Soğuk Havalarda Ihlamur

Soğuk Havalarda Ihlamur

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

   Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan şifa kaynağı ıhlamura yılın son günlerinde ilgi arttı.
Soğuk havaların başladığı ve mevsimsel salgınların oluştuğu sonbahar ve kış aylarında daha çok tüketilmeye başlanan ıhlamur, güzel kokusu ve aroması ile birçok kişi tarafından bu dönemlerde tercih ediliyor. A vitamini ve kalsiyum açısından zengin olan ıhlamur, gripten öksürüğe, stresten kalp sağlığını desteklemesine kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Kış aylarında yüksek ağaçlardan toplaması zorlaşan ıhlamurun kilo fiyatı ise 160 lirayı buldu. Fiyatı yükselen ıhlamur, müşteriler tarafından 100´şer gramlık paketlerde alınmaya başlandı.
´SOĞUKLAR ARTINCA FİYATLAR DAHA DA YÜKSELECEK´
Ihlamur fiyatlarının kış aylarında ciddi derecede arttığını belirten İsrafil Küpeli, ?Toplaması güç olan bir bitki olduğu için köylüler biraz fazla fiyat veriyor, bu da müşterilere yansıyor. Şu ada çiçeği 160 lira. Fakat kış biraz bastırırsa bu fiyatlar biraz daha yükselebilir. Köylü, elindeki malı çıkarmadığı için fiyatlar yükselme yapıyor. Kış bastırırsa ıhlamur fiyatları da artış gösterecek? dedi.
IHLAMURA ALTERNATİF ARANIYOR
Ihlamurun yüksek fiyatı sebebiyle insanların farklı bitki çayları arayışlarına girdiğini söyleyen Küpeli, ?Farklı arayışlar var. Zencefil, Osmanlı kış çayı ve bunlar gibi değişik alternatifler sunuyoruz. Daha ucuz, daha sağlıklı şeyler vermeye çalışıyoruz. Bitki olarak altın otu, denizkadayıfı, ada çayı, gibi ürünler satıyoruz. Kış ayları ve soğuklarla beraber fiyatlar yükselebiliyor? diye konuştu.
´IHLAMURUN BARDAĞA GELENE KADAR ÇOK AŞAMASI VAR´
Ihlamuru ağaçlardan toplamanın çok zor olduğunu dile getiren Aktar İsrafil Küpeli, ?Ihlamur toplamak gerçekten çok zor. Ağaçlar çok yüksek. Bunlara çıkmak herkesin harcı değil. Yükseklik korkusu olmaması gerekiyor. 10-20 metre yüksekliğe çıkıp, dalları aşağı indirip bu dallar makasla toplanıyor. Birçok kişi ise şehir merkezilerinden topladığı ıhlamuru tüketiyor. Şehir merkezlerinden toplanan ıhlamur yarardan çok zarar veriyor. Çünkü birçok şehrimizin havası maalesef temiz değil. Biz işletme olarak dağlarda ve temiz havalı yerlerdeki ıhlamurları getirtip satıyoruz. Ihlamur evlere, kahvelere, soframıza kolay gelmiyor? ifadelerini kullandı.
 
 
Eğemen-Ali Furat
 
 


Anahtar Kelimeler: Soğuk Havalarda Ihlamur

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR