum farklı değil. Asansörlerde ciddi ve kısa vadede belki aşılamaz problemlerle karşı karşıyayız. İşin ilginç tarafı firmalarla ulaşamıyoruz. Evet aynen öyle. Eksiği var fazlası yok.  Telefonlarını iptal ettirmiş ya da değiştirmiş bazıları. Sözde acil durum telefonlarıysa sürekli meşgul çalıyor. Araştırdığımızda soruşturduğumuzda firmaların önemli bir kısmının ciddi anlamda sorunlu olduğu sonucuyla karşılaşıyoruz. İşini ciddiyetle yürüten az sayıda firmayı kendilerinden talep gelirse bir diğer yazımda açıklamak isterim.

        Daha fenası asansörlere uygun raporu verenlerin hangi akla hizmet ettiklerinin anlaşılamaması. Asansöre yıllık periyodik kontrol yapılıyor. İki hafta sonra son derece ciddi ve köklü arızalar çıkıyorsa periyodik kontroller adam gibi yapılmıyor demektir. Hizmete girdiği andan itibaren düzenli çalışmayan ve tabiri caizse dikiş tutmayan bir asansör sistemini oturum öncesi onaylayanların da ayrıca en kısa zamanda denetim altına alınması ya da yetkilerinin iptal edilerek başka bir birime verilmesi en doğru hareket olacaktır.

        Onun için asansörlerin kimler tarafından ne şartlarda kontrol edildiği noktasında yetkili kurum ve kuruluşların basın açıklamasıyla halkımızı aydınlatmalarını bekliyorum.

        Asansörlerimiz S.O.S. veriyor. Asansör firmaları doğru dürüst çalışmıyor. Asansörlere verilen izinlerin hangi kriterlere göre verildiği çıplak gözle anlaşılmıyor. Yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ruhsat verilen asansörler ne hikmetse sık sık arıza veriyor. Asansör firmaları telefonlarını kapatıyor ya da değiştiriyor. Firma yetkililerine ulaşılamıyor. Sadece asansör firmaları değil bakım ve kontrol yapanların da ne yaptıkları belli değil. Onlara da ulaşmak ya da ulaşılsa bile tatmin edici cevaplar almak mümkün olmuyor. Sözde genel bakım yaptıkları asansörler bir iki, hafta içinde ciddi arızalar veriyor. Kontrol yapanların genel bakımdan anladıkları galiba uzaktan asansöre bakmak. O kadarını ben de yapıyorum.

        Asansörler noktasında sorumlu kurum ya da kuruluş kimse şimdilik adlarını söylemiyorum ama kendilerinden konuyla ilgili geniş çaplı bir araştırma yaparak halkı aydınlatmalarını bekliyorum.  Ben de gerekli kurum ve kuruluşlar nezdinde asansör kurup ortadan kaybolan firmaları, sözde periyodik kontrol yapan aracı kurumları ve tesis ve kullanımına ruhsat veren yetkili mercileri takip edeceğim. Hem de gittiği yere kadar.

        Yeter artık. Kusurlu ve arızalı asansörler sadece vatandaşın cebini sıkıntıya sokmuyor aynı zamanda hayatını da tehlikeye atıyor. Benim de moralimi bozuyor ayrıca. Bu noktada yetkili mercileri göreve davet ediyorum. Yumuşacık koltuklarında safa süren bazı zevatın rahatı bozulacak ama ne yapalım. Kusura bakmasınlar…

       

YAZARLAR