Oto kiralamada gurbetçi yoğunluğu

Oto kiralamada gurbetçi yoğunluğu

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Gurbetçi vatandaşların Aksaray´a gelmesiyle birlikte oto kiralama sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı. Hareketliliğin yılın 8 ve 9´uncu ayına kadar sürmesi bekleniyor.
Birçok aile tatillerinde araç kiralayarak özgürce gezebilmenin avantajını kullanıyor. Araç kiralama popüler hale geldikçe fiyatları da eskiye oranla daha uygun olmaya başladı. Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar, tatil ve düğün için memlekete gelmeye başladı. Uçak ile gelmeyi tercih eden, zamandan ve paradan tasarruf sağlayan gurbetçiler, en çok araç kiralayanlar olarak, sektörün canlanmasına büyük katkı sağlıyor. Gurbetçiler, seçtikleri konforlu ve ekonomik araçlarla her türlü ulaşım ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor.  Rent A Car işletmecileri ise yaşanan hareketlilikten memnun.
DİZEL ARAÇLAR DAHA ÇOK KİRALANIYOR
Aksaray´da oto kiralama sektöründe yaşanan canlılık işletme sahiplerinin yüzünü güldürüyor. İşletmeler ihtiyaca karşılık vermek için çalışmalarını hızlandırdı. Uzun yıllar oto kiralama sektöründe hizmet veren Mahmut Baltacı ,?vatandaşların en çok dizel ve sedan araçları tercih ettiğini, bu araçlarla şehirlerarası geziler yaptığını söyledi. Müşterilerinin ne istediklerini bildiklerini belirten  Baltacı , ?Gurbetçi vatandaşlar düğün ve tatil sebebiyle memleketine gelmeye başladı. Araç kiralayan insan sayısı arttı. Bütçeye uygun kiralık bir araç bulmak hiç zor değil. İster günlük ister dönemsel bazda araç kiralaması yapmak çok basit. Vatandaşlar, araçların kaskolu olmasına büyük ehemmiyet gösteriyor. Az yaktığı için en çok dizel araçlar tercih ediliyor. Sektörde önemli olan karşılıklı memnuniyet. Biz ciddi bir müesseseyiz. Müşterilerimizi iş ahlakımız ile elde tutuyoruz. Fiyatlar uygun. Fiyatlar araçların kalitesine ve kiralanma süresine göre değişiyor. Araç kiralayanlar için en uygun kampanya uzun vadeli araç kiralamak? dedi.
GURBETÇİ VATANDAŞ ARACA TEMİZ BAKIYOR
Haziran ve Eylül  ayları arasında araç kiralama oranları yüzde yüz arttığıın belirten Baltacı  ,?bu artışın en önemli sebebini gurbetçi vatandaşların zamandan ve paradan tasarruf etmek için ülkelerine arabaları ile gelmediklerine bağladı. Gurbetçilerin tatil süresini uzatıp oto kiralamacıları tercih ettiğini dile getiren Baltacı , ?Araç sayımızı Haziran ayından itibaren artırıyoruz. Gurbetçiler en çok dizel, ekonomik ve güvenli olan araçları temin ediyor. Araçlarımızın hepsi kaskolu. Müşteriye göre araba veriyoruz. Gurbetçi vatandaşlar araçları daha temiz kullanıyorlar. 2 yılın altında ehliyet sahibi olanlara, pasaportu bulunmayanlara araç kiralamıyoruz. Olası bir kaza durumunda araçlar kaskolu olduğu için masraf sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Bunun dışında alkollü araç kullanan, arabayı bizden kiralayıp ehliyetsiz birine veren kişilerin yaptığı kazalarda ise kusuru tamamı ile araç kiralayana veriyoruz. Araç kiralanırken bir kusuru, arızası, hasarı var mı yok mu kiralayan kişi kontrol etmeli. Farların ve ışıkların çalıştığından emin olunmalı. Herhangi bir sorunu hemen ilgili personele bildirmeli ve sözleşmeye not düşürülmelidir. Hatta orada aracın bir fotoğrafı çekilmelidir. İşlerimiz arttı. Bu aylarda işlerimiz arttığı için bütün planımızı bu 3 aya göre yapıyoruz? şeklinde konuştu.
FİYATLAR 120 İLA 300 LİRA ARASINDA
Araç kiralayacak vatandaşlara önerilerde bulunan Mahmut Baltacı,? ?Sezonu açtık. İşler Haziran ayından itibaren yoğun geçer. Müşterilerimiz en çok ekonomik araçları tercih ediyor. Güvenlik açısından, özellikle şehirlerarası seyahat edilecekse az kullanılmış ve yeni araçları tercih edin. Güvenlik donanımına bakın. ABS, hava yastığı ve emniyet kemerlerini kontrol edin. Çocukla birlikte seyahat ediyorsanız, çocuk koltuğu talep etmeyi unutmayın. Araç kiralayacak vatandaşlar aracın ne kadar yakıp yakmadığını dikkatli bir şekilde incelemeli. Günlük kiralık araç fiyatları 120  ile 300 TL arasında değişiyor. Araç kiralayacaklar için en önemli tavsiyemiz araç kiraladıkları yerin kurumsal olmasına dikkat etmeleri. Kurumsal firma, vatandaşın karşısında muhataptır. Karşılıklı güven iki taraf için de çok önemli. Bu sektörün içinde olduğumuz için biliyoruz. İşlitme olarak 70´in üzerinde aracımız var. Şu anda bunun yarısından fazlasını kiraladık.?diye konuştu.

Eğemen- Ali Furat
  



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR