Rasim GÜL


AKSARAY’IN KANALI, KANAL 68

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Televizyon insan hayatında en önemli yayın organlarının başında gelmektedir. Haber, magazin, filim, dizi, müzik ve güncel bilgilere ulaşmayı sağlamaktadır. İnsan hayatının büyük bir kısmını, izlenen televizyonlar almaktadır.

Televizyon bir bilim ve kültür aracı olduğu gibi ticari alanda üretilen ürünlerin tanıtımında da önem taşımaktadır. Televizyon, Evreni tanıtan, Dünya’yı ayağa getiren, hayal gücünü geliştiren, merak uyandıran, eğitimi teşvik eden, insanları belirli konularda birleştiren ve birlik oluşturan bir yayın organıdır. Aksaray’da bütün bunları Kanal 68 televizyonu yerine getirmeye çalışıyor.

Ülke ve tüm Dünya’da Aksaray’ın sesini duyuran ve tanıtan Kanal 68 televizyonumuzu izleyerek destek vermesi, her Aksaraylının onursal bir meselesidir. Halkın sesini, kültürünü, büyümesini ve kalkınmasını, sporunu duyuran, destekleyen ve duyuran en önemli bir kurumdur. İş adamlarımız, 15 civarındaki personelle 24 saat görevin ne kadar güç olduğunun gayet iyi bilir. Ve ne kadar ekonomik güçle hizmet yapıldığını da.

Aksaray’ımızda yapılanları, yapılmak istenenleri ve de yapılması gerekenleri dile getiren, Aksaray için samimi gayret gösterenleri tanıtan, morallerini yükselterek daha çok hizmet etmelerini sağlayan Kanal 68’i özveri ve başarıyla götüren Fatih Batı, Hacı Oflaz, müdür Celil Acar’ı ve bütün çalışanlarını gerçekten takdir ve tebrik ediyoruz. Daha da başarılı olması için 7 den 80 nine kadar her Aksaraylı desteklemelidir diyoruz.

İlimizde yatırım ve üretim yapan iş adamlarımızı, toprağı bin bir zahmet ve zorlukla ekip-biçerek üreten çiftçimizi, büyük ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşarak olmazsa olmaz ihtiyaç olan, süt, peynir, yoğurt ve yağı üreten cefakâr üreticimizi destekleyen K.68 televizyonunu, tebrik ve takdir ediyoruz.

Daha üstün çalışma, gayret ve halkın desteğiyle Kanal 68’i n, sanayı, ticaret, turizm alanlarında ve kültürümüzün gelişmesinde, iç içe olduğumuz Konya, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Karaman’ı kapsayan bölgesel yayın yapmasını diliyoruz.

Uzaydan yayın yapan televizyonlar arasında yer alan Kanal 68’in ciddi bir yere sahip olup, teknik gücü, izlenme oranı, yayın kalitesi, içerik zenginliği geliştirildiğinde güçlü bir yere sahip olarak, bölge illeri arasındaki münasebetlerde ve dolaysıyla ticari ilişkilerde hızlı gelişme olacağına hizmet edecektir. 

Kanal 68, izleyicisine, genel insanlık değerlerine saygılı, milli değerlere bağlı, sorumluluk sahibi bir yayın ilkesi takip etmektedir. Haber ve bilgi değeri, yapılan haberin ve verilen bilginin doğruluğunu esas alan, yayınlarda, insanlar arasında hiçbir fark gözetmeyen, düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğüne saygılı yayına mutlaka devam etmelidir.

Televizyon ve radyo üst kurul (RÜTÜK) ün ve ilgili kurumlarla, uymak zorunluluğu getirdiği 20 kuraldan bazıları:

1- Türkçe’nin doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasının yanı sıra dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımından kaçınmak,

2- Toplumun inanç ve değer hassasiyetlerini gözetmek,

3- Ailenin bütünlüğünü ve sürekliliğini desteklemek,

4- Özel hayatın gizliliğini korumak,

5- Terör örgütlerinin amaçlarına hizmet etmemek,

6- Haksız amaç ve çıkarlara hizmet etmemek.                                                                                                   RTÜK’le, Radyo ve Televizyon üst kurulunun kabul ettiği başta bu ve diğer maddelere harfiyen uygun yayın yapan Aksaray Kanal 68 televizyonu mensuplarına yürekten teşekkür etmemek mümkün değildir. Seyircilerin Kanal 68’e ve Kanal 68’inde seyircilere sahip çıkmaları dileğiyle.

 Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR