Tatile Çıkacaklara Tavsiyeler!

Tatile Çıkacaklara Tavsiyeler!

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

 

İş seyahati ya da tatilde kalmayı planladığınız ve rezervasyon yaptırdığınız otel odalarında dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Es geçtiğiniz ve önemsemediğiniz bazı durumlar sizlere kabus dolu anlar yaşatabilir. Özellikle bilmediğiniz bir şehirde ya da yurtdışında bir ülkedeyseniz, otel odasında yapacağınız küçük bir dikkatsizlik bile içinden çıkamadığınız durumlar yaratmanıza sebep olabilir. Her şeyden önce gittiğiniz şehri iyice araştırmanıza ve yanınızda acil durumlar için önemli telefon numaraları bulundurmanıza dikkat etmelisiniz. Otel odaları bir ev konforunda olabilir ve evim güzel evim havasına kapılabilirsiniz. Unutmayın ki kaldığınız otel odasını binlerce kişi kullanmaktadır ve kalacağınız otel ve çevresi her zaman güvenli olmayabilir. İşte size verilen 8 ipucu ve bazı hatırlatmalar!

TELEVİZYON KUMANDASINI KULLANMAYIN

Otel odanıza giriş yaptınız ve bellboy size odanızı tanıtacak bilgiler veriyor. Bunlarda bir tanesi de televizyon ve nasıl kullanılması gerektiğidir. Unutmayın ki otel odaları ve eşyalar birer mikrop yuvasıdır. Yılın hemen her günü dolu olan bir odada ne kadar temizlik yapılırsa yapılsın hiçbir oda görevlisi televizyon kumandasının temizliği için uzun uzun ilgilenmeyecektir. Temizliği yetiştirilmesi gereken daha yüzlerce oda olabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Televizyon kumandası da her gün elden ele geçen kağıt paralar kadar bakteri taşıyabilir. En güzeli yanınızda mikrop giderici ve alkollü ıslak mendil taşımanızdır. Böylece kullanmak istediğiniz televizyon kumandasını adam akıllı silebilirsiniz. Bir diğer seçenek de akıllı telefonunuzu televizyonu kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Ya da en garanti yöntem olarak televizyondan uzak durabilirsiniz.

  • DEĞERLİ EŞYALARINIZI ODADA BIRAKMAYIN

Birçok insan yanında taşıdığı değerli eşyaları emanet kasalarında saklar ya da odadan çıkarken yanına alır. Unutmayın ki sırf otel odalarına yönelik eşya çalma girişimlerinde bulunan hırsızlar vardır. Asla akla hayale getiremeyeceğiniz bu tipler sizlerin her türlü hareketinizi gözlemler ve odadan çıkış anınızı kontrol ederler. Siz odadan çıkar çıkmaz içeri dalan hırsızlar, odada bıraktığınız değerli eşyaları silip süpürürler. Para, saat, mücevher ve hatta pasaport ya da kimlik gibi önemli belgelerinizi bile götüren bu tipler karşısında her zaman önleminizi almak zorundasınız. Bazı otellerde emanet kasaları küçük de olsa ücrete tabi olabilir. Bu fiyatı gözden çıkarmanız sizi daha büyük sorunlar içine girmenizden kurtarır. Eğer dışarı çıkarken yanınıza almak istemediğiniz bir eşya varsa bunu en gizli bir şekilde nereye saklayacağınızı düşünebilirsiniz. Mesela bir ilaç kutusunun ya da çorabınızın içinde yüzük ya da benzeri değerli eşyalarınızı gizleyebilirsiniz.

  • RAHATSIZ ETMEYİNİZ YAZISINI ASMAYI UNUTMAYIN

Otel odalarında kendinizi evinizde gibi hissetmeyi unutun. Orası sizin eviniz olmadığı gibi yüzlerce insanla aynı yerde kaldığınızı ve odalara her an bir görevlinin girebileceğini unutmayın. Özellikle çift olarak gittiğiniz ve romantik saatler geçirmek istediğinizde ?´Rahatsız Etmeyiniz´´ yazısını asmadığınızda sizleri bir sorun bekleyebilir. Temizlik görevlisi! Kapının vurulduğunu çoğu zaman duyamazsınız ve birlikte geçirdiğiniz kişiyle derin bir sohbet içindeyseniz de asla duyamazsınız. Siz iyisi mi özel hayatınızın gizliliği ve huzurunuz adına o yazıyı kapınıza asmadan yakın bir temasa geçmeyin.

