Muhtarlar Dertlerini Anlattılar!

Muhtarlar Dertlerini Anlattılar!

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Aksaray´da il protokolü ile mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarları istişare toplantısında bir araya geldi. Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen programa Vali Ali Mantı, iktidar ve muhalefet milletvekilleri, daire müdürleri, STK başkanları ve muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarlar söz alarak adeta içlerini dökercesine sorunlarını anlattılar çözüm istediler.

Mahalle ve köy muhtarlık alanlarında sorunların masaya yatırıldığı toplantıda önce milletvekilleri daha sonra da vali Mantı konuştu. Ödenek sıkıntılarına dikkat çekilerek devletlerin zaman zaman sıkıntılar yaşadığı hatırlatıldı. Kaynakların plan ve program dahilince ivedi konulardan başlamak suretiyle kullanıldığı ifade edildi.
48 mahalle ve 82 köy muhtarının katıldığı toplantının öncesinde konuşan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, köydeki okullara İŞKUR aracılığı ile tekrar personel desteği istedi. Su sayaçlarının akıllı olmasını talep ederek kayıp kaçağın önüne geçileceğini hatırlattı.

 Toplantının son bölümünde söz alan muhtarların yüzde 80´i yol ve su sorunu üzerinde durdu. Bunların dışında köyünde telefon ve internet çekmeyen, taşımalı sistemden faydalanamayan, şehrin kanalizasyonundan dolayı sağlıklı yaşamı zorunlu olarak bilmeyen köylerin muhtarları sorunlarının çözülmesini istedi. Muhtar konuşmalarında en çok alkışı ise Borucu muhtarı aldı. Köyündeki kilitli taş çalışmalarında Suriyelilerin gelişigüzel çalışmalarına tepki gösteren borucu muhtarı, ?bizde bu memleketin insanıyız, bizde askere gidiyoruz vergi veriyoruz ama Suriyelilere bizden daha çok sahip çıkılıyor? diyerek adeta içini döktü.

Yeni Aksaray



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR