Kuddusi Bakar


AKSARAYLI OLMAK ELİMDE DEĞİLDİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 “AKSARAYLI OLMAK ELİMDE DEĞİLDİ LAKİN SEÇME HAKKIM OLSAYDI AKSARAYDAN BAŞKA YERDE YAŞAMAK İSTEMEZDİM„

Değerli Dostlar!
  Doğduğun yer değil,doyduğun yer der büyüklerimiz.Bizler hem doğduğumuz hem de doyduğumuz bu şehre ne kadar sahip çıkıyoruz/tanıyormuyuz/güzellikleri paylaşıyormuyuz.
  Yaşadığı şehrin aleyhine konuşandan fersah fersah uzak durun.Ya şehri terket,ya da konuşma! Çünkü iki zıt birarada olmaz.Etrafımızda o kadar güzel şeyler olurken,kötü/çirkin/kem sözün bize ne faydası var anlamış değilim.Olumsuz bir söylem veya paylaşım,olumludan yedi kat daha etkilidir.Bu sebeple sözlerimiz/davranışlarımız/ikili ilişkilerimiz Şehri Sülehayı çağrıştırmalıdır.Geçmişten bugüne güzel insanlar diyarı Aksarayımıza da yakışan budur.
  Bu minvalde dışladığımız,kızdığımız,küstüğümüz arkadaşlarımızı;anlamayı,kuşatmayı,kazanmayı deneyerek ikili ilişkilerimizi kuvvetlendirmeliyiz.Aramızda yeni bir pencere açarsak,yaşadığımız şehri ıskalamadan zandan da kaçınmış oluruz.
  Aslında bazen bir çay içerek,bir selam vererek,azıcık da olsa dinleyerek birçok insanımızı kuşatabilir,onlarla adım(lar)atabilir,yaşantımızla/duruşumuzla şehrin ruhunu yansıtabiliriz.
  Bazen küçük bir hikaye/bir dokunuş/bir söz/halka hizmeti Hakka hizmet olarak görmek/içten bir tebessüm bu şehre olumlu katkılar sunacaktır.
  Bardağın boş tarafını bir kenara bırakıp,dolu tarafına bakalım.Güzel görelim/bakalım/düşünelim/yaşayalım ve ecdatın bize emaneti #SalihlerŞehri Aksaray’a âşık olduğumuzu her fırsatta söylemekten çekinmeyelim.
  Varmısınız;Kırmak/dökmek/kıskanmak/tatmin olmak/dedikodu/haset/malayani vb. saikleri bir kenara bırakıp,birlik ve beraberlik içerisinde bu şehre,bu vatana hizmet etmek boynumuzun borcu olsun.
  İş yapıyormuş gibi görünmeyelim,görünmeden iyi işler yapalım.Bırakın bazı iyilikler tarafların şahitliğiyle sınırlı kalsın.Samimi iyiliğin kendini yayma gücü vardır.Hiç kimse bir şey yapmasa da,sen bişeyler yap bu şehir için. Ne yapsan/ne yapsak az gelir güzel şehrim Aksaray’a!
  “Bir şehir gibi ol. Mesela AKSARAY gibi. De  ki   boğazım kuruyuncaya kadar seveceğim seni „
  “Bu şehr-i sülehâdır ki bi-misl-ü behâdır.Bir sengine yekpare Acem mülkü fedadır.„
  “Dünyaya son kez bakacaksın deselerdi,bu bakışı Aksaray’ın Hasandağından isterdim.„

YAZARLAR