  • ODA NUMARANIZI HERKESİN İÇİNDE HAYKIRMAYIN

Etrafınızda tanımadığınız kötü niyetli kişilerin olduğunu düşünerek check-in esnasında, restoranda, kafede ya da arkadaş gibi görünen bir kişiye oda numaranızı asla ifşa etmeyin. Bu hiç iyi bir fikir değildir. Eğer bir kişiyle tanışıp buluşmak istiyorsanız da bunu toplum içinde daha sosyal bir ortamda gerçekleştirmeye dikkat edin. Bir tatilde ya da bir iş gezisinde başınıza gelmesini istediğiniz son şey iç çamaşırınıza kadar soyulmanızdır.

 

  • KAPINIZI HEMEN AÇMAYIN

Kapının çalındığı anda açılması bazı insanlar için otomatik bir tepki olabilir. Delikten bakmadan kapı açmak çoğu zaman tehlikeli işlere sebep olabilir. Öncelikle kapıyı çalan kişinin kim olduğunu mutlaka içerideyken sorun ve içinize sinmeyen bir durum olduğunda hemen resepsiyonu arayarak bilgi isteyin. O an gelmesini beklediğiniz oda servisi ya da bir arkadaşınız olacağını bilseniz bile mutlaka sormadan açmayın. Odadan çıkmanız gereken kısa bir an olduğunda ise, kapınızı mutlaka kilitleyip çıkın ve en kısa sürede odanıza dönmeye çalışın. Hiç beklemediğiniz bir anda odada sizi bekleyen tanımadığınız bir insan görmek son derece ürkütücü olabilir.

  • MİNİ BAR YANINA YAKLAŞMAYIN

 

Sıkıcı bir iş gezisinde size son derece çekici gelebilecek zengin içerikli bir mini bar, otelden çıkışınızı yapmak istediğinizde sizlere bir servet harcatabilir. Gizli bir tehlike olan mini barlar son derece çekici ürünlerle, çikolatalar, yemişler ve içecekler ile donatılmıştır. Bu lezzetli ve baştan çıkarıcı yiyecek ürünleri karşısında kendinize mutlaka hakim olmalısınız. Fiyat listesi dışarıda alınan fiyatlarından kat be kat yüksek olan mini bar ürünleri belki bir gecelik daha kalacak bir oda ücreti hatta daha fazlasını gözden çıkarmanıza sebep olabilir.

 

  • BÖCEK KONTROLÜ YAPMAYI UNUTMAYIN

Onlar küçüktür, onlar iğrençtir ve onlar hemen her yerdedir. Yatak altlarında, dolap içlerinde, banyoda, halıların altında, kalorifer arkalarında ve gözle göremediğiniz daha birçok yerde. 4 ya da 5 yıldızlı oteller de bile rastlayabileceğiniz böcekler sadece oldukları yerde de kalmayabilirler. Seyahatiniz sırasında kaldığınız bir otel odasında eğer bir böceğe rastlarsanız otelden çıkış yapana kadar çantanıza, bagajınıza ve kullandığınız dolaptaki eşyalarınıza dikkatlice göz atmanızda fayda olacaktır.

  • ASLA MUSLUK SUYU İÇMEYİN

Ne olursa olsun asla musluk suyunu içecek niyetine kullanmayın. Dişlerinizi fırçalamak için bile son derece zararlı olabilen musluk suyu, yapılan bir araştırmada pek de masum çıkmamıştır. Su tanklarının bulunduğu yerlerin mikrop yuvası olduğu, tankların içinde türlü çeşit mahluk dolaştığı yapılan incelemelerde ortaya konulmuştur. Kaç yıldızlı otelde kaldığınızın bir önemi olmayacağı bu gibi durumlarda siz iyisi mi yanınızda her zaman pet şişe su taşımaya ya da otele check-in yaptığınızda dışarıdaki yakın bir marketten kapalı su tedarik etmeye dikkat edin. Bunun haricinde musluk suyunu ağzınıza koymaktan uzak durun.

biletall



Anahtar Kelimeler: Tatile Çıkacaklara Tavsiyeler

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR