Ahmet ERBAŞ


Ahmet Koçaş´ı Kutluyorum

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


 

"Bir lafa bakarım bir de söyleyene" derler ya ATSO Başkanı Ahmet Koçaş´ın Aksaray Üniversitesi için ortaya attığı teklif gerçekten şapka çıkarılacak nitelikte.

"Üniversitenin adı SOMUNCUBABA Üniversitesi olsun" teklifini beğendim ve bu teklifi sahiplendim.

Öyle sanıyorum ki, her Aksaraylının bu teklifi sahipleneceği kanaatindeyim. Valilik ve Belediye ne kadar çırpınırsa çırpınsın; Şeyh Hamid-i Veli Hazretlerini henüz Aksaraylı yapamadık. Belediyenin ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın gayretleriyle ortaya çıkan Somuncu Baba filmi bile Somuncu Babayı Aksaraylı yapmaya tek başına gücü yetecek mi onu da bilemiyorum.

ASÜ´nün Aksaray SOMUNCUBABA ÜNİVERSİTESİ olması genel kanaati değiştirebileceği gibi her yıl üniversiteden mezun olup Türkiye´nin her tarafına dağılacak olan öğrenciler de Somuncu Babanın Aksaraylı olduğunu öğrenmiş olacaklar.

"Yiğidi öldür, hakkını yeme" demişler.

Bende bu teklifi akıl edebilseydim yıllar önce ortaya atar, çoktan topluma mal edebilirdim.

Teklif çok güzel...

Ahmet Koçaş´ı kutluyorum.

Doç. Dr. İbrahim Baykan
9.04.2019 22:44:25
Teklif güzel ama yöntem yanlış. Her şehrin adıyla anılan bir üniversitesi olur. İkinci bir Üniversite açılsın bunun adı Somuncubaba Üniversitesi olsun.

YAZARLAR