Rasim GÜL


AKSARAY DA YOLLAR, HANGİ AĞALARDAN GEÇİYOR?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray’da 40 yıldan fazla, Devlete ve hükumete giden bütün yollar Cevat Özel Ağa’dan geçerdi.  Hemşerimiz Mehmet Medeni Berk (1913 Medine, Arabistan- 1994 İstanbul), 1957 seçimlerinde Demokrat Parti Niğde Milletvekili seçildi.

Başbakan Adnan Menderes’in kabinesinde, İmar ve İskân Bakanı, Devlet Bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. Cevat AĞA Medeni Berk’le başlayıp, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Mehmet Altınsoy’la AĞALIĞI sürdürdü. 63 yaşında kaybettik, Allah rahmet eylesin.

Cevat Özel’in AĞA’ lığı, oğlu İbrahim Özel’e geçti. Türkiye’nin hangi ilinde ne iş olursa olsun, yollar İbrahim Ağa’ya uğramışsa o işin hakkından mutlaka gelir. Yalnız İbrahim Özel AĞA’ lığı fazla açığa vurmuyor.
 
Gizli AĞA’ lığını çok az kimse bilir, bilenlerde söylemez. Ramazan girerken, sayısız ihtiyaçlı aileye sağlam ellerle ciddi miktarda gıda yardımı yapıyordu lakin korona ara verdirdi ama binlerce çocuğumuzu giydirmeye devam ediyor.

 Ağa’nın geçen yıl, bahçesinde dağıtmakla tükenmeyen; elma, armut, ceviz ve çeşitli erik gibi meyvelerle her yer doldu taştı. Dağıtmayla bitiremediklerini Ramazan Hoca anlattı. Hocam 2021 ‘de Yusuf Köse, Ertümen Yayla, İsmet Çağlar gibi birçok arkadaşa da söz verdi ayıracak.

5-10 cevizin tadına baktık, gerçekten güzel. Uğrayanlara ceviz ikram ettiği duyurulur. 2021 yılında bahçeden çıkan ürünleri Özeller Petrol istasyonunun önüne koyup geçene ikram ederek, AĞA lığın tadını çıkaracakmış. Biz şimdiden duyuruyoruz, kimse duymadık demesin.

Davul dengi dengine sözüne uygun olarak Aksaray’ın iki ağası, Cevat Özal AĞA ve Orhan Ağaçlı AĞA senelerce tatlı sert hep yarıştılar, rakip oldular, ancak Aksaray’ın temel meselelerinde daima birleştiler. Bunun en açık örneğide Aksaray’ın VİLAYET olma çalışmalarıdır.

Bir zamanların Aksaray’ın gündemini tayın eden Mustafa Saatçioğlu AĞA’mız sanki çileye çekildi. Çile, Aksaraycada camide yatar kalkar bir ay kendini ibadete verir. Kimseyle konuşmaz, ölmeyecek kadar yer, pek kimselere de görünmez.

Ancak senelerdir Mustafa Saatçioğlu AĞA’mız çileye nerede çekiliyor ve ne zaman sonlandıracak? Dostlar merakla bekliyor. Çünkü tecrübeli AĞA’lara Aksaray’ın gerçekten çok ihtiyacı var bizden söylemesi.

Rahmetli Fikri Saatçioğlu ağabeyimiz yoğun işine rağmen büyük mücadele vererek Aksaray’a, Türkiye’nin en iyi ve en rahat Polis Okulu ve Devlet hastanesini heyetiyle beraber kazandırmayı başarmıştı. 

Yeter be Mustafa AĞA, seni aramızda görmek istiyoruz. Fabrikanın başında işleri mükemmel yürüten veliahdında var. Fabrikada misafir kabul ettiğini ve kuşun 
Sütünü bile ikram ettiğini duyduk. Kulağımıza gelen haberler böyle, vebal haberi getirenlerin. Eşe dosta duyurulur.                       
Bir zamanların Aksaray için gecesini gündüzüne katan, İş adamı, Aksaray Belediye başkan yardımcısı ve Aksaray Ticaret Sanayi Odası Başkanı, Mustafa Saatçioğlu’nu sahalarda ne zaman göreceğiz? 

 Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR