yoksul, yetim ve yardıma muhtaç ailelere destek

yoksul, yetim ve yardıma muhtaç ailelere destek

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Yetimler için mantı açıyorlar, turşu kuruyorlar, erişte kesip içli köfte hazırlıyorlar. Bu ürünlerin satışından elde edilen gelirleri yetimler ve aileleri yararına kullanıyorlar.
Amaçlarının yetimlerin örnek birer insan olarak yetişmelerine ve topluma hizmet eder hale gelmelerine katkı sağlanması olduğunu ifade eden Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, bu kapsamda yetimlere her türlü desteği sağladıklarını ifade etti.
Oluşturdukları sistemle yetimler yararına kullanmak üzere farklı bir gelir kapısı oluşturduklarının altını çizen Özkan; ?Ortalama 25 kişi gönüllü olarak bu sistemin içerisinde çalışıyor. Gönüllülerimizin çoğu ev hanımı. Yardıma muhtaç olan birçok yetimlerimiz var. Onlara katkı olsun dediler ve bizde bu ortamı oluşturduk ve böyle bir kaynak çıktı. Amacımız her şeyin başında yetimlerimizin örnek insanlar olarak topluma hizmet eder hale gelmeleri için katkı sağlamak. Eğitimli insan sayısının artmasını sağlamak. Bu bizim için çok önemli çünkü cehaletin olduğu her yerde her türlü kötülüğü görüyoruz ?dedi.
BİRÇOK FAALİYETLERİMİZ VAR
Daha birçok faaliyetlerinin olduğunu söyleyen Özkan; ?Her Pazar gönüllü öğretmenlerimiz okul derslerine destek eğitimi veriyoruz. Matematik, değerler eğitimi, İngilizce, Fen dersi, spor faaliyetleri gibi etkinliklerle haftada 3 saat destek veriyorlar. Sadece yetim projesindeki maddi destek ile  değil aynı zamanda çocuklara ve annelere de maddi destek sunmak için  çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özkan: ?Annelere mesleki edindirme kursları ayarlıyoruz. İŞKUR, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İHH üçlüsü ile onlara günlük yevmiye ile maddi destek vermiş oluyoruz hem de mesleki kazanımlar sunmaya çalışıyoruz. Bunun haricinde gençlik çalışmaları da yapıyoruz. Yetimlerden liseye, üniversiteye geçen çocuklarımıza burs desteği sağlamaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir Sen Sendikası ve İHH üçlüsünde yürütülen bir proje. Bu projenin başlangıcı 0-12 yaş arasındaki çocukları destekleme yaşı, sonra  üniversite bitene kadar devam ediyor.Bu şartları tutan çocuklarımıza 125 lira burs veriyoruz ?diye konuştu.
Projenin 7 yıl önce başladığını ve bu gün en verimli şeklini aldığını ifade eden Özkan; ?Aksaray doğumlu 365 çocuğumuza 125 lira burs veriyoruz. 7 yıl öncesinde yaşı 12´nin üstünde olan yetimlerde var onlar bu burstan faydalanamıyor. Fakat okudular üniversiteyi kazananlar oldu. Bizden burs istiyorlar. Bu seferde Zahide teyze gibi,Ayşe teyze gibi bir çok gönüllülerimiz burada yaptıkları çeşitli  ürünlerle bir iyilik atölyesi oluşturdular.Buradan gelen gelirlerle bu çocuklarımıza burs  veriyoruz ?dedi.
Çalışma ortamları hakkında da bilgiler aktaran Özkan, şöyle devam etti; ?Burada çalışan gönüllülerimiz kendi evlerinde nasıl yapıyorlarsa buradaki ürünleri de aynı hassasiyetle yapıyorlar. Kullanılan ürünlerimizden et taze çekiliyor. Hiç dolapta olupta tekrar dondurucuya girecek bir kanserojen ortamın sağlanmasına asla fırsat vermiyoruz?
BALIK VERMEYİ DEĞİL BALIK TUTMAYI
ÖĞRETEN PROJELER YAPIYORUZ
Şuanda yetim dayanışma günleri dönemlerinde olduklarını ifade eden Özkan; ? İHH´nın böyle dönemleri var. Biz hem Türkiye´deki hem yurtdışındaki yetim ailelerimize maddi destek çalışmaları yapıyoruz ama hazır para vermiyoruz. Ailelerin kendi kendilerinin kalkınmasına yardımcı olmak istiyoruz. Pakistan´da dikiş işletmeciliği yaygın biz bu dönemde 100 tane Pakistanlı yetim annesine dikiş makinesi hediye edeceğiz.19 Ekim Cumartesi günü saat 10.00 da öğretmen evinde ücretli biletli kahvaltımız var. Oradan gelecek gelirle Pakistan´daki yetimlerimize bir nebze faydamız olsun istiyoruz. Pakistan´da birçok yetimhanemiz var. O işletmelerin yetimhaneciliğini yürütüyoruz. Hepsi Türkiye´den gidiyor annesi babası olmayan yavrular bunlar. Şimdide annesi olan yetimlerin maddi anlamda biraz rahatlamasını istiyoruz.100 tane dikiş makinesi alacağız. Dağıtım yaparken ekiplerimiz fotoğraflayacaklar bize gönderecekler bizde bağışçılarımıza göndereceğiz. Diyeceğiz ki Pakistan´da Aksaray için yürüttüğümüz kampanya sonuçlanmıştır. 100 annemize dikiş makinesi dağıtılmıştır. Allah kabul etsin diyeceğiz ve bu şekilde proje dosyasını kapatacağız ?dedi.
HER GÜN OLSA HER GÜN GELİRİZ.
3 senedir gönüllü olarak bu sistemin içerisinde çalıştığını söyleyen Zahide Özyön; ? Çarşamba günleri geliyoruz mantı açıyoruz. İhtiyaca ve siparişe göre dönemsel üretim yapıyoruz. Mantı büküyoruz, erişte kesiyoruz, içli köfte yapıyor, turşu kuruyoruz. Yaprak sarması yapıyoruz. İçli mantıyı sürekli yapıyoruz. Lokantalardan da 30-40 kilo isteyenler var. Mantının kilosunu 35 liraya, eriştenin kilosunu 20 liradan,5 kiloluk turşu bidonunu 50 liraya satıyoruz. Mantıyı yetiştiremiyoruz. Haftada 2 duruma göre 3 gün bir araya geliyoruz ve bu işi severek yapıyoruz? diye konuştu

Eğemen- Şeyda Coşar



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor