Recep TURAN


3 kişiye 1 araç

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Kısa ziyaretler birilerini tanıma açısından çok fazla verimli olmasa da, fikir edinme açısından kısmen de olsa yararlı oluyor. Yeni Emniyet Müdürümüz, öncekilerin aksine şimdilik tribünlere oynamayı pek sevmiyor görüntüsü çiziyor. Ama kısa görüşmede edindiğim izlenim kadarı ile işine ve işinin konularına fazlasıyla hakim. Ne yapması gerektiğini, ne yapacağını iyi bilen birisi profili çiziyor. İlerleyen günlerde bunu daha iyi anlayacağız.

Aksaray Emniyeti’nin en büyük sorunu personel yetersizliği! FETÖ operasyonları ile mevcut personelinin neredeyse yüzde 20 sine yakınını kaybeden Aksaray Emniyeti, gerçekten de çok zor koşullarda görev yapıyor. Dünyanın en zor mesleğini, yani insanla yüzyüze olma görevi yürüten personel, bir de ağır çalışma koşulları ile karşı karşıya kalınca istenilen verimi yakalamak elbette mümkün olmuyor. Her şeye karşın kendilerini kutlamak gerek. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan tüm birimlerin işi zor! Sohbet esnasında trafik ile ilgili bir konu gündeme geldi. Bizim araştırma yönümüz çok fazla olmadığı ve eksik bilgilerle sorunların çözümünü istemek en büyük özelliğimiz olduğu için, Müdür beyin sorunları görmek adına hazırlattığı istatiki bilgilerden birisinden yararlanmak fırsatı bulduk ve sorunu aktardığımız için utandık. 2012-2016 yılları arasında Aksaray’ın nüfusunda sadece 17 bine yakın bir artış olurken, emniyette kayıtlı araç sayısı aynı sürede 27 bin artmış. Aksaray nüfusu şu anda 396 bin 673 iken emniyette kayıtlı araç sayısı 116 bin 550. Yani her üç kişiye 1 araç düşüyor. Buna karşılık il genelindeki polis sayısı 842. Yani neredeyse 500 kişiye 1 polis düşüyor. Eskiden sakin olarak lanse edilen Aksaray’ın son yıllarda pek o kadar sakin olmadığı gözönüne alınırsa yapılacak kıyaslama daha iyi anlaşılabilir. Aksaray’da araç sayısı 5 yılda 27 bin civarında artmış. Ama buna karşın bu araç trafiğini kaldıracak alt yapıya (park, yol, v.s.) pek önem verilmemiş. Öyle olunca da ister istemez trafik kaosu yaşanmaya başlanmış.

Bunların üzerine bir de bizim insanımızın aracını müsait bir yere bırakıp 3-5 dakika yürüme gibi bir alışkanlığını kesinlikle olmadığı gözönüne alınırsa; Trafik sorunu yumak haline geliyor. Konuyu dağıttık. İyi bir şeyler olacağı izlenimi ile ayrıldım Emniyet Müdürümüzün yanından. Umarım bizi yanıltmaz.

 

YAZARLAR