TEKNOLOJİ,ÇEVRE,EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİNDEN METAVERSE AÇIKLAMASI

TEKNOLOJİ,ÇEVRE,EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİNDEN METAVERSE AÇIKLAMASI

Aksaray Haber,Salihler şehri gazetesi,Aksaray Haberleri

 

İlimizde faaliyette bulunan dernekde başkan yardımcısı uzman elektronikçi Yavuz Altıner günümüzde en çok kullanılan kavram haline gelen metaverse ile ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi.

“Sanal gerçeklik teknolojisinin geliştirilmiş hali olarak görülen metaverse, kurgusal evren olarak da tarif ediliyor. Şu anda Dünyada en çok kullanılan kavram haline geldi.

"meta" (ötesinde anlam) ve "evren" kelimelerinin birleşimiyle meydana gelmiştir.Metaverse'te insanların alışveriş yapabileceği, hizmetlere abone olabileceği, iş arkadaşlarıyla birlikte çalışabileceği, oyun oynayabileceği ve hatta çevresindeki görüntüyü kişisel zevklerine ve gereksinimlerine göre özelleştirebileceği paylaşılan 3D sanal bir ortam sunuluyor.

Metaverse, insanın dijital alandan ziyade dijital dünyanın içine girmesine izin veriyor dedi.
Uzman elektronikçi Altıner konuşmasına devam ederek şunları söyledi.Örneğin, kullanıcılar kendilerini bir hologram şeklinde başka yerlere yansıtabiliyor.

Metaverse, kişinin sadece bakmak yerine içine girebildiği somutlaştırılmış bir internet gibi hayal edilebileceği belirtiliyor.
Gerçeğe dayalı olacak metaverse'in, önceden oluşturulmuş sanal dünyalardaki karikatürize avatarların aksine kullanıcıların gerçek fiziksel çevrelerini dijitalleştirerek, birbirleriyle gerçek insan görüntüleriyle etkileşime girebilmelerine imkan sağlayacağı kaydediliyor dedi.


 

BİTCOİNDE İLK ÇIKTIĞINDA TANINMIYORDU SONUÇ ORTADA

Bitcoininde ilk çıktığında pek tanınmadığını belirten Altıner ,sonuç ortada diyerek ,bitcoin sayesinde ekonomisini düzeltenler ve çok kazanan bazı kişilerin olduğunu söyleyerek,metaversede de sanal ortamda arsa satışlarının yapıldığını Türkiyede  İstanbul da arsa satışlarının hemen hemen bittiğini söyleyerek ,global bazda da çoğu ülkelerde bu işin tuttuğunu ve teknoloji ilerledikçe bu tip yeni argümanlarla karşılaşacaklarını belirtrek sözlerini tamamladı.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR