Nakliyeciler Düzenleme Bekliyor

Nakliyeciler Düzenleme Bekliyor

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Lojistik ve tarım sektörü düzenleme bekliyor

20 yaş sınırı meyve sebze fiyatına yansıyabilir

İşadamlarından Korona tedbirlerine düzenleme talebi

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüse karşı getirdiği ulaşım ve sokağa çıkma kısıtlamaların yerinde olduğunu ancak bazı sektörlerde küçük düzeltmelere ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Önerilerin başında Büyükşehirlere yük taşıyan kamyonların boş olarak hızlı geri dönebilmesi, 20 yaş altı yasağının tarım bölgelerinde esnetilmesi geliyor.

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV), Korona virüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan bazı tedbirlerde düzenleme istedi. Ulaşım ve seyahat kısıtlamalarının lojistik ve tarım sektörüne zarar vermemesi için getirilerin önerilerin başında kamyonların yüklerinin olup olmamasına bakılmaksızın şehirlerarası geçiş yapabilmeleri talebi geliyor. GİV açıklamasında 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının tarımsal bölgelerde esnetilmesinin hasat dönemine olumlu yansıyacağını vurguladı.

İçişleri Bakanlığı’nın almış olduğu Şehir Giriş̧/Çıkış̧ Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması’ konulu tedbirler ile ilgili lojistik ve tarım sektörü açısından bazı yanlış anlaşılmaları engellemek için düzeltmeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Girişimci İşadamları Vakfı sektör adına şu önerilerde bulundu:

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI YANLIŞ YORUMLANIYOR

Şehirlere giriş çıkış yasağı ile ilgili duyuruda ‘temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemelerin adı’ doğrudan belirtilirken; diğer malzemelerin isimlerinin belirtilmemesi, bunların dışındaki ürün gruplarının naklinde yasak olduğu şeklinde yorumlanıyor. Ticari ürün taşımacılığı yapan bütün araçlara geçiş serbestisi sağlanmalıdır.

BOŞ TİCARİ ARAÇLAR GEÇEBİLMELİ

İl giriş ve çıkışında araçların ‘taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya faturası’ istenmektedir. Kara yolu nakliye araçlarının her zaman yüklü olmadığını, genellikle araçların yük almak üzere yükleme noktasına boş olarak geldiği lojistik sektörünün genel bir uygulamasıdır. Tedarik zinciri sürekliliğini sağlamak için ticari araçların boş veya dolu olmasına bakılmaksızın geçişine izin verilmelidir.

Aksaraywebtv



Anahtar Kelimeler: Nakliyeciler Düzenleme Bekliyor

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR