Abdulkadir AY


Aksaraylı şehit Ali Er Ankara´da yaşatılıyor

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


Aksaraylı şehit Ali Er Ankara´da yaşatılıyor Ankara nın Sincan 15 Temmuz  stadyumunun hemen yanıbaşında Aksaray´ı gururlandıran bir merkez var  "Ankara Özel Harekat Şube müdürlüğü Şehit Ali Er Grup Amirliği"
Sincan Belediye Başkanı sayın Murat Ercan beyefendiye şehidimize olan alakasından dolayı bir Aksaray´lı olarak  teşekkür etmek isterdim ancak babamın rahatsızlığından dolayı fırsat bulamadım ancak en yakın zamanda telafi edeceğim inşallah.
Yerleşkede yaklaşık 120 civarında hilal bıyıklı yiğit var aralarında 15 temmuzda kahramanlık destanı yazarak gazi olmuş  birçok özel harekatçı yer alıyor,  Diyarbakır sur ve kırsalda  Türkiye´ye tuzak olan hendek operasyonlarında başarıya ant içmiş  gazilerinde olduğu mangal yürekli  harekatçılar da var.Özel harekatçılar tam anlamıyla destanlık, 15 Temmuz sonrası beyaz olan bayraklarını siyaha çevirmişler tıpkı Beşiktaş´ın forma rengini siyah beyaza çevirdiği gibi Ankaranın merkezine uzak kaldığı bir İlçe de  Sincan Belediyesinin paha biçilmez olan arsa ve tesisleri olan yerleşkeyi bu birime vermesi ilçenin güvenlik ve Huzurunu sigortalamak isteyen bir başkana nasip olmuş. Hem ilçesini Güven altına almış hem Ankara´nın o bölgesini teminat altına almış bu belediye başkanının alnından öpüyorum, yaşı büyükse de ellerinden öpüyorum.
Aksaray Belediyesi ile Sincan Belediyesinin işbirliği yapması gerek bizim canımızın bir parçası olan Şehit Ali Er´in adı koskoca tesise verilmiş aslında işbirliği yerine ben Yeşil Doğa Derneği başkanı olarak devreye girmek isterim iki belediye başkanının birbirlerine önce Gazilerini göndermek suretiyle başlayabilecekleri dostluk sayesinde kardeşlik duygularını pekiştirebiliriz.
Sincan´ın bağrında bulunan yiğitleri Ihlara vadisinde ağırlamak onları 10 bin yıllık tarihi olan Aksaray ilini gezdirebilmek isterim.
İşte bu gezi sayesinde Aksaray´lı Kahramanımızın ismini  tesise vererek  kıymet vermiş olan Sincan kaymakamı ve Belediye başkanını  2019 yılını Aşık Molla Yılı İlan Ettiğimiz bir vakitte Aksaray´ın vilayet oluşunun 30 kuruluşunu kutladığımız  bir gecede buluşturmak isterim. Sincanlıları da Aksaray´ımızın Kaderine küçük dokunuşlarla hayat katan Sayın Valimiz Ali Mantı bey ile Saygı değer Belediye Başkanımız  Evren Dinçer beyle kavuşturmak isterim. KİMBİLİR KARDEŞ BELEDİYE olmasına sebep olabiliriz işte o zaman bu vatan için şehit düşen ve Aramızdan HİÇ AYRILMAYAN ÖZEL HAREKATÇI ALİ ER ABİMİZİN RUHU ŞAD OLABİLİR.
Ben gittim gördüm özellikle zırhlı araç üzerinde yazılı olan "ŞEHİT ALİ ER" isminin yazılması ne yalan söyleyim göğsümü kabarttı. Şehitimiz için yaptırılmış olan çeşmeden su içmek benim için zemzem tadı verdi. Şeref köşesinde elinde tüfekle heybetli duran Rahmetli Ali  Er ben burada yaşıyorum diyordu adeta.EN önemli şey O birimin makam masasının üzerinde bulunan isimlik üzerin de  Özel Harekat Şube Müdürü Mehmet Özdemir yazması gerekirken sadece  "Ali Er" yazmasıydı o aslında  bir şeyi anlatıyor "Makamda Mevkide değildir gönlümüz ´´ Devletin bekası için Şehit olmaktır asıl olan"  diyor gibiydi nereden çıkardın diyeceksiniz tam dört kez gazi olmuş olan Şube Müdürü Mehmet Özdemir abinin gözüne bakınca sizde anlayacaksınız.
Etrafında pervane olmuş emrinde onlarca  hilal bıyıklı yiğitler olan birisi ne yapar yapar  enaniyet yapar şımarmazmı işte  bu yiğit kendine örnek aldığı Müdürü Eraslan Er´in babası Rahmetli Şehit Ali Er´i hiç unutmamış onun için makam masasında "Ali Er´´ yazıyor, Vefa var, azim var, Saygı var Ordu ilinden  çıkan babayiğit şehidimiz" Ali Er " için örnek aldığım müdürüm  diyor.
Orada onlarca yiğit var bir çok kurumun yapamayacağı işleri tereyağından kıl çeker gibi hallederler onun için Ankara ın Sincan Bölgesi en güvenli alan sayılır.
Aslında Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde arasından geçen OTOBAN da yer alacak Ortaşehir´de Bölgesel bir özel Harekât üssü kurulabilse bölgenin huzuru garanti altına alınmış olur. 
Bölgemizde kurumasını hayal ettiğimiz ve Geleceğimizin teminatı olan özel harakatçılara şimdiden selam olsun
 
 

YAZARLAR