VALİ HAMZA AYDOĞDU "HER ŞEY AKSARAY'IN ELİNDE"

VALİ HAMZA AYDOĞDU

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

AKSARAY (İGFA) - Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu başta olmak üzere sağlık, tarım, AFAD, jandarma, polis, Salgın Denetim Merkezi ve 22 kamu kurumundan 90 ekipten oluşan 240 kişi Covid-19 tedbirleri denetimi gerçekleştirildi. Sokak ve caddelerde denetim yapan ekipler, maske, mesafe, hijyen ve alınan tedbirlere uymaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.
Vatandaşlarla görüşerek maske, mesafe ve hijyenin önemini anlatan Vali Aydoğdu, vatandaşlarla sohbet ederek çalışmaları anlattı. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Aydoğdu, Sağlık Bakanlığının yerindelik kararı doğrultusunda vaka sayılarına göre işyerlerinin açılması, kısıtlamalar ya da serbestlik kararları illerde valilikler tarafından alınabileceğini söyledi. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre Aksaray’ın turuncu listede olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, “Normalleşebilmemiz için el birliği ile kurallara uymamız gerekiyor” dedi. Yurt dışından kente gelenlerin sayısına dikkat çekerek mutasyonlu virüsle de mücadele edildiğini aktaran Vali Aydoğdu, yapılan tespitlerde akşamları komşular arası oturmalar sıklıkla devam ettiğini belirterek, bu konuda ciddi bir çalışma içinde olacaklarını söyledi.
Kurallara uyulması konusunda herkesin azami dikkat göstermesi gerektiğini ifade eden Vali Aydoğdu, vatandaşların belirlenen kurallara harfiyen uymasının normalleşebilme adına önemli olduğunu kaydetti.  

"HER ŞEY AKSARAY'IN ELİNDE"

Bu arada vaka sayılarının düşmesi veya artması durumunda yapılacaklarla ilgili çalışmaları yaptıklarını duruma göre hareket edeceklerini kaydeden Vali Aydoğdu, “Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı Hıfzıssıhha kararlarına uyarsak kısa sürede bunu atlatırız. 100’ün üzerindeki her rakam bizi risk bölgesinde gösteriyor. Yerindelik kararı doğrultusunda hareket edildiği için artık her şey Aksaray’ın elinde. Normalleşebilmemiz için el birliği ile kurallara uymamız gerekiyor. Kurallara uyduğumuz zaman 15-20 gün içinde normalleşeceğimize düşünüyorum. Bunun için hep beraber ciddi bir gayret göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Denetim ekipleri ile birlikte kent merkezinde alınan tedbirlere yönelik denetimlerde Vali Aydoğdu, esnafları da ziyaret ederek salgın tedbirleri konusunda duyarlı olmalarını tedbirlere uyulmasının önemine dikkati çekti



Anahtar Kelimeler: HAMZA AYDOĞDU " AKSARAY' ELİNDE"

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR