Erdoğan KAYA


AK PARTİ TOLU AFETİNİ İNCELEDİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Geçtiğimiz günlerde Eskil, Eşmekaya ve Sultanhanı bölgesinde meydana gelen tolu afeti nedeni ile mağdur olan çiftçileri ziyaret Eden Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu beraberindeki heyetle beraber bölgede incelemeler yaparak çiftçilerin mağduriyetini gidereceklerini söyledi. Heyete bende katılarak zarar bölgesini görme imkanı buldum. Gerçekten bölgeyi tolu etkilemiş ve çiftçiler mağdur olmuş.
Ben heyetin çalışmalarından bir kaç resmi facede paylaşmıştım. Paylaşımı çöl bölgesinde inceleme diye yazdım. Bu sözüme alınan bazı arkadaşlar bu cümlemden alınmışlar. Sanki hakaret etmişim gibi öküz altında buzağı aramışlar.
Biz çocukluğumuzdan bu yana, Aksaray’ı şu bölgeler olarak biliriz, Bayıraltı, Ekecik, Su üstü, Hasandağı ve Çöl bölgesi deriz. Bundan alınmanın anlamını anlamadım, bu alınma öküz altında buzağı aramaktan başka değildir.
Halbuki, biz son 15 yıldır bu bölgenin artık hububat ve diğer ürünlerin merkezi olarak defalarca yazdık. Yapılcan köyünden Konya ovasına kadar arazinin düz olması nedeni ile bölge bu şekilde bilinir. Yonca ise ülkenin en iyi verini bu bölgede elde edilir. Arkadaşlar kadar bende bu bölgeyi çok iyi bilen birisiyim.
Bazı arkadaşlar ise yazdıkları mesajlarda aslında bu ziyaret ve incelemeyi hazmedememişler. Elbette eleştiriler olacaktır, bunları kabul ederiz. Ama bir resim üzerinden heyeti tenkit etmek partizanlıktan başka değildir. Benim en çok sevdiğim ve sık sık gittiğim bir bölgedir. Bu bölgede çokta dostlarım bulunduğunu unutmamanızı isterim.
Milletvekili Cengiz Aydoğdu bölgeye gidip yerinde inceleme yapmasa niye gelmedi diyeceksiniz. Gelince geldi de ne oldu diye eleştireceksiniz. Yapmayın Allah aşkına, tarlalara kadar gidip zararı yerinde gören bir vekil takdir edilmesi gerekir.
Devletimizin virüs nedeni ile bütün ülke geneline destek olurken, her halde sizlere de destek olacaktır. Bölgeyi gezmeden önce gerekli girişimlerde bulunduğunu söyleyen Aydoğdu imkanlar ölçüsünde ne gerekiyorsa yapacağız dedi.
Sosyal medya üzerinden eleştiri yapan arkadaşlar belkide zarar görmeyenlerdir. Ben gözlerimle gördüm, o insanların çaresizliğini. Hatta milletvekilinin konuya duyarlılık göstermesinden memnun olduklarını. Yeter ki Allah daha çok kötü hadiseler ve zararlar verdirmesin. Devletin çiftçi ve hayvancılarımıza ne kadar destek verdiğini biliyoruz.
Bu incelemeye Ak Parti milletvekili Cengiz Aydoğdu, il başkanı Hüseyin Altınsoy, merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk, il Tarım müdür Bülent Saklav, Ziraat odası başkanı Emin Koçak, il genel meclis üyesi Veysel Yıldız ve partililer ile beraber bölgeye gittiler.
Önce Bozcamahmut bölgesine giden heyet burada Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Ak Parti ilçe başkanı Ali Mutlu, muhtar ve vatandaşlarla görüşerek zararla ilgili bilgiler aldılar. Bölgenin zararını başkan Belgemen anlattı. Daha sonra zarar gören tarım arazilerine giden Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve beraberindeki heyet zarar gören mahsulleri bizzat görerek incelemelerde bulundular.
Ardından Eskil ilçesine geçerek başkan Necati Belgemen'in çalışmalarını incelediler. Ardından Sultanhanı ilçesine bağlı Yeşiltömek köyüne geçen heyeti Sultanhanı Belediye başkanı Fahri Solak, il genel meclis üyesi Ramazan Kök, muhtar ve köylüler karşıladı. Burada Sultanhanı belediye başkanı Solak ve muhtardan bilgiler alan Milletvekili Aydoğdu bir açıklama yaparak şunları söyledi:
“ bölgede yaptığımız incelemede arpa ve buğday da yüzde 90 zarar var. Diğer ayçiçeği ve pancarda kısmen zarar var. Ben olayı duyar duymaz Ankara’da gerekli yerler ve Tarım Bakanlığımızla görüşerek konuyu ilettim. Zarar tespitlerini Tarım müdürümüz ve Ziraat Odası başkanımız gerekli tespitleri yapmaktadır. Yapılan tespitler sonucunda devletimiz imkanları ölçüsünde kendilerinin zararları karşılanacaktır.
Ülkemizin son günlerde yaşadığı korona virüs nedeni ile sıkıntılarını biliyoruz. Bölgedeki çiftçilerimizin zararlarını da telafi edeceğiz. Bundan hemşehrilerimiz endişe etmesin. Zannedersem önümüzdeki haftaya tespitler tamamlanır Ankara'ya geldiğinde gereken yapılacaktır. Allah daha büyük zaralar vermesin, tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

YAZARLAR