Rasim GÜL


AKSARAY’DA, İL BAŞKANLIĞI VE HİZMET

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Türkiye’de en zor il başkanlığı yapılan illerden biride Aksaray’dır. Başta gelen nedenlerden biri, seçilmeden evvel en az iki, üç, grup karşındadır. Seçildikten sonra bu grupların sayısını azaltmak veya artırmak başkanın becerisine bakar derseniz yanılırsınız. 
Çünkü gruplar doğal olarak partinin yönetimindeki aksaklığa göre oluşmaz.  Eski ve yeni milletvekillerinin parti içindeki kulakları ve gözleri, bu da yetmez şehrin ileri gelenleriyle parası olanların ve diğer partiler tarafından sokulmuş kulakların görevi, başkan ne yaparsa yapsın beğenmeyerek hizbi yaşatmaktır

Parti yönetimine şu veya bunlar tarafından yerleştirilen, ajanların görevi talimatlarla belirlenir. Ana görev ve talimat, başkanın başarısız olması ve yanlış yönlendirilmesidir. Yapılamayacak işlerine hayır dediğiniz için açık veya gizli karşı safa geçenleri de ilave edebilirsiniz. 

Aksaray’da bu güne kadar halkın desteklediği bir yere gelen il başkanı hatırlamıyorum. Halkın gönlünde yer alan il başkanı varmı? Elbette var, örnek Ali Naci Özgül. İl başkanlığı yapanlardan zengin olan var mı?  YOK.

Aceba senelerce halka hizmet eden ve halkın daima içinde olan, istenildiği zaman rahatça ulaşılabilen il başkanları neden hoyratça harcanıyor? Halkımız neden bindiği dalı kesiyor? Sonrada elini dizlerine vuruyor, biz anlamadık. Anlayan varsa bana da anlatsın da rahatlayım.

Kendi hataları, oyunları ve hırsı ile gözden düşen il başkanlarını ayırmak lazım. Onlar hayatları boyunca, Neşet Ertaş’ın ‘’Kendim ettim, kendim buldum’’ türküsünü söyleyeceklerdir.

Partilerin kuruluşu haylı demokratik laflarla kurulmuş. Ne yazikki çok kısa zamanda liderin ve onun adamlarının partisi olmuştur. Liderler hangi havayı çalarsa yanındaki adamlar o havaya göre oynamışlardır. Oynamayı beceremeyenler de yok edilmişlerdir. 

Partilerin, sağcı, solcu, liberal, sosyal demokrat, laik, milliyetçi vs. olması laftan ibarettir. Asla sözlerle icraatlar örtüşmez. Millet ve devlete hizmet ülküsü birinci sırayı almaz. Parti, güç ve gelir elde ederek, sınıf atlama yeri olarak kullanılır.

Az gelişmiş, millet olma şuurunu henüz yakalayamamış, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanç gelişmemiş toplumlarda, partiler özellikle iktidarda olan parti bir övünme ve hava atma yeri olmaktadır.

Son günlerde iktidar veya muhalefet, temsilcilerinin tartışma konularının birçoğu incir çekirdeğini doldurmaz. Hatta çok gereksiz ve can sıkıcı şeyler. Esas söylemek istediğim, il başkanlarının davulun sesiyle değilde akılla hareket edip Aksaray için ne yapabileceklerini görüşmek için sık sık bir araya gelmeleridir.

Bir ilde il başkanları, vali ve belediye başkanlarının rahat ve çok çalışmalarına yardımcı olabiliyorlarsa, ciddi manada ile hizmet etmeye başlamış olurlar. Aksi hareket, hizmeti engellemedir. Bizden söylemesi

Hayrola Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.  

YAZARLAR