Rasim GÜL


200 YILLIK GERİ KALMIŞLIK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 200 yıllık geri kalmışlık dediğimizde, 200 yılın iktidar sorumluları, hop oturup hop kalkıyor, diğer iktidar mensuplarına hakaretler yağdırarak onları suçlayıp kendilerinin vatan kahramanı, onların vatan haini olduklarını, hiç yüzleri kızarmadan ilan ediyorlar.
          Tanzimatçılara göre, padişah ve görevlendirdikleri; İttihatçılara göre Tanzimatçılar; Cumhuriyetçilere göre, İttihatçılar; Demokrat Partililere göre, Halk Partisi, Halk Partililere göre, Adalet, Doğruyol, Anavatan, Adalet ve Kalkınma Parti iktidarları ve AKP iktidarına göre yukarıda adı geçen başta Halk Partisi olmak üzere iktidarların tamamı suçlu.
          200 yılın iktidar sorumluları iktidarınızda; felsefe, mantık, sosyoloji ve uzay geometri yani bilimi okutup bu sahada bilim adamımı yetiştirdiniz yoksa yetişenin kellesini mi aldınız? Yurt dışına kaçmasını mı sağladınız? Ayrıca, bilimden, hukuk devletinden, inançlardan elinizi çekerek, bilime, hukuka, inançlara saygı gösterdiniz mi? İşinize gelmeyen adaleti yok ederek keyfinize göre adalet uydurup, adaleti mi katlettiniz?
          Bilim adamı ile Adalet ve Düşünce Hürriyetinin önü kesildikten sonra zaten mesele kalmıyor. Düşünen ve üreten insanı yok ederseniz, ortada sürüler kalır onların da zaten yapacağı herhangi bişey olamaz.
          200 yıl içende görev yapan iktidarlar döneminde ulusal alanda kabul edilen ödüller almış bir bilim adamı yetiştirdiniz mi? Bilim adamını devlet bütçesinden destekleyerek sonuç almasını sağladınız mı? 
          Batı, ilme, irfana yönelip başarırken, ülkemizde iktidar olanların iktidarı kaybetmemek için, muhalefet olanların iktidara gelmek için her türlü dolabı çevirmekten hangi iktidar ve hangi muhalefet vaz geçti?
          Batı ile yarışa katılan ve modern bilime yönelen dört ülke; Japonya, Çin, Rusya ve Türkiye’den NOBEL ÖDÜLÜ alma sayısına baktığımızda Japonya 20, Rusya 14, Çin 8 ve Türkiye 1 ödül alıyor.
           Nobel Bilim Ödülünü alan Aziz Sancar, ödülü Amerika bilim kurumlarında çalışarak alıyor aceba Türkiye’de olsaydı alabilir miydi sanmıyorum. Aziz Sancar, Türkiye ve Atatürk’e çok şey borçlu olduğunu da net bir şekilde ifade ediyor, bizde kendisiyle gurur duyuyoruz, sağ olsunlar.
          200 yıl içerisinde iktidar olanlar zamanında bir tek Aziz Sancar yetiştirdiler mi? Bırak yetiştirmeyi bilime yönelenler, iktidarlara mutlak itaat etmediklerinde başlarına gelmeyenin kalmadığı gerçeğini bilmeyen yoktur. 
         ‘’Unutma sana ışık tutanlara sırtını dönersen, göreceğin tek şey kendi karanlığındır…’’ Rene Descartes ( 1596-1650)
          ‘’ Yılan sokması seni sadece candan eder. Ama kötü dost hem candan, hemde imandan eder…’’ Mevlana ( 1207-1273

  Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR