Rasim GÜL


AKSARAY VALİSİ VE 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


10 Ocak gazeteciler gününde, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, gazetecilerin gününü kutlamak ve Aksaray hakkında bilgi vermek görüş ve düşüncelerini almak üzere Uygulama Otelinde kahvaltı verdi.

Uygulama Oteli Müdürü Ergün Demirer’i, düzen ve verilen hizmetten dolayı tebrik ediyoruz. İlimizde her şeyi ile güzel bir konaklama yerinin bulunmasından gerçekten gurur duyduk.

Esas konumuz, Valinin basınla kurmak istediği diyalog ve basın çalışanlarına bakışıdır. Gazetecilerin haysiyete, şahsiyete tecavüz etmeden her görüş ve düşünceyi haberlerinde ve yazılarında ifade etmelerini son derece anlayışla karşıladığını anlattı. Sanıyorum epeyce de başarılı oldu.   

Vali Beyin, 12 Ocak 2021 günü, arabasında taşıdığı Türk Bayrağı’nın anlamına uyarak dört yüz bin Aksaraylının valisi olacağını net bir şekilde söylemesi çok güzeldi. Bu söz çok iddialıdır, dileriz söz daima muhafaza edilir. 

Vali herkesi dinler ama konu iktidar yetkililerinin söylediği şekilde sonuçlanır. Bu algı kalkmadığı sürece, insanlarımız görüş ve düşüncelerini açıkça belirtmekten uzak duruyorlar. Son derece haklılar, hiç kimse doğrusunu söyleyip başına bela almak istemiyor.

Valimiz, Turizm konusunda söyledikleri ile gazetecilerden dinlediklerini nasıl ve ne şekilde hayata geçirecek? Ortaya konan görüşleri, bir çatı altında toplayarak mı yoksa mevcut sistemle mi? Ne yazikki mevcut sistem yirmi senedir dişe dokunur hiçbir şey yapamadı.

Mevcut resmi kurumlar, özel kuruluşlar ve turizmciler, kendi bildikleri şekilde yürürse asla umulan netice alınamaz. Kültür ve Turizmle ilgili kurum, kuruluşları ve ilgili dernekleri, bünyesinde toplayan bir ÇATI veya BİRLİK olmalıdır. 

Bu kuruluşun AR-GE’si olmalı, İldeki mevcut değerleri, yatırım yapılacak yer ve konuları tespit ederek dosya haline getirip isteyen yatırımcıya sunmalıdır. İşi bununla da bırakmayıp yurt içi ve yurt dışından yatırımcı ARAMALIDIR. 

Daha evvelki yazılarımızda ifade etmeye çalıştık, Valilik ve Belediye adına, turizm merkezlerinden turları, ilimize getirmeye görevli çalışma var mıdır? Bildiğimiz kadarıyla yoktur. En ciddi eksik budur Vali Bey.

Ülkemizde kış turizm için turlar, Nisan-Mayıs aylarında; yaz turizmi için de Ocak-Şubat aylarında bağlanır. Aksaray için bu görevi yapacak bir devlet kuruluşumuz var mı? YOK.  Özel sektörümüz var mı? YOK. Yoklardan tur doğmaz Vali Bey.

Aksaray’ın turizmde ihtiyacı güçlü birlik ve birliğin başında da Valinin ve Belediye Başkanının olmasıdır. Turizm bir ticaretse, mutlaka Ticaret Sanayi Odası elini taşın altına koymalıdır. Ağaçlı, Altuntaş ve diğer turizmciler de elini taşın altına koymalıdır. Vali Bey.

Öncelikle, yatırımcılar inandırılmalı ve her türlü destek verilmelidir. En basiti Aksaray’da en az ELLİ termal otele yetecek sıcak su var. Sonuç ne koca bir hiç. Bu sıcak suyumuzu satacak yani tanıtacak Allah aşkına kim var, Vali Bey?

 Elbet bir gün Ulucami’nin önünde yerli ve yabancı en az elli tur otobüsü; Ihlara vadi girişinde en az 200-300 yerli ve yabancı tur otobüsleri duracaktır. Yeter ki Turizm önemsensin ve ekip kurulsun gerisi gelir Vali Bey.

Bizler harika olan turizm değerlerimiz önünde onlarca tur otobüslerini hayal etmeliyiz. Hayal mı, gerçek mi sorusuna filozof önce hayal diyorsa biz neden hayal etmeyelim. Önemli olan hayali gerçekleştirme çaba ve çalışmalarıdır.

Sadece Hasandağı, Ekecik ve Sınandı Dağlarımızda, Dağcılık, Kaya Tırmanışı, Doğa Yürüyüşü, Kampçılık, Yamaç Paraşütü, Paramotor, Kanat, Yelken kanat, Motorlu Delta Kanat, Doğa Fotoğrafçılığı, Dağ Bisikleti yapılabilecek spor dallarıdır Vali Bey.

Biz Aksaray için inanç turizmi, tarih turizmi, dağ turizmi, termal turizmi, hava sporları turizmi, dağcılık turizmi vs. diye ayıramayız çünkü bunların hepsi aynı değerde ve ayrılamayacak kadar derinlikleri vardır. Vali Bey.
       Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR