Ali GENÇ


AKSARAY İL OLMASAYDI BUNLAR OLMAZDI:3

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


  Pazartesi’den devam.

    Aksaray 56 yıllık ilçelik prangasından kurtarılmamış olsaydı şu anda sahip olduklarımızdan neleri kaybedeceğimizi incelediğim yazımıza Pazartesi günü kaldığımız yerden devam ediyorum.

     HÜKÜMETİN GEÇEN SENE ALDIĞI KARARLA İLÇELERDEDE PASAPORT ALINMASI İMKANI VERİLİNCEYE KADAR MEMLEKETİMİZDE PASAPORT ALAMAYACAK, YEŞİL PASAPORT VE HİZMET PASAPARTUNU KENDİ ŞEHRİMİZDE DEĞİL NİĞDE’YE GİDEREK ALABİLECEKTİK!

   Aksaray il yapılmamış olsaydı yani İl merkezi olmamış olsaydık belki Ehliyet ile plakayı burada alabilecektik, fakat Yurt dışında olan toplam sayıları ilimiz nüfusunun iki mislinden fazla olan bir milyondan maksimum 150 ila 200 Yüz bin eksik olan gurbetçimiz İle yurt dışına her hangi bir sebepten gidecek olan vatandaşlarımız geçen sene bu yetkinin yani “Hususi” tabir edilen genel Pasaportu almak için onlarca lira para harcayarak  köylerden gelenlerin en az iki vasıta değiştirerek ve en az iki günlük zaman kaybı sonunda Pasaportlarını bağlı Aksaray yerine 1933-89 yılları arasında 66 sene bağlı bulunduğumuz  Niğde il merkezinden alınabilecekti.

    Yine gurbetçilerimizin izne gelişlerinde Türkiye de sağlık hizmeti alabilmek için çalıştıkları ülkelerden getirdikleri belgelerle sağlık hizmeti alabilmeleri için bu belgelerini onlarca lira para ve zaman kaybı ile bağlı bulunduğumuz ile merkezine giderek oradaki SGK il Müdürlüğünde Türkiye de geçerli belge haline getireceklerdi.

     Yine aileleri Türkiye de ikamet eden vatandaşlarımız çocuklarının çocuk parasını alabilmek için gerekli olan evrakı da yakınları tarafından harcanacak onlarca liralık gider ve zaman kaybı ile bağlı bulunduğumuz il merkezindeki SSK il müdürlüğünden alınabilecekti.

     SSK,Bağ-Kur ve Emekli sandığı nın birleşmesinin yanı sıra pirim ödeme imkanı olmayanların faydalandığı sağlık hizmetleri verecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlüğü kurulamayacağından ancak ve ancak ilçe şube müdürlüğü kurulacağından ilden alınması gereken daha teferruatlı hizmetler  Aksaray yerine bağlı olacağımız il merkezinden alınabilecekti.

VALİ DEĞİL KAYMAKAMLA İL MÜDÜRÜ İLE DEĞİL İLÇE MÜDÜRÜ VEYA ŞEFLE MUHATAP OLACAKTIK

  Aksaray il olmamış olsaydı resmi işlemlerimiz için gittiğimiz kurumlarda İl Müdürü yerine ilçe Müdürleri veya Şeflerle muhatap olacaktık.

    Buralarda ki işlemlerde karşılaştığımız sorunların giderilmesi için yerli ve yersiz yere işlerimizi zora sokanların yapacağı mevzuat ve yasa dışı uygulamaların ortadan kaldırılabilmesi için bunları şikayet edebilmek için Valiyle veya mevzuatın yanı sıra Valinin tam yetki verdiği  Vali muavinleri yerine Kaymakam la muhatap olacaktık.

    KENDİ MİLLETVEKİLLERİMİZ OLMAYACAKTI

    Aksaray il olmasaydı şu anda TBMM’sine kendi ilimizi temsilen 4 milletvekilini gönderme yerine TBMM Niğde ilinden maksimum 2 milletvekilini ancak gönderebilecektik.

    Bu Mecliste bulunan milletvekilleri de Aksaray milletvekili olarak değil Niğde milletvekili olacaktı.

    Aksaray’a yapılmasını istedikleri yatırımları ise Niğde li milletvekillerinin vetosu nedeni ile gerçekleştiremeyeceklerdi.

    Yine bu milletvekilleri Aksaray ve Aksaraylı ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için Niğde Valisi ve Niğde il Genel Meclisi ile Niğde ilindeki İl müdürleriyle muhatap olacakları için istenen yatırımların çeyreğini bile alamayacaklardı.

7 GÜNLÜK GAZETEMİZ,1 MİLLETLER ARASI YAYIN YAPAN TV KANALIMIZ VE 6 RADYOMUZ İLE HER GÜN YÜZBİNLERCE KİŞİNİN OKUDUĞU İNTERNET GAZETELERİMİZ OLMAYACAKTI

   Aksaray il olmasaydı ve il olmanın sağladığı avantajlarla şu anki büyüme ve kalkınmasını gerçekleşmemiş olsaydı, buna bağlı olarak şu anki nüfusa ulaşmamış olsaydık il merkezindeki 7 günlük gazetemiz ve ilçelerdeki birçok haftalık gazetemizle Milletler arası yayın yapan 1 TV kanalımız ile 6 Radyomuz ve yüzbinlerce okuyucusu olan onlarca internet gazetemiz olamayacaktı.

HERKES VİLAYETLİK NİMETİNİ BİLMELİ

   Valilik, Belediye, İl Genel Meclisi, Milletvekilleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği ile Gazeteciler Cemiyetleri başta olmak üzere Aksaray merkezi ile İlçelerdeki Meslek Odaları ile tüm Sivil toplum Kuruluşları, il merkezi ile ilçelerdeki Siyasi Parti teşkilatları Aksaray ın Vilayet olduktan sonra elde ettiği nimetlerin bilincine vararak bunun unutulmaması ve daima zinde kalması için ellerinden geleni yapmaları, yaptırmaları gerekir.

AKSARAY VİLAYETİ TREN YOLU İLE TAÇLANDIRILMALI

     Dünya durdukça bir daha ilçeliğe düşmememiz Vilayetliğimizin kıymetini en iyi şekilde bilmemizle mümkündür.

     Aksaray’ımızın şu anki ivme kazanan kalkınmasının daha da güçlenmesi için 1. olmaz ise olmazlarımızdan olan Tren yolunun ilk etapta Organize Sanayi Bölgesi ile  Ulukışla arasındaki bölümünün ardından ise Aksaray-Ortaköy, Ortaköy, Kırşehir ve Kırşehir Yozgat arası Demiryolumuzun en kısa zamanda hizmete açılması.

    İlimizin ve ilimizle birlikte güzergahta bulunan 11 ilçenin de can damarı olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınmasıyla yılın 365 günü çalışan hava limanımızın hizmete açılması, Tıp Fakültesi öğrencilerimizin kendi ilimizde eğitimlerine başlamaları  ve Diş hekimliği  Fakültemizin açılması başta olmak üzere istikbalimizi ilgilendiren tüm hizmetlerin zamanında alınabilmesi için ilimiz milletvekilleriyle mülki ve mahalli idarecilerin gerekenleri yerinde ve zamanında yapmaları dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

    Bitti.

 

YAZARLAR