SÜLEYMAN HÜYÜĞÜ KÖYÜNDE CEMEVİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.!

SÜLEYMAN HÜYÜĞÜ KÖYÜNDE CEMEVİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray Valiliği kent genelinde bulunan köyler ve 7 ayrı köyde bulunan cemevleri için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Resmi kurum ve kuruluş müdürleriyle birlikte köylerde yerinde incelemelerde bulunarak köy halkıyla görüşen Valisi Hamza Aydoğdu, Gülağaç ilçesine bağlı Süleyman Höyüğü Köyünde valilik ve ilçe kaymakamlığı tarafından yaptırılan cemevinin açılışını gerçekleştirdi.

Gülağaç  Kaymakamlığı tarafından köyde yaptırılan kütüphane, okuma salonu ve yemekhanenin açılışını yapan Vali Aydoğdu, yapılan çalışmaları da yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.Burada açıklama yaparak bilgiler veren Vali Aydoğdu, “Canlarımızın oturduğu bir köy burası. Cemevinin açılışını yaptık birlikte. Kurban kesim yeri, yemekhanesi ve çocuklar için kütüphane ve kitap okuma salonunun açılışını yapıyoruz. Aksaray’da 7 köyümüzde cemevimiz var. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatı ile biz bu cemevlerimizin bütün eksikliklerini gidermek için kolları sıvadık. Şu anda bütün köylerimizdeki cemevlerimizin eksikliklerini tespit ettik. Bunları tek tek gideriyoruz. Bizim, Cumhurbaşkanımızın biz yöneticilere verdiği en değerli talimatlardan biri de bulunduğunuz yerdeki vatandaşlardan hiç birinin kendini öteki hissetmemesidir. Biz de bu talimat doğrultusunda Aksaray’da bütün vatandaşlarımızın hizmetlere en kolay yoldan ulaşmaları için elimizden gelen bütün çaba ve gayreti gösteriyoruz. Birbirimiz arasında duvarlar örmek yerine köprüler kurduğumuz zaman Anadolu insanı kadar samimi bir insan bir millet bulamayız diye düşünüyorum. Onun için biz el birliği ile arkadaşlarımızla buradaki güzelliklerin bütün Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyoruz” dedi.Vali Hamza Aydoğdu’nun ziyareti sırasında 4 yaşındaki bedensel engelli Yusuf Bektaş’ın annesi Sevda Bektaş (25) oğlunun doğumdan beri yürüyemediğini ve ayakta durmakta da zorluk çektiğini anlattı. Küçük Yusuf’a birkaç hastanede serebral palsi teşhisi konduğunu belirten anne, Vali Aydoğdu’dan yardım istedi. Küçük Yusuf ile konuşan Vali Hamza Aydoğdu, doktorların küçük Yusuf’la ilgilenmesi için İl Sağlık Müdürlüğüne talimat verdi. Anne Sevda Bektaş, “Doğuştan engelli bir çocuğum var, ikiz eşi serebral palsi tanısı konuldu. Valimiz geldi, ben de durumu arz ettim. Sağolsun, teşekkür ediyoruz kendisi bize yardımcı olabileceğini ve doktorları devreye sokabileceğini söyledi. Emeği geçen herkese ve valimize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah çocuğumuzun yürümesinde faydası olacaktır, inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Cemevi açılışına yakınlarıyla birlikte gelen fiziksel engelli 18 yaşındaki Ebru Yıldız da, Vali Aydoğdu’ya memur olmak istediğini anlattı. Evde ders çalıştığını ve kaynaklarının yetersiz olduğunu belirten Ebru'ya Vali Aydoğdu köyde gezmesi için akülü araba ve ders çalışması için kitap desteği sağladı.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR