OKULLAR AÇILIRKEN UZMANLAR UYARIYOR !

OKULLAR AÇILIRKEN UZMANLAR UYARIYOR !

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Velileri ve öğrencileri yakından ilgilendiren 2019-2020 eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kaldı. 9 Eylül´de açılacak olan okullar öncesinde ebeveynleri ve çocukları hem heyecan, hem de kaygı sardı.


Yaz tatilinin bitip okulların açılması, tatil rehâvetinden tekrar disiplinli bir hayata geçiş anlamı da taşıdığından birçok öğrenci ve beraberinde âilesi buna uyum sağlamakta zorlanıyor. Bu zor sürecin daha kolay ve çabuk atlatılmasının ebeveynlerin elinde olduğunu ifade eden pisikolog ve uzmanlar ?Okul açıldı diye çocuğunuzun yapmaktan keyif aldığı şeyleri yasaklamayın. Oyuncaklarını dolaplara kaldırmayın. Güzel bir planlama ile hem derslerine hem de keyifli faaliyetlere vaktinin kalmasını sağlayın? dedi.
Uzmanlar :?Çocuklarınızın okulun açılması ve arkadaşlarına kavuşmalarından dolayı duydukları tatlı heyecanlarına yaşamalarına izin verin. Bu okul motivasyonlarının yükselmesini sağlayacaktır. Okul kavramı ve ortamı hakkında onlara bilgi verin. Hele ki çocuğunuzun ilk yaşayacağı okul deneyimiyse ya da okul değişikliği yapmış bir çocuksa gireceği ortama dair kaygıları olabilir. Sorduğu sorulara sabırla cevap verin. Eleştirmeyin. Ona bağırmayın. Böylece kaygı seviyesi, sizden aldıkları tatmin edici cevaplarla düşecektir. Güzel bir planlama ile hem derslerine hem de keyifli faaliyetlere vakti kalmasını sağlayın. Çünkü oyun çocukların hayatında can yeleği gibidir. Hem sosyal hem de zihnen gelişmelerinde büyük rol oynamaktadır? dediler.
?Son olarak en önemlisi çocuklarınızla vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Okul onlar için hem bilgi edindikleri hem de sosyalleştikleri bir ortam. Her akşam gününün nasıl geçtiğini sorun. Yaşadığı iyi ve kötü olayları anlatmasını isteyin. Bu hem sizinle anılarını paylaşmasını sağlayacak, hem de âilesi tarafından önemsendiğini fark ettirecektir.?

Yeni Aksaray



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR