Rasim GÜL


AKSARAY’DA 2. OSB, ORTAKÖY-AĞAÇÖREN VE SARIYAHŞİ BÖLGESİNE KURULMALIDIR. AKSİ YANLIŞTIR.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray’ın en önemli ve her türlü kalkınmaya gayet müsait bölgesi Ortaköy-Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerini kapsayan bölgedir. Yalnız bu bölgenin şu ana kadar bilemediği, biliyorsa da bir araya gelerek GÜÇ BİRLİĞİNİ oluşturamadığı için ne yazikki hak ettiği hakkını alamıyor.

Bu üç İlçe yetkilileri, Organize Sanayi Bölgesinin ne olduğunu yeteri kadar incelemedikleri veya bu konuda tecrübeli insanlarla, müzakere bile etmedikleri için kısır döngü içinde kıvranıp duruyorlar.

Organize Sanayi Bölgeleri kurulduğu andan itibaren en az 50’ yılın yatırımını karşılayacak şekilde olmalıdır. Bunun eksikliğini ve zaman kaybını Aksaray OSB yaşıyor. 1987 yılında yaklaşık 3000 hektar arazi üzerine kurulduğu için 3 yılda 4 defa ilave etme projesi yapma zorunda kaldı.

Amatör ve dar görüşle kurulan Aksaray OSB’nin şansı genişleyecek MERANIN bulunması olmuştur. 13.000 HEKTAR a ulaşan Aksaray OSB si, Türkiye’nin büyük OSB leri arasında yer alması buna borçludur.

Sadece BRİSA 1.000 yatırım alanı istemiş ve verilmiştir. Aksi halde Brisa belki de Aksaray’a kurulmayacaktı. Doğruluğunu bilmiyorum Ortaköy-Balcı arasında 800 dönüm yere Ortaköy Organize Sanayi Kurulması için dosya hazırlanmış.

800 dönüm gülünecek bir miktardır. Bu alana Küçük Sanayi Sitesi bile kurulması doğru değildir, OSB ise hiç doğru değildir. Daha kötüsü, çevresi çok verimli topraklarla çevrili olduğu için genişleme imkânı da hiç yok.

Doğrusu, Ortaköy-Ağaçören ve Sarıyahşi İlçelerini kapsayan bir OSB nin uygun yere kurulmasıdır. Aksaray’ın bütün ilçelerine sanayi yatırımlarının gelmesi gerekir ki kalkınma ve büyüme yaygınlaştırılarak, köyden şehire, ilçelerden ile göç önlensin. Bu sistem bilmemek mümkün olmadığına göre bağnazlık söz konusudur. Zaten ülkenin BAŞ BELASI da budur.

Kalkınma ve eğitimde söz konusu üç ilçe asla birbirinden ayrılmamalıdır. Üç İlçenin yerel yöneticileri ve halkı aklını kullanarak bunu sağlamalıdır. Üç İlçenin Vilayet, hükumet ve Devlet katında beraber çalışmalarıdır.

Birlikte çalışmada asla Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi BENLİK hastalığı ile hareket etmemelidir. Tarihen sabittir ki Türkü zayıf düşüren, merde değil na merde bile muhtaç eden İDDİA ve ÇEKEMEMEZLİK tir. Ama kabahat hep başka ülkelere ve inançlara yüklenir.

Bu görüş ve inanç tamamen MASAL ve UYDURMA dır. İdarecilerin HALKI aldatması ve kendini sözde sağlama alma çabası olup başka hiçbir şey değil ve değeri yoktur. Ne yazık ki son 300 yılı böylece geçti.

Ben yaptım olur, seçilen benim, benim dediğim olur demek son derece yanlıştır. Sen seçildiysen ve yaptığının doğruluğuna da inanıyorsan o zaman seni seçene bari sorsan olmaz mı? Sormuyorsun çünkü onay vermeyeceklerini biliyorsun.

Devletimizin Organize Sanayilere yapılan yatırımlara tanıdığı avantajları yazarak bitirelim: 

1- KDV istisnası,

2- Gümrük Vergi Muafiyeti,

3- Vergi İndirimi,

4- Sigorta Primi ve İşveren Desteği,

5- Yatırım yeri Tahsisi,

6- Faiz Desteği Sağlanmaktadır.

  Bu desteklerden niçin Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçe halkımız faydalanmasın?               Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR