NECİP FAZIL YAZARLAR DERNEĞİ KURULDU

NECİP FAZIL YAZARLAR DERNEĞİ KURULDU

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

KİTAP KARIŞTIRMAYAN ORTALIĞI KARIŞTIRIR Necip Fazıl Yazarlar Enstitü Derneği genel kurul oylaması ile yeni başkanını seçti.

Mart ayında kurulan Necip Fazıl Yazarlar Enstitü Derneği 26 Temmuz Pazar günü yapılan genel kurul toplantısıyla yeni başkanını seçti. Derneğin kurucu üyelerinden Yahya Karaca çoğunluğun oyu ile seçilerek başkan oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Karaca “Necip Fazıl Yazarlar Enstitü Derneği Aksaray’da ilk olarak yapılan gönüllü Yazarlık kursu ile başlamıştır ve faaliyetlerimizi daha sistematik olarak yapmak için dernekleşme kararı almıştır. Her şeyden önce “Kitap Karıştırmayan Ortalığı Karıştırır” sloganıyla insanlara yazarlığı ve okumayı sevdirmek adına bir kültür ve sanat derneği olarak kurulduk. Edebi yazarlık roman şiir piyes yazarlığı ve benzeri konularda araştırılmalar yapıp edebi metinlerin hak ettiği saygınlığı kazandırmak için çalışmalarda bulunacağız.

Bunun yanı sıra edebi yazarlık konusunda alanında yetkin, ihtisasa sahip kişilerle yazar olmak isteyen amatör yazarları buluşturarak yazarlık eğitimi vermeyi planlıyoruz. Derneğimiz genellikler genç ve dinamik üyelerden, öğretmenlerden, esnaflardan ev hanımlarından ve gazetecilerden oluştuğu için toplumun her kesimin kucaklayan bir derneğiz. Aksaray’da Bir İlki Başaracağız Deneğimiz çeşitli alanlarda projeler hazırlamaktadır.

Bunun yanında Aksaray’da ilk defa bir Kültür sanat dergisi çıkartacağız. Katreden Ummana isimli bu dergimiz Aksaray’da ve Türkiye’de yazarlarla ve kitap severlerle buluşacak. Gençlerimiz ve çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için de faaliyetlerde bulunacağız. Belirleyeceğimiz köy okullarımıza oradaki çocuklara ulaşarak onları hem yazmaya hem de okumaya teşvik edeceğiz Kitap Okuyamayan Meydan Okuyamaz Niyetimiz kitap okumayı sevdirmek “Kitap okuyamazsanız Meydan Okuyamazsınız düsturu ile hareket ederek çocuklarımızı biraz daha bilinçli hale getirebilmek adına böyle bir faaliyetin içine gönüllü arkadaşlarımızla girmiş bulunmaktayız. Ve inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda Necip Fazıl Yazarlar Derneği bir çığ gibi büyüyecek ve derneğe üye olan arkadaşlarla, taze kanlarla birlikte çok dah büyük faaliyetlerde bulunacağız” dedi.

Amacımız Türkiye’de bilinçli gençler, bilinçli nesiller yetiştirmek ve bunu yaparkende asla şu yada bu olmamak diyen Başkan Karaca “Türkiye Cumhuriyetinin güzide bir vatandaşı olarak ve bunula guru duyarak faaliyetlerde bulunağız. Bir eğitimci olarak yeni nesillerimizin kötü alışkanlıklara kaymaması için onları bilinçli ve nitelikli insanlar olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu niyetle derneğimizi kurduk ve faaliyetlerde bulunacağız” dedi.



Anahtar Kelimeler: NECİP FAZIL YAZARLAR DERNEĞİ KURULDU

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR