SAĞLIK SENDİKALARINDAN İŞ BIRAKMA KARARI.!

SAĞLIK SENDİKALARINDAN İŞ BIRAKMA KARARI.!

Aksaray haberleri, salihler şehri gazetesi,Aksaray haber

SAĞLIK SENDİKALARINDAN İŞ BIRAKMA KARARI.!

Sağlık iş kolunda yer alan sendikalar, ülke genelinde iş bırakma eylemi yapacak.

Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık emekçilerinin tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışıyla ilgili açıklamalarına tepki göstererek ülke genelinde iş bırakma eylemleri başlatıyor.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için tüm Türkiye'de iki gün iş bırakacaklarını açıkladı.

Sağlık-Sen, binden fazla teşkilat mensubunun katılımıyla Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde, Sağlık Bakanlığı’nın ayrımcılığa neden olan zam uygulamasına tepki gösterdi. 

Burada basın açıklaması yapan Genel Başkan Semih Durmuş, “Yetkili sendika olarak zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar manasına gelir. Biz yapılan zamda sağlık çalışanlarının yok sayılmasına karşıyız” dedi. 

“Vicdan Sahibi Herkes Karşı Çıkar” 

“Biz hiç kimseyi memnun etmeyen, her seferinde ortalığı allak bullak eden ‘ben yaptım’ oldu anlayışına karşıyız” diyen Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz, bizi görmezden gelen, istişareyi ortadan kaldıran, başına buyruk bürokratik oligarşiye sonuna kadar karşıyız. Seçilmiş iradeyi yanlış bilgiyle yanıltıp kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz.”

Bu durumun hekimler tarafından da eleştirildiğini dile getiren Durmuş, “Her bir branştaki, her bir birimdeki sağlık emekçisi, sağlık hizmet zincirinin bir halkasını temsil ediyor. Zincirin bir halkasını yok sayarsanız, tamamını yok saymış olursunuz. Zincirin bir halkasını kırarsanız, tamamını incitmiş olursunuz. Zincirin bir halkasını görmezden gelirseniz, tamamını görmezden gelmiş olursunuz” ifadelerini kullandı. 

“Kabul Etmemiz, Sessiz Kalmamız, Geçiştirmemiz Mümkün Değil”

Sağlık çalışanları arasında ayrımcı adımların sağlık sisteminin bütününe zarar verdiğini dile getiren Durmuş, “Dün akşam, TBMM’de kabul edilen yasayla tam da bu olmuştur. Sağlık hizmet zinciri Bakanlık eliyle, Meclis iradesiyle kopmuştur. Sağlığın bir ekip işi olduğu, sağlık çalışanlarının bir bütün olduğu, kanun eliyle resmen inkar edilmiştir. Çok açık bir şekilde ayrımcılık yapılmıştır. Bunu kabul etmemiz, sessiz kalmamız, geçiştirmemiz mümkün değildir.”

Durmuş, basın açıklamasına şöyle devam etti:

“Buradan siyasi iradeye ve bakanlık bürokrasisine ‘hatanızı düzeltin, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösterin’ diye çağrıda bulunuyoruz. Madem isteyince, zam kararı açıklayıp, akşamına Meclis’ten geçirebiliyorsunuz. Aynısını kapsam dışı bırakılan yüzbinlerce sağlık çalışanı için de yapabilirsiniz. İşte o zaman sizi yürekten alkışlarız. O zaman ‘helal olsun’ deriz.”

Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolunun belli olduğunu kaydeden Durmuş, “1 milyonluk sağlık ordusunun bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak, çok açık bir şekilde çalışma barışını baltalamak anlamı taşımaktadır. Sorumlu Bakanlık eliyle, iş barışı baltalanıyorsa, ortada çok ciddi bir yanlışlık var demektir. Sağlık-Sen olarak bunun olmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız” dedi. 

“Ülke Genelinde İş Bırakma Eylemi Yapacağız”

Önümüzdeki hafta, ülke genelinde iş bırakma eyleminde bulunacaklarını açıklayan Durmuş, “Açıkçası ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkemizin hayat sigortası sağlık ordumuz, bu tür yanlışlıkları hak etmiyor. Ümit ve temennimiz, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesi” diye konuştu. 

Sağlık çalışanlarını bölmeye, kutuplaştırmaya, sağlık sistemini çökertmeye çalışanlara ‘dur’ diyeceklerini belirten Durmuş, “Yalnızca fedakar sağlık çalışanlarını ve teşkilatımızı değil, tüm vatandaşlarımızı bu erdemli duruşa destek olmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜM İLLERDE EYLEM

Durmuş, sosyal medya hesabından "Tüm Türkiye’de 2 gün İş bırakıyoruz!" diyerek duyurduğu açıklamada, aldıkları eylem kararlarını şöyle duyurdu:

"1- Antalya’da 3 grup halinde 3000 kişiyle gerçekleştireceğimiz Türkiye Buluşması Programları iptal edilmiştir.

 2- 2 Aralık 2021 Perşembe günü Saat 16:00 itibari ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde Antalya’da bulunan 1.000 kişilik teşkilatımız ile basın açıklaması yapılacaktır.

 3- 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günlerinde Tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi yapılacaktır.

 4- 7 Aralık Salı günü illerde iş bırakma eylemi ile birlikte şubelerimiz basın açıklaması yapacaktır.

 5- 9 Aralık Perşembe günü iş bırakma eylemi ile birlikte, Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde tüm teşkilatımızın katılacağı basın açıklaması yapılacaktır"



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR