Rasim GÜL


AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI, EVREN DİNÇER’E BAYRAK ÖNERİSİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Türk halkı, özellikle bürokratlarımız, bayrak, sökonusu olduğunda mangalda kül bırakmayız. Ne yazikki bizim görüşümüz bayrak sevgisinin içi, büyük oranda boştur. Çünkü sevgi şuurlu değildir.

Bayrak deyince elbette ilk akla gelen kurumun valiye bağlı, İl Millieğitim Müdürlüğünün olduğunu biliyoruz. Bu kurumdan çok umutlu olmadığım için, belediye başkanına öneride bulunmak istedim.

Bayrak Kanunu, bayrağın nasıl, ne şekilde ve nerelere asılacağını belirtilmiştir. Bayrağın takılması gereken günlerde, gecekondusundan ihtişamlı sitelere ve konaklara kadar gezip tespit ettiğimizde 100 daireden en fazla 5 veya 10’ nu bayrak asıyor. Peki, geriye kalan 90-95’i neden asmıyor?

 Bayrak asmayanlar, bayrağa karşı mi? Sanmıyorum, öyleyse sorun nedir? Çocuğumuz, gencimiz, orta yaşlımız ve yaşlımız, bayrak dalgalandıkça gurur ve heyecan duymuyor da ondan.

Dalgalanan Türk Bayrağını izlemenin ne büyük bahtiyarlık olduğunu her yaşa anlatmıyoruz. Dalgalanan bayrağın hürriyetimizi temsil ettiğini öğretmiyoruz, bayrağın şerefimiz, şanımız olduğunu, ruhlara kazımıyoruz.

Bayrak yere düşerse, hürriyetin yok olacağını, bayrak kirlenirse namus ve şerefimizin kirleneceğini, ülkemizin karanlıklar içerisinde kalacağını bilmek ve gereğini yapmak ihtiyarı bir şey değil önce devletin sonrada halk olarak bizim görevimizdir ve kutsalımızdır.

Hülasa başta Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer olmak üzere, Valimiz Hamza Aydoğdu bayrak sevgi ve saygısını geliştirmek için uygulamak kaydiyle ciddi bir program çerçevesinde çalışma başlatılmalıdır.

Önerimiz, programın siyasi duygulardan uzak halkı, siyasi partiler, STK lar ve ilimizde kurulu derneklerle birlikte uygulamaya konarak, il çapında çalışma başlatıla bilinir.

İl merkezinde en uygun yerlerden biri Bayram Tepesidir. Bayram Tepesi daire şeklindedir. Tepeye kısa aralıklarla kaç bayrak sığıyorsa o adette bayrak çekilip, ışıklandırılırsa fevkalade bir görüntü ortaya çıkmaz mı?

Kılıçaslan Parkının münasip bir yeri bayraklarla donatılıp ışıklandırılırsa muhteşem olmaz mı?

Seyir ve Kılıçaslan Tepelerine ve benzeri yerlere aynı projelerin uygulanması, başkan Evren Dinçer’e başta naçizane şahsım olmak üzere bayrağımızı sevenler minnet duyarak teşekkür etmez miyiz?

Meydana gelecek muhteşem bayrak görüntüsünü gören başta çocuklar olmak üzere, bütün insanlar olayı unutur mu? Bizce asla unutmaz.

   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR