A.GÜDENDEDE


Aksaray Fizyoterapi ve Kas Ağrılarından Korunma

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Kaslar, vücudumuzda hareket kabiliyetimizi sağlayan en önemli dokulardır. Aynı şekilde vücudumuzun içerisinde de bazı organların hareket sisteminin başlıca kaynağı kastır. Kas yapısı, insan vücudunun iskeletinin her yerinde yer almaktadır ve hareket esnasında kemikleri itip çeker. Yürürken bacağımızın her adımında kaslarımızın hareket ettiğini hissedebiliriz. Vücudumuzdaki güç depomuzu kaslar sayesinde sağlarız.

Kaslarımız güç oluşumuyla iç ve dış organlarda destek ve hareket sağlar. Hayati işlevlerin yerine gelmesini sağlar. Vücuda iskeletle birlikte şekil verir. Kemiklerde destekleyici özellik gösterir. İskeletteki kemik ve eklemlerin hareket etmesini sağlar. Vücudun genel itibariyle bütün hareketlerinde görev yapar. Daha da artırılabilecek bu görev ve sorumlulukların getirmiş olduğu yük kas ağrılarının başlıca sebeplerini oluşturur. Kas ağrısının birçok nedeni olabilir. En yaygın olarak bilinen kas ağrıları nedenleri şunlardır: Sağlıklı beslenmek vücudumuzun doğru çalışması için çok önemlidir. Birey yeterince uygun besin maddeleri alamazsa kas ağrısı ve acısı yaşayabilir. Sağlığımız için D vitamini alımı çok önemlidir. Burkulma ve zorlama ya da diğer türden sakatlanmalar, kas ağrısı ile rahatsızlığa sebep olabilir. Sakatlanan bölgede gergin ve ağrılı bir hissiyat oluşur. Stres, hastalıklarla savaşmamız zorlaştırır. Hasta ve stresli olan insanların kaslarında, vücudun iltihaplanma ya da enfeksiyonla savaşmaya çalışmasından dolayı ağrı yaşanabilir. Dehidrasyon, solunum ve sindirim gibi temel bedensel fonksiyonların zorlaşmasına neden olur. Dehidrasyona uğramış birey şiddetli şekilde kas ağrısı yaşayabilir. Bu sebepten gün içerisinde yeterli su içmeye özen göstermeliyiz. Uykusuzluğun vücut üzerinde ciddi bir etkisi olduğu bilinmekte. Yeterince uyku alamayan kişi kas ağrısı yaşayabilir. Çok fazla fiziksel aktivite yapmak kasları fazla zorladığından şiddetli ağrılara neden olabilir.

Aksaray fizyoterapi olarak koruyucu sağlık için bunları göz önünde bulundurarak egzersiz reçetesi oluşturmak ve bunu sağlıklı iken başlayarak sağlığımızı korumak için yapmak gerekir. Kas ağrılarından korunmak için vücudumuzun biyomekaniğini de doğru şekilde kullanmayı öğrenmeliyiz.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle

YAZARLAR