Rasim GÜL


‘’AKSARAY’I, AKSARAYLILAR TANIMIYOR’’ SÖZÜNÜZE KATILMIYORUZ VALİ BEY

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray valisi, ‘’Aksaray’ı, Aksaraylılar tanımıyor. Yani en temel problemimiz bu. Bir insan yaşadığı toprakları, şehri tanıması gerekiyor’’ diyor. Hayret Aksaray halkında zekâ eksikliği mi var ki yaşadığı yeri tanımıyor?

Vali Bey devam ediyor, temel probleminde Aksaraylının şehri tanımaması olduğunu söylüyor.  Bu bilgi ve inanca kısa sürede nereden vardınız Vali Bey? Göreve başladığınızdan bu yana geçen dört ayda hangi bilgi ve belgeler elde etinizde, Aksaray’ı Aksaraylı tanımıyor diyorsunuz anlamak mümkün değil.

Madem, ‘’Aksaray’da Marka Kent Çalıştayı’’ düzenlendi, sizde Aksaray’ı tanıyorsunuz öyleyse, ilin dört milletvekilinden ÜÇÜ nerede, sekiz ilçe, 20 kasaba belediye başkanı nerede, ilde levhası olan on parti il başkanından dokuzu nerede, daha da önemlisi vali bey, üretimi yapan çiftçiler, karınca ve arı gibi çalışanlar nerde?

Vali Bey, Aksaray’ı, Aksaraylılar tanımıyor görüşünüz bizi üzdü. Bizler Aksaray’ımızı elbette tanıyoruz sadece sizin çevrenizdekiler tanımıyor olabilir. Buda Aksaraylının kabahati değildir. İsterseniz bütün konularda yetişmiş, ömrünü Aksaray için harcamış ve harcayacak yüzlercesini bulabilirsiniz.

Merkezi 18 binden, 250 bine getiren, gurur duyduğumuz Organize Sanayiyi fabrikalarla dolduran, tarım ve hayvancılığını ülkede belli yere getiren, aceba başka ilin ahalisi mi?

Yılmadan, usanmadan 56 sene çalışarak ilçesini, il yaparak ülkede birinci lig takımlığına yükselten ve sizlere valilik makamını sağlayan Aksaray halkının azmi ve iradesi bitmez tükenmezdir vali bey. Yeter ki hak, hakikat ve adaletle idare edilsin.

Marka şehir yapmaya gelince sizden evvelde, sizin zamanınızda da daha şehir içi trafiğini bile düzeltemedik vali bey. Bilenle- bilmeyeni, sevenle- sevmeyeni, hak, hakikat ve adalet isteyenle, çıkarını düşünenleri, belediye başkanı ve siz ayırt edeceksiniz de işler yoluna girecek vali bey.

Bildiğimiz ve okuduğumuz kadarıyla devleti temsil eden valilerle, halkı temsil eden belediye başkanlarına örnek olmuş Yazıcıoğlu valimiz, Nalçacı gibi belediye başkanlarımız olmuştur. Eserleri de ortadadır vali bey.

Dilek ve temennimiz, ilimizde de mükemmel birlik oluşturulsun, hedef önce eğitim ve kalkınma olsun bakın Aksaraylılar ne harikalar yaratacak vali bey.

 

YAZARLAR