Rasim GÜL


AKSARAY’DA, YOLLAR HANGİ AĞALARA ÇIKIYOR? (2)

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Daha evvel, Orhan Ağaçlı, Emin Koçak, Hamit Özkök ve Ahmet Koçaş’a ağalara çıktığını belirtmiştik. Maksadımız, Aksaraylı olma ruhu, sevdası ve halk önderi olduklarına işaret etmektir. 

 Ülkelerin kalkınması, milletler camiasında saygınlığı, halkının beceri ve medeniyet seviyesi ile asrı yakalamasına bağlıdır. İllerde de durum aynıdır. Aklın, vicdanın ve düşünmenin olmadığı İller asla asrı yakalayamaz. Aksaray’da durum, birlik ve beraberlik gücünün zayıf olduğu ilk bakışta ortaya çıkıyor. Türkiye’yi kurtarmaya çalışmak, işin kolayıdır, laf ebeliğidir. Aksaray için çarpmayan yürekler, boştur veya çıkarı için çarpar. Esat Zengin Ağa, senelerdir bütün gücüyle çalışarak, çıkan engelleri de aşıp, Süt Birliğini kurdu ve kurumsallaştırdı. Türkiye Süt Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilerek, ilin gururu oldu. Dolaysıyla ağalığı hak etti.

 Üreticilere büyük destek sağlayan Esat Zengin Ağa. Birlik binalarının önünden geçenleri ikramsız göndermiyormuş. Telefon edene de paket gönderiyormuş bizden söylemesi. Gururla kurduğu süt analiz laboratuvarını da anlatıyor. Bizde süt analizini izledik ve tebrik ettik. Mahmut Aktürk Ağa, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik başkanı. Yerinde oturamayan, dağ bayır gezerek çobanları, koyunları, keçileri görüp onlara dokunan ve sevgi ile bakan sürüleri gördükçe guru duyan Mahmut Aktürk, köylerde çoktan Ağalık unvanını almış.

Mahmut Ağa, asla Emin ve Hamit Ağalardan geri kalmam da kalmam diyormuş. Hatta yerim merkezdedir, ziyaretçilere acı kahve hatta yemek için kapımız sonuna kadar açık diyormuş. Kimseler duymasında birilerine de acılı tava sözü varmış. Yalnız tavuk tava değilmiş.

Müstakil İş Adamları Derneğinde (MÜSİAD) yol, Eyüp Dağdaş’a,
Ak Parti den yol, Eyüp Dağdaş’a,
Aksaray Belediyesinden, yol Eyüp Dağdaş’a,
Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan yol, Eyüp Dağdaş’a,
Küçük Sanayi Sitesi esnafının derdinden de yol, Eyüp Dağdaş’a çıkıyormuş
Bu kadar yolların çıktığı Eyüp Dağdaş, çoktan Ağalığı hak etmiştir.
 Aksaray’da bilinen ve bilinmeyen yollardan gelenlerin gönlünü hoş etmek hiçte kolay değilmiş. Girip çıktığı her yere nazar boncuğu asmalıdır. Durup dururken Eyüp Ağa olunmuyor.

Ağalarımız şehri temsil ettikleri halde birlikte oturup, kaynaşmayı ve olayları müzakere etmek için bir merkez yapamadılar. Ağalar arkanızda BİRLİK RUHUNU bıraksanız da arkadan gelenler o yoldan yürüseler olmaz mı? 

Elbet bir gün ilin tamamını kapsayan, benliği, senliği kaldıran, kimseyi ötekileştirmeyen, üst düzey yöneticileri ile bilimsel anlamda her konuyu müzakere eden BİRLİK kurulması dileğiyle.
     Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.    

YAZARLAR