Tarih: 20.02.2021 09:15

TAPTUK EMRE YOLUNDA İL ÖZEL İDAREDEN YARDIM ELİ.

Facebook Twitter Linked-in

.Öğrencilerine kavuşmak için çok beklemişti.Bu sefer de kar engel oldu

MUHTAR IN UYARISINA RAĞMEN   ÖZLEDİM DİYEN CANAN ÖĞRETMEN  KARDA MAHSUR KALINCA  İMDADINA ÖZEL İDARE EKİPLERİ YETİŞTİ

Eğitimde uzun süredir uzaktan eğitim yapılıyordu pandemi bilim kurulu tarafından alınan  kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayarak köy okullarında yüz yüze eğitim verileceğinin müjdesini vermişti.

Bu haber tüm eğitim camiasında sevinçle karşılanmış herkes kendi proğramını buna göre yapmıştı ancak ağır kış şartları hesapları alt üst etti. bunlardan birisine binlerce fedakar eğitimciden  biri olan canan öğretmen oldu.

Taptuk Emre ilkokulunda görev yapan öğretmen Canan u. Görüştüğü köy muhtarının köy yolu kapalı olabilir uyarısına rağmen şırnakta zor şartlara alışık olduğundan cesaretle "okulumu ve çocuklarımı çok özledim" diyerek Aksaray'dan yola çıktı 24 km sonra ana yoldan Taptuk Emre köyüne dönülen yola girdiğinde aracını kara sapladı.

Tüm çabalarına reğmen aracını çıkaramayınca mahsur kaldığı yerden İl Milli Eğitim Müdürünü arayarak yardım istedi. Yardım çağrısını alan H. Ömer Kartal ise acilen İl özel idaresi Genel Sekreteri Yüksel Çeliği arayarak durumu anlattı, Genel sekreter telsizle o bölgede yol açma çalışması yapan karla mücadele ekibine talimat vermek suretiyle iş makinalarını olay yerine yönlendirdi. Kısa zamanda hem öğretmenin kara saplanan aracı kurtarıldı hemde Taptuk Emre Köy yolu açılmış oldu.

Bu anı sosyal medya hesabından duyuran Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal şunları söyledi

" Canan Öğretmen.Binlerce fedakar öğretmenimizden birisi.Öğrencilerini özlemiş, kavuşmak için çok beklemişti.Bu sefer de kar engel oldu.Gece gündüz çalışan İl Özel İdaresi ekiplerimiz, yolları açarak öğretmen ve öğrencilerimizi kavuşturdu.Genel Sekreterimiz ve ekibine teşekkürler.

Aksaraywebtv




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —