Yaşar Ar Yeni Kitabını Tanıttı

Yaşar Ar Yeni Kitabını Tanıttı

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

       Ticaretin sırları konusunda bir çok yazılar , kitaplar yazılmış ve araştırmalar yapılmış. Her biri ayrı bakış açılarından değerlendirilmiş. Ama ben acizane yıllardır kendi yaşadığım olaylar ve tecrübelerimden faydalanarak bu çalışmayı yaptım.

         Çevremde o kadar çok bilinçsiz yatırım yapan insan var ki anlatamam . Hiç bir araştırma yapmadan ,kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapıp perişan oldular ve oluyorlar. Güncel favori işler, filan şu işi yapmış çok para kazanıyormuş gibi, temelinde araştırma yok , fizibilite yok tamamen amatör ruhla işlere girmekteler. Ve sonuç hüsran olmakta. Çoğu kendi birikimini , ailesinin birikimini harcamakta. Oda yetmiyor bankalardan faizli kaynaklar kullanılmakta. Dahası da var bankalarda kredisi bitince, piyasadaki tefeci eşkıyalardan para almakta. Ve sonuç olarak bütün aileyi perişan ederek , icralar, hacizler derken ömür boyu düzeltemeyeceği maddi manevi sıkıntılara girmekteler. İşte bu nedenle bu çalışmayı yaptım.

        Daha çok yatırımcı mağdur olmasın, daha çok ocaklar sönmesin diye. İnşallah faydalı olur diye temenni ediyorum. Tabi bu yazdıklarımızın normalde sır olacak yanları yok. Ama bunları ahenkli bir şekilde uygulamak gerçek bir sırdır. Bunu yaparken kendimize pay çıkarmadan ,yaptığımız güzel işleri ve hatalı işleri de örnek olarak yazdım. Çocukluktan itibaren yaşadığım olayları da örneklendirerek , yalnız teorik bilgi değil aynı zamanda uygulamalardan da yararlandım. Sıfırdan hareket edip çocukluktan itibaren limonatadan tartıcılığa, buradan ise şirket ve grup haline gelişin öyküsüdür.

       Burada ticaret deyince tanımı ile ilgili bir izah getirmek isterim. Ticaretin muhtelif kaynaklarda çokça tarifleri vardır. Ama üniversitede hocamızın bize verdiği tarif şudur; ticaret; ?En az zamanda, en az sermaye ile, en çok parayı kazanmak ?. Dedi. Ne kadar güzel bir tarif. Bende bu tarife bağlı kalmak sureti ile kendim, ailem ve şirketlerimiz de gördüğüm olaylar ışığında değerlendirmek istedim. Ama yapılan hatalar neticeyi tam başarılı kılmadı.

KİTAP YAZARI
YAŞAR AR



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR