A.GÜDENDEDE


Aksaray Fizik Tedavi de Ne Yapmalıdır

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray fizik tedavi de diğer illerle mukayese edildiğinde iyi bir yere yerleşmeye çalışıyor. Aksaray da fizik tedavilik sorunların tedavisi için yakın illere giden sayısı çokta azımsanacak düzeyde değildir. Şimdi artan imkânlar ve yapılan yatırımlarla boşluğun dolması yönünde adımlar atılıyor. Rehabilitasyon açısından da hala yatırım eksiği olduğunu görebiliyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon günümüzde pandemi koşulları, savaşlar ve teknoloji çağının getirdiği hareketsiz yaşamla birlikte gelişmeye açık hale gelmiştir. Bu alana duyulan ihtiyaçsa artarak devam etmektedir.

               Aksaray haklı da fizik tedavi konusunda bakış açısı olarak da değişime açık olmalıdır. Fiziksel yöntemlere duyulan ihtiyaç ve yönlendirme yapılması sonrası bunları gerektiğince yerine getirmelidir. Fizik tedavi denilince aklımıza hep kulunç, fıtık ağrıları için olan geliyor ancak fizik tedavi ve rehabilitasyon oldukça kapsamlıdır. Yoğun bakımdan tutunda kırık sonrasına, cerrahilerden tutunda topuk dikenine kadar çok kapsamlı bir alanı işgal eder. Bilimsel çalışmaların yapıldığı daha detaylı alanları saymıyorum bile… Üniversitelerde bu çalışmalar devam ededursun bizler elimizde var olandan en iyi şekilde istifa etme yoluna gitmeliyiz.

               Fizik alanında hoca sayısında da eskiye göre oldukça iyi bir yol kat edildi. Bunun yanında yakın branşların da fizik tedavi ve rehabilitasyona bakış açısı gün geçtikte olumlu yönde ilerlerdi. Bütün bunlar yönlendirme ve takip konularında başarılı bir tablo ortaya çıkardı. Bu her bölümün menfaatine olan bir şey olduğu için herkes elini taşın altına koymaya başladı. Burada dikkat edilmesi gereken bu imkânlara her hastanın ulaşabilmesidir.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle… Fizyoterapist Abdullah GÜDENDEDE

              

YAZARLAR