Abdulkadir AY


ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN 24. VUSLAT YILI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Gençlik Yıllarımızdı soğuk ayaz bir gündü tam 24 yıl oldu o günü unutmak mümkün değildir.

O gün elimiz soğukta tutmuyordu sadece dua için kavuşuyordu ince ince yağan karlar altında milyonlarca insan adım adım gidebiliyor tir tir titremesine rağmen Acısından soğuğu unutmuştu sanki

. Evet bende oradaydım tüm Milliyetçi Ülkücüler gibi gözümüzde yaş kalbimizde dua eşliğinde saatlerce yürüdük adım adım.

"RUHU ŞAD,

KABRİ NUR,

MEKANI CENNET OLSUN"

"Türk Dünyasının Başbuğ'u Ülkücü hareketin ve Milliyetçi Hareket Parti'sinin kurucu lideri olan Alparslan Türkeş 4 Nisan 1997 tarihinde,vefat etti arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen, Merhum Başbuğ' un Hakka yürüyüşünün akabinden 24 yıl geçmesine rağmen acısı aynı tazelikle duruyor, kalblerde ise fikirleri,mücadelesi ve şahsiyeti aynı canlılıkla yaşanmaktadır..

Türk Dünyasının Başbuğu'u Merhum Alparslan Türkeş, 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vaktetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıdır..Attığı her adımı millet yararına,söylediği her sözü ise vatan lehinedir..

O yalnızca son yurdumuzla sınırlı kalmayan,Turan davasıyla Türk'ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusu olmuştur

Merhum Alparslan Türkeş,zamanının kabuklarını kıran,çağına damga vuran,Türk-İslam ülküsünü bayraklaştıran inanmış bir dava insanıdır..

Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük Devlet Adamlarından biridir..Yüce dinimizin buyruklarından hiç bir zaman ödün vermemiş,zorlukları Cenabı-ı Allah'a sığınarak ve milletimize güvenerek aşmaya çalışmıştır..

Ruhu şad,kabri nur,mekanı cennet olsun...

YAZARLAR